PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40074
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Rumpelstiltskin jest starszy od Belli. W sumie to w niczym nie przeszkadza, ale w momencie tak skrajnej utraty pamięci Belle w obecnej sytuacji raczej nie zapała już tak wielkim uczuciem jak wcześniej....

Co ciekawe podejrzewam że jeżeli Rumpelstiltskin odnajdzie swojego zaginionego syna, ten może zamieszać w relacjach między Rumpelstiltskin & Belle.
Przy czym mam paskudną myśl która mówi mi że młody Bae odbije tatusiowi ukochaną....

Co o tym myślicie ?

ocenił(a) serial na 7
woman_angel

Nie uprawiam takiego czarnowidztwa. Belle to w końcu ta sama osoba, którą była wcześniej. Skąd więc przekonanie, że nie pokocha znów Rumpela? Czy Bae zamiesza? Chyba nie - w końcu to Belle ma na Rumpela na tyle duży wpływ, by go zmienić, dlaczego miałoby to przeszkadzać Bae'owi? Chyba do tego zmierzał, by jego ojciec przestał być Mrocznym. Belle może mu tylko w tym pomóc.

ocenił(a) serial na 6
woman_angel

Rozwód Rumbelli - what da fuq just I read.
Nie, nawet mnie tutaj nie stresować. Rumpel znajdzie jakieś wyjście z sytuacji.

ocenił(a) serial na 10
woman_angel

Hmmm, może Rumpel spiknie się z Emmą? Ładnie razem wyglądają.... ;p

tygrum

Dobra, dobra. Brat i siostra też ładnie wyglądają na zdjęciu, ale gdyby byli razem to to się nazywa KAZIRODZTWO. Nie zawsze Ci o razem ładnie wyglądają, moga być ze sobą. Nie róbmy z tego DOBREGO serialu, nędznej "mody na sukces".

ocenił(a) serial na 7
michu1945

ojoj, popieram

ocenił(a) serial na 10
tygrum

Wydaje mi się że podczas wspólnego wyjazdu między nimi nawiąże się jakaś nić porozumienia może nawet coś na kształt przyjaźni. Goldowi przydałby się przyjaciel bo chyba nigdy żadnego nie miał. Niczego więcej temu związkowi nie wróże, choć Golda ewidentnie kręci to że Emma może używać magii:P

nicky11

Takiej relacji tych dwóch postaci nie mówię "nie". Zwłaszcza, że nad Strorybrooke nadciągnie/nadciąga sztorm: Regora lub Corina (Regina i Cora).

ocenił(a) serial na 6
michu1945

Ja zawsze uważałam, że Rumpl ma uczucia do Emmy jak do... hmmm.. może nie do uczennicy, bo to raczej Regina, nie do przyjaciela, trudno to określić. Można jedynie powiedzieć, że Gold nie nienawidzi Emmy. Ale, żeby to była para? Hell no.

ocenił(a) serial na 10
ElisaD

pamiętam że kiedyś czytałam jakiś wywiad z Robertem w którym zapytamy o stosunek Golda do Emmy odpowiedział , że jego zdaniem Gold ją szanuje a on ( czyli Robert) stara się to zagrać tak żeby dało się to wyczuć ale też żeby nie było to całkiem oczywiste

ocenił(a) serial na 6
nicky11

No i jak zwykle Robert dobrze gra :)

ocenił(a) serial na 10
woman_angel

Nawet nie straszcie, to niemożliwe. Zgadzam się z ElisaD, Rumple na pewno znajdzie jakiś sposób, by Belle odzyskała pamięć.

użytkownik usunięty
sea1749

Snow potrafiła się trzy razy zakochać w Charmingu, to Belle nie powinna mieć z Goldem problemu, ale jeśli tylko jest to „True love".

Akurat bardziej prawdopodobne jest to że Rumple będzie ojcem faceta Emmy a co za tym idzie dziadkiem dla Henrego hehe ...
I w ten szalony sposób rodzina zamiast się niszczyć będzie zmuszona podjąć wieczny rozejm....

Sam romans Rumple z Emmą jest dla mnie nie do przełknięcia - dwa sprzeczne charaktery , mogłabym spaść z krzesła na takim odcinku.... Na samą myśl ...

sea1749

Właśnie sobie przypomniałam - Skoro pocałunek „True love" ściąga klątwy to czemu biedny Rumple w szpitalu całując Belle podczas snu ponosi klęskę - Bella zaczyna krzyczeć z przerażenia.... Czyli jest pod wpływem klątwy czy nie ... ? Tu pomoże jedynie ostre ODGRZEWANIE uczuć dla dorosłych (... ) .... Tyle że Rumple wyjechał .... Może Hak hehe się pofatyguje do Belli żeby zrobić Rumple nazłość :) a że ma to coś w ślepkach :P to ...

ocenił(a) serial na 10
woman_angel

Pocałunek nie zadziałał, ponieważ miłość musi być odwzajemniona, a Belle nie pamiętając Rumple nie może go kochać

sea1749

Dokładnie. Tak jak w przypadku Snow i Charminga, kiedy Snow wypiła eliksir i zapomniała o nim. On też najpierw musiał się nieco wysilić, żeby ona go znowu pokochała.
Mi się wydaje, że tutaj ten pocałunek działa nieco na zasadzie tego z bajki "Księżniczka Łabędzi" - "Kochasz mnie? Musisz to udowodnić". A tutaj tym dowodem ma być odzyskanie uczucia tej drugiej osoby.

Cóż, pozostaje tylko trzymać kciuki, że Rumplowi się uda, bo to naprawdę fajna para.

ocenił(a) serial na 10
woman_angel

No nie wiem... Wiecie, Rumple to znany babiarz...
http://www.youtube.com/watch?v=TZ7D73srX-E
Od 1.18 :D

ocenił(a) serial na 10
tygrum

Albo od 1.38
http://www.youtube.com/watch?v=2bE43CRU918

^_^

tygrum

pies na baby :) i te oczy..... do schrupania :)))

ocenił(a) serial na 6
tygrum

dokładnie o tym samym pomyśliłam.
Ten filmik jest ogólnie genialny :D od 1:50 :D

ocenił(a) serial na 10
tygrum

hahhahahaha jezu, leże i płacze ze śmiechu :DDD

ocenił(a) serial na 6
Luuulu

Nie możliwe, żeby Rumple był z Emmą.
A tak z innej beczki to gdzie się podziewa Pinokio?;c

ocenił(a) serial na 10
VampireRose

W finale sezonu 1 cały zdrewniał na łóżku, potem zniknął, ale miał dać Neal'owi znać o złamaniu klątwy i Neal dostał pocztówkę. Moje przypuszczenie jest takie, że ukrywa się bo wstydzi się tego że znów jest drewniany.

ocenił(a) serial na 6
karol3w

A Emma nawet nie pomyślała o tym żeby go znaleźć?

ocenił(a) serial na 6
VampireRose

Może nie pociąga ją myśl, że będzie miała w sobie bądź na sobie drzazgi.
Nie wiadomo czy o tym nie pomyślała, nic na ten temat nie wiadomo, przecież skupiają się teraz na innych wątkach.

ElisaD

"(...) będzie miała w sobie bądź na sobie drzazgi. (...)"

To... jest... DWUZNACZNE.

ocenił(a) serial na 6
michu1945

Wiem ;)

użytkownik usunięty
ElisaD

Przynajmniej Pinokio nigdy by jej nie zawiódł.

ocenił(a) serial na 6

Ale ich związek byłby nudny. Wolę Kapitana.

ocenił(a) serial na 7
VampireRose

onienienie. tylko nie Emma i Hook, please. jak dla mnie najlepszą parą dla niej byłby Graham, tyle, że... hmmm.... KTOŚ GO JUŻ ZABIŁ.

ocenił(a) serial na 10
karo_olinka

Popieram

ocenił(a) serial na 8
ElsaFrozen

Nudzi Ci się? Wysłał bym fotke kilofa albo łopaty ale nawet mi się nie chce... -.-'

ocenił(a) serial na 7

Pinokio obiecał, że będzie się nią opiekować, jak nie wróżę im "nic więcej".

użytkownik usunięty

Chyba muszę zrobić małe sprostowanie. Moja odpowiedź na post ElisaD była również dwuznaczna jak jej.
(Zawieść jest synonimem wyrażenia stanąć na wysokości zadania, a właściwości fizycznych drewna nie muszę chyba nikomu tłumaczyć jakie są). Mój żart okazał się być zwykłym sucharem, no cóż. Też tak czasami bywa .

ocenił(a) serial na 6

Ja zrozumiałam, cieszmy sie Oncersi, OUAT is coming.

użytkownik usunięty
ElisaD

No. OUAT is cuming...

ocenił(a) serial na 6

Oh, my mistake :D