PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 39999
5,8 4 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Się zdenerwowałam oglądając ostatni odcinek.. jak on mógł?! Co za świnia, ale wiadomo było - coś za często pokazywali tą czerwoną linię, no ale... Dekapitacja to za mało.

bernadeta997

Nie, to nie OUAT, nie momenty z Colinem :) To są sceny wycięte z innego filmu i zgrabnie wplątanie w filmik o Emmie i Hooku :)

ocenił(a) serial na 8
weronika_lis

Właśnie przeczytałam pod filmikiem, nie zauważyłam wcześniej, bo byłam w szoku :D

bernadeta997

Nie! Nie! Nie! :) Tylko nie Emma + Hook. Ona może być tylko z Neal'em, bo inaczej to wszysto traci sens. Nie czytam nigdy co wydarzy się w następnych odcinkach, ale mam nadzieję, że to on zawita do Storybrooke.

vilandra_4

może Neal to syn Rumpla ^^

ocenił(a) serial na 9
dap88

mi też tak się wydaj, ale jest starszy od Emmy co najmniej o 10 lat

i chyba zawita do miasteczka bo poco by się pokazywał

AncientWizard

Noo, trochę był starszy, jak się przeniósł. Bae, znaczy.

ocenił(a) serial na 8
bernadeta997

to akurat jest moment z filmu Colina - Storage 24 ;]

diana6echo

Ja też nieźle się zdenerwowałam, moje dwie ulubione postaci - Rumpel i Bella :( Mam nadzieję, że Rumpel znajdzie jakiś sposób, żeby to naprawić. Już wiem, czemu nie lubiłam Hooka odkąd się pojawił ;)

użytkownik usunięty
corialote

W Promo do odcinka "In The Name Of The Brother" Rumpel chyba próbował to naprawić pocałunkiem prawdziwej miłości, lecz niestety mu nie wyszło ;)

ocenił(a) serial na 6

damn :|

ocenił(a) serial na 9
diana6echo

ale była scena jak krasnoludki powiedziały do swojego towarzysza, że mają sposób na przywrócenie wspomnień
może w mieście znajdą więcej diamentów :)

jak pokazywali tę linie to myślałem że się potknie :)

ocenił(a) serial na 10

mam takie dziwne myśli,a co jesli Rumpel nie jest jej prawdziwą miłością? no bo pocalunek prawdziwej miłości może zdziałać cuda przecież..

użytkownik usunięty
Luuulu

Bella ma nową prawdziwą miłość, hamburgery ;)

ocenił(a) serial na 6

Nie zapominaj o prawdziwej magicznej substancji - keczupie. Może zdziałać cuda :)

ocenił(a) serial na 10
Luuulu

Owszem, może zdziałać cuda, ale miłość musi być odwzajemniona, a Belle teraz nie wie kim jest Rumple.

ocenił(a) serial na 10
sea1749

W sumie o tym nie pomyślałam :D

ocenił(a) serial na 6
Luuulu

Żeby true love's kiss zadziałał, Rumple musi znów zdobyć serce Belle. A to może być niezbyt łatwe. Mam nadzieję, że Belle nie odzyska pamięci dopiero w finale D:

ocenił(a) serial na 6
Anastrianna

I znowu będzie powtórka z rozrywki :)

ocenił(a) serial na 9
Luuulu

a jak było ze Śnieżką jak ona sobie przypomniał o Księciu

ej każdy zapomniał o krasnalu :D

użytkownik usunięty
AncientWizard

Snow raniła go strzałą w ramię, kiedy próbowała zabić Królową. A Charming po tym jej oświadczył, że wolałby umrzeć niż widzieć ją stającą się złą. Poruszona Snow całuję swojego księcia, eliksir przestaje działać i odzyskuje swoje wspomnienia o nim.
Czy miałaś na myśli Grumpy'ego ? To, że nikt nie pisze o krasnalu to wcale nie oznacza, że wszyscy o nim zapomnieli. Nova ma jeszcze się pojawić w serialu, więc być może wrócą do ich wątku miłosnego.

ocenił(a) serial na 9

Ktoś śle spojlery heh
"Miałaś" piszesz do mnie :/

Ten co stracił pamięć, chciałem rozwinąć wątek o pamięci nie o parach.

Gburek nie stracił pamięci przecie, ale to chyba wiecie.

A to w którym odcinku jeden krasnal stracił pamięć?

diana6echo

wow, jak zwykle końcówka pozostawiająca niedosyt i kolejne pytania. wiadomo było,
że Rumpel kiedyś wykorzysta swój dług, no i chyba nie było nikogo kto by nie przypuszczał, w jakim celu. A do tego wszystkiego Regina i outsider... Czemu te odcinki pojawiają się tak wolno!

ocenił(a) serial na 6
neeila

i teraz przerwa do lutego :|

ocenił(a) serial na 9
diana6echo

no szkoda, ale że tak powiem po tym odcinku byłem "syty" niż po poprzednim

diana6echo

Nie lubię tej postaci. Nie dość że zrobili z niego wyłuskanego modela to na dodatek straszną ofermę którą wszyscy biją...

Grievous

No w zasadzie podobny... (patrz: http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20110918202309/disney/images/a/af/Peterpan 2-disneyscreencaps_com-1915.jpg )
Dobrze, że mu włosy obcięli :)

ocenił(a) serial na 6
Grievous

ot taki Jack Sparrow bez dreadów

ocenił(a) serial na 6
diana6echo

No bez przesady, Jackowi to on może butelki rumem napełniać. I to nie wiem czy by mu pozwolił :D

ElisaD

NIGDY nie dopuszcza się innych piratów do własnych zapasów rumu! ;D

ocenił(a) serial na 9
Grievous

Ofiara raczej nie po prostu porachunki.
Jeśli ktoś ma być ofermą to Rumpel, a raczej był, dostał powera i odpłacił się, dobrze że tylko rękę. uf
A Hook-a można porównać do chuligana który za bardzo sobie nagrabił.
A relacje z innymi, ja wiem.