Będzie czy nie? Chcielibyście nowe odcinki czy wolicie, by wszystko zakończyło się na 5b?
Każdy kolejny sezon był zapowiadany w maju, także czekamy. Pojawił się jednak artykuł, że sam szef stacji ABC powiedział, iż "OUaT ma długą i świetlaną przyszłość przed sobą, gdyż zarząd był bardzo zadowolony z historii z sezonu 5a".
Źródło:
http://www.ew.com/article/2016/01/09/once-upon-time-season-6-abc
czytałem artykuł gdzieś kiedyś że plany są na 8 sezonów i nie zdziwiłoby mnie to i nawet by mi się podobało po kolei.
Dlaczego mnie to nie zdziwiło ? wszystkie dobre produkcje z rozmachem mają 8 sezonów (patrz dr House, charmed, pewnie gra o tron) poza tym jeżeli ABC jest częścią disney`a mają naprawdę super pole do popisu lepiej żeby akurat ta seria była zrobiona na więcej sezonów niż 6 dlatego że drugi tak baśniowy serial z takim rozmachem może nie powstać a ewentualne próby będą klapą (patrz 10 królestw) a moim skromnym zdaniem ten serial jest niebo lepszy niż nie jeden kinowy film.
oprócz planów na 8 sezonów czytałem też wypowiedź twórców że mają jeszcze bardzo wiele pomysłów co do Dawno dawno temu.... jeżeli oglądalność nie spadnie i będą mieli zielone światło od ABC Studio to serial będzie miał jeszcze kilka sezonów.
Ja naprawdę jestem za... długo patrzyłem przed pierwszym obejrzeniem na tytuł i plakat oraz opis ale jak zacząłem oglądać akurat był ost odc 4 serii dodany w ciągu miesiąca obejrzałem 4 pełne serie i teraz tylko zgrzytam zębami po co robią przerwy co pół sezonu.