Kolejna gra z innego forum. Wypisujecie co się stało w OUAT a następna osoba ocenia to czy jej się podobało (wpisując: HIT) lub czy było do niczego i nie powinno się pojawić/nie podobało się (wpisując SHIT). Może być cokolwiek, nawet wasze przewidywania co do rozwoju wątków, czy nie zrealizowane ale zapowiadane spoilery byle tylko PROSZĘ by było związane z serialem. Mile też widziane są propozycje aktorów do postaci baśniowych z tym, że dopiero następna osoba oceni czy jej się to podoba (HIT) czy pomysł odrzuca (SHIT). Komentarze w nawiasach. ENJOY!
PRZYKŁAD:
X: Porwanie Henry'ego Seniora przez Corę
Y: HIT
Ślub Neala i Hooka? [całkowita durnota, ale wymyślona na potrzeby gry]
SHIT
itd.
Zaczynam:
Torturowanie Reginy przez Grega (odc. 2x21)
SHIT. Biedna Reg. :C
~~
Zamordowanie Cory w odcinku, w którym dopiero (w większości...) ją lubiliśmy.
SHIT - (Wprowadzili ją epicko, ale skończyły im się pomysły, skoro chcieli śmierci, to mogli zabić Archiego kilka odcinków wcześniej! + ja ją od początku lubiłem)
Przebudzenie 'Mocy' przez Emmę, gdy Cora próbowała wyrwać jej serce.
SHIT (ale tylko dlatego, że tak wcześnie go uśmiercili)
Kristin Bauer van Straten w roli Maleficent?
HIT. Jak dla mnie, idealnie pasowała do Maleficent. Taka...no po prostu ma w sobie coś z czarownicy. Oczywiście w pozytywnym sensie.
~~
Przywrócenie August'a do dziecięcej postaci?
SHIT. Niestety, trochę zbyt przewidywalne...ale jakie mogło być inne wyjście z tej sytuacji?
~~
Współpracujący Tamara i Greg.
SHIT. Jakoś moim zdaniem nie pasują do siebie, ich romans jest nie przekonywujący.
Uratowanie przez śnieżkę Redż.
SHIT - śnieżka jest winna wszystkich morderstw reginy!
Wątek mrocznych zjaw z początku s2
HIT. Gdyby nie to, nie doszłoby do 3/4 wydarzeń, które działy się w przyszłości. Charming żyłby sobie z matką do końca swoich dni, będąc "forever alone", gdyż nigdy nie zaznałby prawdziwej miłości.
~~
Wątek Belle i Rumplestilstkin'a z odcinka "Lacey"?
HIT! - jak tak dalej pójdzie, to zostaną moją ulubioną parą. I mam szczere nadzieje, że Bella szybko nie wróci bo jest mdła.
Henry, Emma i ich operacja Cobra (całokształt)
HIT. Chociaż przyznam, że szkoda mi jej wtedy było. :C
~~
"Mroczna" Nibylandia.
HIT (Właściwie to wychodzi teraz na to, że opowieść o Piotrusiu jest wywrócona do góry nogami. Bo Peter Pan jest tym złym, a Hook „dobrym".)
_____
Rozwiązła i nałogowa alkoholiczka Lacey.
Zdecydowanie SHIT. Lacey wkurza mnie niemiłosiernie, nie wspominając o tym, że zniszczyła jedyną parę, jaką lubiłam. Bo "nowe" Rumbelle (a raczej - Gold x Lacey) tylko mnie irytuje.
~~
Książę Philip, jako potwór Yaoguai (przepraszam, jeśli źle napisałam ;3).
...
*świerszcze*
...
Shit? ._.
~~
Ogółem rzecz biorąc - wątek poszukiwań Kurt'a przez Greg'a, z nieszczęśliwym zakończeniem.
...SHIT. Drewniany August zapoczątkował serię August'owych nieszczęść. :<
~~
Śmierć Peter'a?
HIT! (Peter to był ten chłopak Kapturka sprzed Klątwy)
Netherworld - całokształt? [to miejsce, gdzie się jest zanim ktoś zdejmie klątwę snu]
HIT. Uwielbiam Robina. <3
~~
Powiedzenie Charming'a i Snow - "I will always find you".
...
Nie mam zdania...ale jak mam wybierać, to SHIT. ._.
~~
Maleficent-Zombie.
SHIT. Whale, do Ruby idź, a nie. >.<
~~
Bae oddaje się cieniowi, by ratować rodzinę Wendy.