Emerald City - remake klasycznej opowieści z krainy Oz. Dwudziestoletnia Dorothy Gale zostaje rzucona w środek epickiej i krwawej walki o przejęcie kontroli nad krainą Oz. Serial będzie miał premierę zimą.
■ nasz serial jest lepszy, kompleksowy,
■ opowiedział tę historię inaczej,
■ wyjaśnił korzenie Nikczemnej Wiedźmy,
■ osadził całą historię na konkretnej linii czasowej,
■ połączył postacie z OZ z innymi bohaterami baśniowymi,
■ historia była krótka, zwięzła i zrozumiała,
■ OUaT miało świetną Rebeccę Mader,
Piszesz o tym serialu jakbyś już go widział. ;) A nawet nie wyszedł jeszcze żaden zwiastun, chyba nawet obsady nie ma żadnej.
Pojawił się pełniejszy opis tego serialu i jak dla mnie, to coś czuję, że szykuje się jakiś ciekawy plot twist podobny do tego w Once, a jeszcze bardziej do tego jaki był przedstawiony w serialu 'Dziesiąte królestwo"
Także Dorotka wydaje się być podobna do "naszej" Alicji.
Opis: "Rozpaczliwie poszukując wskazówek, które pomogłyby doprowadzić ją do poznania tożsamości jej biologicznej matki. Młoda kobieta włamuję się do złowieszczej placówki mieszącej się w podziemiach, gdzieś na Środkowym Zachodzie. Nie mogąc w stanie wykonać swej misji i otoczona przez ochronę, nasza przebojowa bohaterka porywa psa policyjnego i odjeżdża w ciemną noc...na oślep, wprost na drogę szalejącego tornada. W mgnieniu oka zostaje przetransportowana do innego świata, daleko innego od naszego – mistycznej krainy rywalizujących ze sobą królestw, zabójczych wojowników, czarnej magii i krwawej walki o władzę.
To powieść o Krainie Oz o jakiej nigdy wcześniej nie widziałeś, gdzie nikczemne wiedźmy nie pozostają na długo martwe i gdzie 20-letnia Dorothy Gale zostaje niezłomnym wojownikiem, który dzierży przyszłe losy królestw w swych rękach. Nie jesteś już dłużej w Kansas, i to nie jest już dłużej twoje babcine Oz."
Źródło:
http://www.nbc.com/emerald-city?__source=Reso_U14_Theta_Brand_Exact_Google&k _clickid=2fb3b991-4276-45a9-234b-0000520a08aa&k_prof=70&k_affcode=14781& amp;sky=emerald+city+tv+show
Zazdroszczę, że co najmniej dwóch użytkowników Filmwebu widziało ten serial. Jakie kontakty!
Miałam raczej na myśli, że OUAT ma już swoją "renomę". Ponadto jest dużo bardziej złożony, łączy wiele motywów bajkowych, nie koncentruje się na jednej fabule. Dlatego też myślę, że ciężko będzie się przebić z czymś takim i osiągnąć sukces na miarę OUAT. Ale ok, kajam się, nie powinnam oceniać od razu czegoś, czego jeszcze nie widziałam. Pozdrawiam!
Sporo takich nowości się szykuje:
"Warriors Of Oz" " Syfy
"Dorothy Must Die" CW
"Excalibur" ABC
"Magicians" Syfy
Poniosło ich ;). Ciekawa jestem ile przejdzie do 2 sezonu. Aczkolwiek NBC produkuje np. Hannibala, który jest IMO bardzo dobrze nakręcony :).
Powariowali? :P Ryzykują trochę, zwłaszcza, że wszyscy wiedzą jak poszło OUAT in Wonderland. No ale zgadzam się z whitewild, nie mają szans, zwłaszcza, że A&E pojechali teraz po całości z tą Elsą :PP
To jeszcze nie koniec ;)
W trakcie zimowej przerwy naszego Once w jego zastępstwie będzie leciał serial komediowy "Galavant"- baśniowy musical o księciu Galavant'cie i jego zemście przeciwko królowi, który ukradł mu jego prawdziwą miłość.
Takie jajcarskie się wydaje. Może nawet przyjemne :) Plus właśnie namierzam przystojniaka ^^
fajne! nie przepadam za musicalami, ale z tego tchnie trochę Monty Pythonem. pro :)
O mój Boże, o Matulu. No i co z tego, że nie wszystkie teraz będą? "Galavant" na pewno będzie:) W tym temacie podzieliłem się tylko informacjami o nadchodzących produkcjach jakie pojawią się w następnych latach. Może co niektórzy by chcieli wiedzieć jakie seriale czekają ich w niedalekiej przyszłości? I szukają akurat produkcji podobnych do Once? W przyszłości nawet wręcz zamierzam rozwijać nadal ten wątek i dopisywać inne seriale.
Kolejny malkontent :)
Może nie zauważyłaś, ale oprócz planów stacji piszę również jaki serial pojawi się faktycznie lada dzień na ekranach ;)
nie, nie jestem malkontentem. tylko nie rozumiem, czemu od razu naskakujesz na Marko81 i na mnie. tylko wyraziliśmy swoje zdziwienie.
zauważyłam. :)
Excalibur, może być ciekawy. Sądząc po nazwie to będzie miało związek z królem Arturem, a ja uwielbiam tematykę średniowiecza.
Zimą na kanale TNT ruszy "The Librarians" - serialowa wersja filmu"Bibliotekarz" z Noah Wyle'm.
Trailer
http://www.deadline.com/2014/05/tnt-upfronts-2014-trailers-new-shows-fall-schedu le/
Polecam aktualnie emitowany serial z elementami horroru „Peny Dreadfull”, przewijają się w nim postacie znane z angielskiej literatury min. Dorian Grey, Dr Victor Frankenstein i jego „dziecko”, Mina Harker z „Draculi”. ;)
Grimm'a odkryłam kilka miesiący temu :) czasem zdarzają się nudniejsze odcinki, ale zdecydowanie polecam bo świetny serial :) zwlaszcza sezon 3 wymiata :D
Warto dalsze sezony GRimma ogAladac? Bo pierwszy jak dla mnie fatalny (moza poza 1 odcinkiem), taki banalnie prostu jak dla nastolatkow.
Ja też oglądałem Grimm ale porzuciłem w połowie pierwszego sezonu. Jakoś nie mój klimat, każdy odcinek praktycznie taki sam. Nic ciekawego.
mi też pierwszy średnio przypadł do gustu, ale w kolejnych naprawdę sie wciągnełam :)) pewnie dostali więcej kasy na produkcje i mogli się bardziej postarać :)
Freeform (dawne ABC Familiy) szykuje serial o Śpiącej Królewnie, zatytułowany "After".
Dalsze losy Aurory będzie przedstawiał serial After, który jest tworzony na podstawie debiutanckiej serii książek Rhiannon Thomas pod tytułem Wicked Thing. Okazuje się, że rzeczywistość nie jest tak różowa, jak w baśniach. Po 100 latach snu bohaterka ma co prawda przystojnego księcia (który na razie jest jej całkowicie obcy), ale nie posiada rodziny, a jej królestwo rządzone jest już przez kogo innego. By odzyskać dziedzictwo musi przemienić się w wojowniczkę i intrygantkę, a jednocześnie obawia się, że klątwa czarownicy pozostawiła w niej jakieś mroczne piętno.
http://naekranie.pl/aktualnosci/trwaja-prace-nad-serialem-o-dalszych-losach-spia cej-krolewny-788717