Może się pobawimy w mały quiz o Dawno, dawno temu? Ja zadaję pytanie, ktoś odpowiada [poprawnie] i zadaje nowe pytanie. Zacznę, może się uda. Na początek coś łatwego:
Artemisek mówi, że jest nudno na forum i dlatego powstał taki temat.
PIERWSZE PYTANIE:
Jak brzmiało Storybrooke'owy alias Jasia i Małgosi?
naszyjnik:) 'we śnie czy jak spała' ??? tzn co mógł jej dać jak spała?:)
kto raz ukradł książkę Henry'ego?
pierwszym razem zakopał w lesie, drugim ukrył w wskazówce zegara
a teraz uwaga:
w ciągu 2 sezonów tylko raz widzieliśmy jak pan Gold coś zjadł. Co to było?? (nie chodzi o hamburgery bo nie widzieliśmy żeby je jadł, a tu chodzi o sam proces jedzenia::)
tak jest, jabłko Reginy. Btw odważny ruch:)
hmm gdzieś na swoim placu zabaw, koło plaży...
o co pan Gold poprosił Charminga w zamian za eliksir mogący namierzyć Jeffersona?
peace :) tak myślałam, ale dla pewności spr odcinek
dobrze ?
to teraz proste jakiego koloru była bluzką, którą współdzieliły Em i Redż ?
Szara.
Co chciał Rumpelstiltskin od Śnieżki w zamian za eliksir, dzięki któremu zapomniała o Księciu?
Kosmyk jej włosów.
~~
Dlaczego Rumplestilstkin chciał płaszcz Charming'a w zamian za informacje na temat Śnieżki?
Gdyż chciał się nawdychać woni Charminga xD
A tak serio, po włos potrzebny do true love eliksiru.
Kim z zawodu w Storybrooke był "mąż" Kopciuszka?
z tego samego powodu co chciał kosmyk włosów od Snow, znalazł kosmyk Charminga i stworzył eliksir miłości -najpotężniejszy ze wszystkich eliksirów
o sorry się spóźniłam :P
był mechanikiem
Co się stało z matką Ruby?
Umarła. W sumie trochę przypadkowo, trochę świadomie przez Ruby. Podwójna osobowość ^^
Jak został zabity brat Frankensteina?
Jejku no... David?
http://media.tumblr.com/6d9a9b548754e9f4a3e17fc3016f5947/tumblr_inline_mm3wudY02 V1qz4rgp.gif :D
Niestety, ale to nie on. Daję Ci ostatnią, piątą szanse. Bo dalej to już nie miałoby sensu wymieniać całej obsady.
Jeśli nie zgadniesz, to ujawnię kto to taki :P
Z łóżkiem zgadłaś, a tego nie? ;) No więc, tajemnica zostanie ujawniona. To ten gentlemen:
tnij. com/LO4ef
22.10.1983.r
Hmm..nie wiem czy było, ale zadam.
Jakim odpowiednikiem bajkowej/baśniowej postaci jest Emma?
Emma nie ma storybrookowego odpowiednika, jest potacią tylko i wyłącznie baśniową, ponieważ klątwa na nią nie zadziałała.
Jest Emmą - dzieckiem śnieżki.
Nicky11 - ja mam rację, a Twoja odpowiedź jest błędna. :)
przecież nasze odpowiedzi są takie same, nie chciało mi się pisać " Emma nie ma storybrookowego odpowiednika, jest potacią tylko i wyłącznie baśniową, ponieważ klątwa na nią nie zadziałała" więc napisałam ' żadnej"
a to że jest dzieckiem śnieżki nie znaczy że jest czyimś odpowiednikiem- zawsze była Emmą a nie postacią z bajki o innej tożsamości.
Artemisek błędna? Nie wydaje mi się. 23 pojawiła się jako niemowlę teleportowane do "świata normalnego", po rzuceniu klątwy. 22 zaś się urodziła z tego co wiem , ale mogę się mylić.
Faktycznie może źle skonstruowałem pytanie.
Wg twórców Emma scala dwa światy i jest wariacją postaci z baśni " Zaklęty Łabędź " oraz "Sześć Łabędzi"
raczej fani a nie twórcy, ci sami którzy od miesięcy przewidują też gorący romans Emmy z Reginą:) dla mnie 'odpowiednik' w znaczeniu takim jak w once to ktoś kto żył w FTL i został przeniesiony do SB za pomocą klątwy i tam zyskał nową tożsamość. Zresztą nie wiem, rozkminiajcie sobie dalej ten problem jak macie ochotę i siłę, ja idę na zakupy:)
Ogólnie, to pytanie było do kitu. Ale przyznasz, gdyby zamiast 'emma' było 'hook' - to twoja odpowiedź 'żadnej' była by bez sensu, bo wprowadzała by w błąd... bo sugerowała by - i to dość mocno, że hook to postać ze świata realnego, a taką postacią jest np. Lacey. Tak czy inaczej nie chce mi się tego rozkminiać.
To może teraz coś prostrzego:
Jakie jest imie aktora który okazał się wilkiem, w historii czerwonego kapturka? :)
Hehe, to udanych zakupów. W takim razie ukręćmy łeb temu pytaniu.
Ponowny rozruch i nowe pytanie.
Komu pierwszemu Kora "wyrwała" serce?
To może jeszcze raz, bo zaczyna się Offtopic na górze :))
Jak się wcześniej nazywał Grumpy?
Dobra, odpowiem na 2 pytania na raz, bo robi się troche syf.
Jak się wcześniej nazywał Grumpy?
Dreamy - o ile dobrze pamiętam :P
Komu pierwszemu Kora "wyrwała" serce?
Sobie (to też się liczy?)
I jeszcze raz - Jakie jest imie aktora/aktorki który okazał się wilkiem, w historii czerwonego kapturka? :)