Pierwsza informacja jest taka, że serial został odnowiony na trzeci sezon.
https://twitter.com/ AdamHorowitzLA/status/ 333013873533788160
* otwiera szampana i rozlewa wszystkim użytkownikom do kieliszków *
masz rację co do wypalenia, ale Redż true love był Daniel, a gdyby Grahama kochała to nie zmiażdżyłaby mu serca raczej....
"Większość par które znam/znałem, mają siebie dość po kilku latach, moi rodzice np. nie mogli na siebie patrzeć już po ok 10u.
Na mnie ten staż naprawdę robi wrażenie :D"
------------------------------------------------------------ --------------------------
ale wiesz w welcome to storybrooke wyglądało tak jakby już po drugim dniu była znudzona :)
Ale , hmm...
Była znudzona, czy rozczarowana?
Bo potem jest kontekst, rozmowa Redż z Goldem i Kurtem.
R. jest rozczarowana, że ludzie robią to co im każe, bo muszą, nie dlatego że chcą.
Są przeklęci i uwięzieni w czasie, w przeciwieństwie do Niej. Redż w rozmowie z Kurtem stwierdza że to żaden nowy pocżątek, jeśli nie ma nikogo z kim mogłaby żyć (czy jakoś tak).
Jest samotna.
Jeśliby odnieść to do Grahama... (czego odcinek nie sugeruje...)
Graham jest przeklęty, uwięziony w czasie. Ona nie.
Są oddzieleni od siebie.
Np w "The Heart.." Graham pyta, od kiedy to Ona chce żeby został na noc.
A kiedyś zostawał.
On nie pamięta.
każde z nas po prostu inaczej interpretuje różne sceny i inaczej je odbiera, zwłaszcza jeśli wiadomość tam ukazana nie była do końca oczywista, dlatego dyskusja jest bezcelowa:) zwłaszcza że jak mówiłam Graham moim zdaniem nie był aż tak skomplikowany żeby analizować tą całą sytuacje:)
mnie bardziej interesuje relacja Gold/ Regina (oczywiście już nie w kontekście erotycznym)
co myślicie?
Jedyna postać która obracała Reginą praktycznie jak chciała a którą wszyscy odbierają jako ofiarę - nie jest aż tak skomplikowana? :p
skomplikowany - nieskomplikowany, generalnie nie chce mi się gadać o Grahamie:)
Rumple- ofiarą?? o nie to mózg całej operacji:) jasne czasem jest nam (jego oddanym fankom) go szkoda ale ja , np. nie przyjmuję go bezkrytycznie, wiadomo że to badass:D
ciekawe czy Rumple był zawsze taki ostry w stosunku do Redż bo nie jest dzieckiem jego i Cory
Ofiara - miałem na myśli Grahama ;)
A Rumple -Redż..
No cóż, po pierwsze jest jakby wzór Mistrz -Uczeń.
Rumple, nawet w Storybrooke uczy Reginę, objaśniea szczególy klątw, zaklęć, ksiąg... to jest też ta cała gra.
Przypomina to relację Palpatine - Darth Vader.
Po drugie - Redż jest dla Golda bardzo bliska, widać to zwłaszcza w ich relacji w drugim sezonie, gdzie co chwila wojują i współpracują, płynnie do tego przechodząc.
Oczywiście, Rumple stworzył Reginę, ale i sam przy tym nieźle oberwał (np Belle) jednak było to konieczne do uzyskania efektu.
Gdy rozmawiają po śmierci Cory, widać że Gold naprawdę chce Ja wspomóc dobrą radą.
Myślę, że Rumple jest z niej dumny. Oczywiście, ze sobą walczą, ale oboje są EVIL, więc to naturalne :>
Dzisiaj walczymy ze sobą, jutro sojusz przeciwko komuś tam, a pojutrze znowu walczymy :p
Nie wiem kogo cytujesz, ale tutaj Graham bardzo szybko się znudził, bo po kilku tygodniach już miał dość, zwracając na uwagę fakt, że wcześniej przez 28 ostatnich lat , każdy dzień był dla niego identyczny i przeżywał go tak samo. A po przybyciu Emmy, mógł w końcu zacząć zdzierać kartki z kalendarza.
no tygrum'a cytuję. z poprzedniej strony:)
ale jak pisałam dla mnie temat jest zakończony, ale Wy sobie możecie oczywiście kontynuować:)
Kilka nowych spoilerków:
Once Upon a Time Season 3 Spoilers: Bandit Snow Returns, Regina's Happy Ending, and More!
by Crystal Bell
At the end of Once Upon a Time Season 2, the Charmings, Regina, and Rumple — what the show’s co-creator Eddy Kitsis calls “the core dysfunctional family” — sailed off to Neverland with Captain Hook to save Henry from Greg and Tamara. Meanwhile, back in the barren Enchanted Forest, Mulan, Aurora, and Prince Phillip stumbled upon Neal, who despite suffering a gunshot wound to the chest, was very much alive.
With the Charmings et al on a mission to save Henry, Neal stuck in the Enchanted Forest, and Belle in charge of Storybrooke, Season 3 is already raising the stakes. In a Once Upon a Time panel at the 2013 ATX Television Festival in Austin, co-creators Eddy Kitsis and Adam Horowitz dished on what Oncers can expect in Season 3. Plus, they gave Wetpaint Entertainment and other OUAT fans the inside scoop on how the hit ABC series came to be.
Season 3 picks up right where we left off.
Adam revealed the third season "won't skip ahead 10 years.” Oncers, you can expect Season 3 to start right where we left off, with the Jolly Roger sailing to Neverland to save Henry. However, Eddy said the “core dysfunctional family” won’t be separated forever.
Meanwhile, back in Storybrooke...
Don’t worry Oncers, the folks left in Storybrooke, including Belle, will not be forgotten. In fact, Adam said the show will delve deeper into each of the characters back in Storybrooke and will examine how they’ll react to situations. Sounds interesting! The characters in Storybrooke have always been so dependent on the Charmings, so it will be interesting to see how the Storybrooke residents reacts to not having their fearless leaders to look up to. Perhaps this means someone new will step up to become the town’s protector?
Season 3 will have two distinct acts.
Eddy and Adam also revealed how Season 3 is going to be thematically different from the two previous seasons in that there will be two separate, 11-episode acts — one in the fall and one in the spring. Therefore, they’re approaching Season 3 like two seasons, both containing a beginning, middle, end, and journey for these characters.
However, in order to make this happen, that means OUAT will most likely go off the air for 11 weeks after the fall season. Eddy and Adam gave a bit more intel about the hiatus. It looks like the first part of Season 3 will air September through December, and then it will come back in the spring for act two — 11 straight episodes. We have to admit we were wary of this in the beginning, but the thought of airing both parts of the season uninterrupted by breaks has us excited for what’s to come!
Will Rumple still be out for Henry?
When the seer told Rumple that he needed to destroy Henry, we were immeditately worried for Henry’s safety! However, Eddy said, “He went [to Neverland] with a very focused attitude of saving Henry.”
“At first he just wants to do the easy thing and the dark thing, and then once again he realizes he did the wrong thing and lost his son,” Adam added. When he was told Neal died in the Season 2 finale, he realized “it was time to do the right thing.” According to Eddy and Adam, he knows he has to go and honor his son by getting his grandson back.
However, that also meant he had to leave his True Love Belle behind. “It’s going to be another challenge to [Rumbelle’s] relationship now that they’re separated,” said Eddy. “He left her behind to protect her.”
Snow White, the hero of Season 3?
Eddy and Adam dished that Snow’s journey in Season 3 is taking the hard path. With Henry gone, in this mission, she has to be the “bandit Snow — it’s time for her to rise to the hero that she was.” We don’t know about you, Oncers, but the thought of Snow returning to her bandit ways is one of the more exciting aspects of Season 3. We love Snow, but ever we have to admit, she was getting a little too whiny in Season 2. But now that we know she’s returning to her badassery, we can’t wait to see her be the heroine she once was.
Regina’s happy ending?
According to Eddy, the Evil Queen is trying to find her “own happy ending,” but she hasn’t found it yet. Unfortunately, Frank and Daniel didn’t work out for Regina. “In a lot of ways, all of the characters are looking for love,” he said. So where’s Regina’s True Love?
“Regina is definitely a character who has found love and lost it,” Adam said, before Eddy added, “I would love to see Regina dating. See someone give her a mixtape — she’s earned it. She might have to rip his heart out to get it.”
Emma dives deeper into magic!
“Emma realized she had magic and kind of was in denial of it, then at the end, she’s not really in control of it, nor has she had time in Season 2 to contemplate that,” Eddy dished. However, “Season 3 is definitely going to have her ask the questions: what are my abilities? What does it really mean to be the savior?” The co-creators also revealed that Season 3 will dive deeper into Emma’s past.
With Emma learning about her magical abilities, will Regina step in and help train her former foe? “Her parents may have an opinion about being trained by her, but circumstances may call for it!” Adam said.
He added that we’ve seen instances where Regina and Emma work together (um, like saving Storybrooke from imploding in the finale?) and seen their “connection” at times. So this could lead to more interaction between OUAT’s favorite frenemies.
Did you know... ?
— “In first draft of pilot, Charming died!” said Adam. Both Adam and Eddy expressed interest in exploring Charming’s backstory.
— Are all magic beans gone now? “YES,” both Adam and Eddy said.
— Got a note from ABC calling for “more guyliner” for Captain Hook. “Like he’s going to a Depeche Mode concert.”
— Adam said originally Regina had three children.
— Did Adam and Eddy write the characters with certain actors in in mind? “Bobby Carlyle was someone that when we imagined Rumplestiltskin, he was the one,” said Adam. Eddy added that it was the same with Ginnifer Goodwin. Josh Dallas, however, came in and “blew us away.” He was so good that they expanded the character, since Charming was meant to have a small role in pilot.
Skrót tego całego słowotoku:
• Akcja trzeciego sezonu rozpocznie się tam, gdzie ją urwano. Dysfunkcyjna rodzina będzie płynęła na statku by uratować Henry’ego w Nibylandii. Nie będzie oddzielona na zawsze.
• Bohaterowie ze Storybrooke nie zostaną zapominani. Wręcz przeciwnie, jeszcze bardziej zagłębimy się w nich i przetestujemy to jak zareagują na sytuacje. Ci co zawsze polegali na nieustraszonych Charmingach, będą teraz pozostawieni sami. Możliwe jest, że zwolniło się miejsce na obrońcę miasteczka i zajmie je ktoś nowy?
• Sezon 3 będzie miał dwa odrębne akty. Pierwsza seria 11 odcinków (jak z kałasznikowa, co tydzień) będzie emitowana od września do grudnia. Potem nastąpi przerwa i kolejna seria (jak z kałasznikowa, co tydzień) dostępna będzie wiosną.
• Rumple [tu jest tylko powtórka tego co postać zrobiła pod koniec drugiego sezonu]
• W Śnieżce obudzi się ponownie jej zadziorna, bandycka strona, czyli ta jaką posiadała jeszcze w okresie przed poznaniem Księcia Davida i gdy walczyła z Królem Georgem o jego królestwo.
• Regina jest zdecydowanie postacią, która znalazła swą PRAWDZIWĄ miłość, ale ja utraciła. Było by cudownie, gdyby znowu zaczęła się umawiać na randki.
• Zanurzymy się w przeszłość Emmy i powrócą pytania „jakie są moje zdolności magiczne?”, „co oznacza bycie Wybawczynią?” Możliwe, że Regina wkroczy do akcji i zacznie trenować Emmę.
Wiedzieliście, że…
• W pierwszej wersji pilota to Uroczy miał umrzeć? Horowitz i Kitsis wyraili jednak zainteresowanie odkryciem korzeni Uroczego
• Wszystkie magiczne fasolki poszły w ch***rę, czyli już ich nie ma.
• To ABC zdecydowało, żeby Hook miał więcej eyliner’a, tak jak by szedł na koncert Depeche Mode.
• Regina miała mieć trojkę dzieci.
• Twórcy pisali scenariusz z myślą o określonych aktorach. Bobby Carlyle był predestynowany do roli Rumplestiltskina. Tak samo jak Ginnifer Goodwin i Josh Dallas ale ten ostatni przerósł ich oczekiwania. Uroczy miał mieć małą rolę w pilocie ale to dzięki Dallasowi, ta rola została poszerzona.
Zapomniane przez Powerfulka źródło.:
http://www.wetpaint.com/ once-upon-a-time/articles/2013-06-08-season-3-spoilers-snow- regina
Do you have any scoop on the "home office" on Once Upon a Time? — Jennie
NATALIE: The home office wanted to destroy magic in our world, but that doesn't mean that Peter Pan isn't part of it. Speaking of the mysterious organization, executive producer Adam Horowitz promises pay-off. "We're going to explain pretty quickly what it is and how, as we showed in the finale, Greg and Tamara were unwittingly working for Peter Pan, and how that all connects." It was curious that they were so against magic, right?
NATALIE: Home Office chciało zniszczyć magię w naszym świecie, ale to nie wyklucza tego, że Piotruś Pan jest jego częścią. Przy okazji tajemniczej organizacji, Adam Horowitz obiecał spłacić [nasz głód wiedzy]. „Zamierzamy dość szybko ujawnić czym jest i jak, co pokazaliśmy w finale, Greg i Tamara stali się bezwiednymi pracownikami Piotrusia Pana oraz jak to wszystko się łączy.” To było ciekawe, że oni są tak bardzo przeciw magii, racja?
Źródło:
http://www.tvguide.com/ News/Mega-Buzz-Dexter-NCISLA-Originals-1066551.aspx
wybaczcie ale nie czytałam całego wątku więc nie wiem czy już o tym rozmawialiście ale czy myślicie, że skoro w nibylandii czas biegnie inaczej lub w ogóle nie biegnie to ciekawe czy jest taka opcja że po powrocie w SB minie np kilka lat..
Może też być na odwrót: Bohaterowie będą w Nibylandii 10 lat NIE STARZEJĄC się przy tym a w Storybrooke to będzie dzień następny. Tak jak Wendy opowiadała młodemu Bae.
To jest raczej tak, że i w jedej i drugiej krainie czas leci tak samo - po prostu w nibylandii proces starzenia się jest powolniejszy bądź nawet całkiem zatrzymany. Tak przynajmniej wynika z serialu.
LANCELOT POWRÓCI W TRZECIM SEZONIE, pomimo zapewnień Cory, że on nie żyje.
Źródło:
http://hollywoodlife.com/ 2013/06/19/once-upon-a-time-season-3-sinqua-walls-returning-as-lancelot/
Fałszywy alarm. Matt Mitovich sprostował to na twitterze. CHO*E*A!
Źródło:
https://twitter.com/MattMitovich/status/347418106538360832
Ogólnie strasznie duży ten EF. Królestwo Leo/Królowej, Midasa, króla George'a. kraina baśni arabskich (Dżin), kraina Wschodu (Mulan), Królestwo Króla Artura...
WYJAŚNIENIE FIZYCZNOŚCI RUMPLE'A
In Once Upon a Time’s flashbacks, Rumple has a rotted, monstrous appearance. Shouldn’t he have that same appearance now, since Storybrooke has magic? –Michael
This is an oldie but goodie – your question fell behind the couch, sorry — but the answer has been burning a hole in my pocket, so here goes. “There’s a difference between the memories being restored and the physicality. It’s why Billy the Mechanic didn’t turn back into a mouse,” series cocreator Adam Horowitz explained to me. “The characters need to exist within the framework of the realm they’re within.” Besides, on a more practical level, “Rumple made a deal with Regina that he wanted to be here and have a good life and be taken care of,” Eddy Kitsis notes. “That means not walking around Main Street with gold reptilian scales.”
On jest stary ale jary – twoje pytanie spadło za kanapę, wybacz – ale odpowiedź wypaliła dziurę w mojej kieszeni, wiec jedziemy. „Jest różnica między odzyskanymi wspomnieniami a fizycznością. Dlatego też mechanik Billy nie zmienił się w mysz”, tak wyjaśnił mi twórca serialu, Adam Horowitz. "Bohaterowie muszą istnieć w ramach krainy, w której żyją”. Poza tym, na poziomie bardziej praktycznym, "Rumple zawarł pakt z Reginą, że chce tu być tam i mieć dobre życie i być pod opieką”, zauważa Eddy. „Oznacza to nie chodzenie po głównej ulicy w złotych łuskach węża”.
Źródło:
http://tvline.com/2013/06/20/ castle-orphan-black-greys-anatomy-suits-spoilers/
PS. Wiecie co to MOŻE oznaczać? "Bohaterowie muszą istnieć w ramach krainy, w której żyją”, czyli Rumple MOŻE wrócić do postaci łuskowej, poszarzałej skóry gdy przejdzie portal do Nibylandii. MOŻE też odzyskać zabójczy śmiech. What a twist.
Twórcy pracują nad scenariuszem do odcinka 3x02.
Źródło:
https://twitter.com/AdamHorowitzLA/status/349976057270644737
"The Heart of the Truest Believer" - taki tytuł będzie mieć pierwszy odcinek trzeciego sezonu serialu.
Zdjęcie:
http://imageshack.us/scaled/modthumb/838/7g0l.jpg
Brzmi nieźle, ciekawi mnie czyje retrospekcje będą ukazane w tym odcinku. Może w końcu Hook i jego dzieciństwo? Albo dzieciństwo Emmy? Ych, tyle czekania!
Może ich nie być wcale. W odcinku 2x01 i 2x08 pokazali tylko TERAŹNIEJSZY Zaczarowany Świat a nie ten sprzed Klątwy. Teraz to przecież mają do pokazania cztery miejsca: teraźniejsze Storybrooke (Belle, Babcia, Ruby, Krasnoludkowe, Whale itd), Nibylandię (Hook, Rumpel, Regina, Emma i Charmingowie), dawny Zaczarowany Świat (retrospekcje danej postaci) oraz teraźniejszą Krainę Baśni (Neal i kompani Aurory). Muszą to jakoś zrównoważyć.
Wiem o tym, ale tak bardzo tęsknię za retrospekcjami. Szczególnie właśnie mam nadzieję zobaczyć coś więcej z przeszłości Emmy i w ogóle COKOLWIEK z przeszłości Hooka, bo to wciąż niedopracowana postać (a przecież już jedna z głównych). Choć mam przeczucie, że znów zostawią jego postać "na deser" i trzeba będzie pół sezonu (o ile nie cały sezon) czekać na kolejne części układanki jego przeszłości.
Mam tylko nadzieję, że wątek tych, którzy zostali w Storybrooke nie będzie takim typowym zapychaczem-przynudzaczem. Niech się wysilą na coś ciekawego ;)) Wiecie, King George próbujący przejąć władzę nad miasteczkiem - no, to mogłoby być dobre, plus Belle, Babcia i Grumpy stojący na straży pokoju i porządku :D
a ja modle się aby w 3 sezonie własnie tak jak mówicie, było coś więcej o przeszłości Hook'a i oczywiście motyw małej syrenki. kilka razy zostało wspomniane o syrenach w neverland i regina która w pierwszym sezonie wspomina że ma jakąś "sprawę z syreną" :D
Myślę że Hook był już w naszym świecie, powiedzmy, w latach 70ych....
Za dużo tych miejsc akcji, za mało odcinków, za krótkie. Oby nie było kichy...
Apropo, możliwe, że Piotrusia? Henry wierzył w całą Klątwę ale Piotruś, PRZEZ CAŁE STULECIA, WIERZYŁ, że schwyta Henry'ego.
Rozpoczęły się prace nad scenariuszem do odcinka 3x03.
Źródło:
https://twitter.com/AdamHorowitzLA/status/352571985185869825
Tinkerbell będzie miała zaskakującą koneksję / połączenie / wspólną płaszczyznę z jednym z głównych bohaterów.
Źródło:
http://www.tvguide.com/News /Bones-Once-Upon-Time-Comic-Con-1067539.aspx
Super! Uwielbiam zaskakujące koneksje!!!!!! No to teraz się będę do września przynajmniej głowić z kim i jak :D
Ode mnie takie oto coś :)
files.tinypic. pl/i/00414/r452beoqdw1c.jpg
Zrobiłem plakat do trzeciego sezonu :D
Zaczęło się. KRĘCĄ TRZECI SEZON.
Źródło:
https://twitter.com/AdamHorowitzLA/status/355340079734079488
Do you have any Regina-related scoop for Once Upon a Time Season 3? –ZsaZsa
And how! With an eye on the upcoming run, series cocreator Adam Horowitz tells us, “We may find out that perhaps, just perhaps, there is a special someone out there for Regina.” (This is where you play matchmaker in the Comments.)
I to jaki! A jak! Z myślą o nadchodzącym okresie, współtwórca serii Adam Horowitz mówi nam, "możemy dowiedzieć się, że być może, tylko być może, istnieje gdzieś tam ktoś specjalny dla Reginy." (Uderzajcie w grę komentarzy.)
Źródło:
http://tvline.com/2013/07/ 11/once-upon-a-time-how-i-met-your-mother-spoilers/
Giancarlo Esposito wróci w jednym z pierwszych odcinków trzeciego sezonu ale nie wiadomo czy jako Sidney Glass, Lustereczko czy Dżin z Agrabahu.
Źródło:
http://tvline.com/2013/07/ 11/once-upon-a-time-season-3-giancarlo-esposito-returns/
Z tego co zakładam NIEOFICJALNY, typu fanmade?
Wiem, że marudzę i będziesz mnie wyzywał od szarogęszących się dyktatorów tego forum, ale zamieszczamy tutaj informacje DO AUTORÓW SERIALU a nie własne reprodukcje przyszłego plakatu.
Tak :)
Ok, zrozumiałem :) Nie będę wyzywał, bo nie ma takiego powodu.
"informacje DO AUTORÓW SERIALU"? A nie czasem od autorów? ;)
Pardon. Miało być "od autorów". No, chyba, że chodzi o takie coś"wysłałem/wysłałam pytanie xxx i zobaczcie co mi odpisali".
Skoro przeszliśmy do normalnych stosunków, to zauważyłem wpływ "omenu", racja?