PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40075
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Czy mi się wydaje, że zmienili w retrospekcjach to co było wcześniej na temat Emmy zanim się urodziała. Jak oglądałam to miałam wrażenie, że tak, ponieważ w pierwszym sezonie Śnieżka i Książę cieszyli się z narodzin Emmy. W ostatnim odcinku 17 było pokazane co innego.

Askol

Wcale nie zmienili. Cieszyli się, gdyż osiągnęli to co chcieli i Książę kazał żonie cieszyć się jej z tego jacy mogą być.

ocenił(a) serial na 8
Askol

Piszę ten post, żeby pokazał się post Micha. Może zadziała?

amaze

Zadziałało ;)

ocenił(a) serial na 2
Askol

Mnie tam zastanawia inna drobna niespójność: W którymś z pierwszych sezonów dano do zrozumienia, że Śnieżka poznała płeć dziecka zdaje się od Rumple'a (?) będąc już w dość zaawansowanej ciąży. Charming natomiast jej nie znał. A tutaj widzę oczywista oczywistość, że szykuje się dziewczynka. ;)

ocenił(a) serial na 8
Dijanna

Śnieżka poznała płeć dziecka zanim jeszcze się poczęło z wróżby. Charmingowi nie zdradziła. Pokoikowi się nie przyjrzałam zbyt dokładnie, ale pamiętam, że był na niebiesko. A że jednorożce? Małemu chłopcu też może się podobać. Może w tamtym świecie taka dekoracja dla książęcia nie była normalna?

ocenił(a) serial na 8
amaze

Tzn. "była normalna".

ocenił(a) serial na 9
Dijanna

Charmingowie wiedzieli jaka będzie płeć dziecka, co zresztą widać w obecnych odcinkach. Rumplowi w celi zależało na poznaniu imienia ich dziecka, bo wiedział że będzie ono wybawicielką. Taka była też cena, jakiej zażądał za zdradzenie co planuje Zła Królowa. Gdy Śnieżka i Książę odchodzili upomniał się o swoją zapłatę, ale Książę dla zmylenia powiedział, że to chłopiec, jednak Rumple wiedział że nie mówi prawdy. Wtedy Śnieżka zdradziła imię Emmy.

ocenił(a) serial na 2
masterious24

Odniosłam wrażenie, że tylko Śnieżka znała płeć dziecka, ale mogłam źle zapamiętać. :) I nie chodziło mi o wystrój pokoju, tylko o wizje. Chociaż po namyśle faktycznie Charming widział niemowlę, bez określenia jakiej jest płci.

ocenił(a) serial na 8
masterious24

Ej... faktycznie. Ja to odebrałam raczej na zasadzie: "Będzie chłopiec, bo musi być dziedzic". A kiedy Snow powiedziała, że dziewczynka, Charming tak na nią spojrzał, jakby miał pretensje. I zawsze myślałam, że był zawiedziony, dowiedziawszy się, że to dziewczynka, ale mogło być tak, że wcześniej wiedział, tylko nie chciał zdradzać Rumplowi, a spojrzenie na Snow było pt.: "No i po coś mu powiedziała?"