Może się pobawimy w mały quiz o Dawno, dawno temu? Ja zadaję pytanie, ktoś odpowiada [poprawnie] i zadaje nowe pytanie. Zacznę, może się uda. Na początek coś łatwego:
Artemisek mówi, że jest nudno na forum i dlatego powstał taki temat.
PIERWSZE PYTANIE:
Jak brzmiało Storybrooke'owy alias Jasia i Małgosi?
chciał ją podpuścić żeby rzuciła klątwę
------------------------------------------------------------------
a odnośnie Rumpla, wszyscy wiemy , że co jak co ale Rumple zna się na modzie, jakie do tej pory postacie 'wystylizował' za pomocą magii?
Hmmm...
1. Kopciuszek - Bo ktoś musiał w niej zakodować zamiłowanie do mody i szklanych szpileczek. :)
2. Regina - Czasami nawet najbiedniejsze szaty z odcinka "The Evil Queen" mogą okazać się modne. :D
Tyle mi do głowy przyszło. ;)
przychodzą mi do głowy dwaj:
albo Hooka - ale to "tylko" hak
albo Charming'a - wyelegantował gościa w drodze do odczarowania Snow
some stuff:)
co miała zabić Malificent aby rzucić klątwę, ale nie dała rady bo była do tego za bardzo przywiązana ?
Wymień wszystkich, których widzieliśmy w serialu za kratami (postaci baśniowe i storybrooke'owe liczymy oddzielnie).
b.dobre pytanie, ja zacznę bo i tak nie dam rady wszystkich:
- Gold i Rumple
-Belle przez Reginę w tym wozie( w sumie się liczy)
-Regina i Evil Queen (zamknięta przez Charmingów)
- Charming (David chyba nie...)
-Mary Margaret, Snow (chyba u króla George'a)
-Emma w SB ( i w sumie obie były ze Snow zamknięte w celi Rumpla)
c.d.n
Połowa za Wami. Zostało jeszcze 9 osób, większość drugoplanowych, kilka epizodycznych.
Mam nadzieję, że ja sama nikogo nie pominęłam.
- Seer (w klatce),
- ojciec Reginy jak ją odwiedzał przez egzekucją,
- Gerhardt,
- Grumpy,
- Robin Hood,
- Glass,
- Cora?
Z tej dziewiątki, którą mi podaliście, tylko 4 osoby pokrywają się z moja listą, a dokładnie: Aurora, Mulan, Seer i Grumpy.
Co do reszty:
- Gerhardt, Robin, Cora - nie kojarzę ich "za kratami", ale wiadomo - mogę się mylić,
- Glass - uwięzili go, ale chyba tego nie widzieliśmy, prawda? Nieprawda?
- Henry Senior - cóż, chodziło mi raczej o osoby uwięzione, ale OK, gdy zaglądał do Reginy z pewnością widzieliśmy go przez te właśnie kraty.
W każdym razie zostało jeszcze 5 osób, które zdecydowanie były uwięzione za kratami. Dla ułatwienia dodam, że 3 postaci są baśniowe, a 2 - Storybrooke'owe.
Miłej zabawy z dalszym przeszukiwaniem!
Anton, dwa razy. Uwięziony przez Emmę w swojej własnej pułapce i w klatce na Jolly Roger.
A Ruby, kiedy znalazła się za kratami?
nie pamiętam ale przypuszczam, że Hook'a generalnie to już nie raz ktoś gdzieś uwięził, w tym prawdopodobnie kilka razy za kratami. Miałam tez napisać Bea na statku u Hook'a ale tam nie było krat...
a właśnie chyba jeszcze Malificent?
i jeszcze czy liczy się ta ślepa wiedźma uwięziona za kratami pieca??:)
Tak, właśnie o Antona mi chodziło!
A Ruby z własnej woli siedziała w areszcie w odcinku 2x07.
Co do reszty - myślę, że ślepa wiedźma może się liczyć, choć wcześniej nie brałam jej pod uwagę. Wciąż zostały 3 osoby. Mała podpowiedź: 2 postaci to dzieci, a 1 ma swojego baśniowego odpowiednika wśród tych, których już wymieniliście.
Każdy powód, by zerknąć jeszcze raz na "Skin Deep" jest dobry.
To "Anna Karenina" Tołstoja.
----------------
Jaki miała związek rodzina Kopciuszka i rodzina króla George'a?