PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40075
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Jak wyobrażacie sobie zakończenie serialu? Czy dla wszystkich bohaterów skończy się happy endem?

ocenił(a) serial na 9
Coshand

Jak dobrze to rozegrają to mają tak 6 sezon nieopowiedziane historie plus Agrabah i wizje Emmy. 7 Sezon poświęcić jeszcze mitom legendom i baśniom których jeszcze nie było a 8 zakończyć z klasą wielką bitwą ze stwórcą mrocznego i coś mi się wydaję oglądam dosyć uważnie ten serial że Rumpelsztyka przeznaczeniem jest umrzeć albo w obronie mrocznego albo w ramach rekompensaty dla Belle i ich jeszcze nienarodzonego dziecka. Wyraźnie widać od 2 sezonu że ta postać jest postacią owszem knuje spiskuje itp ale niejednokrotnie pomaga. Warto wspomnieć że retrospekcje jak był mały/młody są dosyć drastyczne wydaje mi się że Gold to postać tragiczna i to on zginie i tym samym być może uratuje albo Storybrooke albo świat baśni.

ocenił(a) serial na 8
filmmaniak_3

Jakim znowu stwórcą mrocznego(merinem i jego dupcią? xD) i jaki 8 sezon jak OUAT już mało kto ogląda? xD

Artemisek

Zgadzam się. 8. sezon miałby żałosną oglądalność. Co najwyżej wróżę tej produkcji 7 sezonów i wielki finał w s07e22.

ocenił(a) serial na 8
michu1945

Myślę, że gdyby zdecydowali się na 7 sezon, który miałby być ostatnim, to tylko na 13 odcinków.

no_bo_co

Nie wykluczam takiego scenariusza. Najważniejsze jest dla mnie by zdążyli wyjawić 4. filar serialu: po Autorze/książce Henry'ego (sezon 4), mitologii sztyletu Mrocznego (sezon 5), korzeniu bycia Wybawcą (sezon 6), w ostatnim - wiem, że już wielokrotnie to pisałem, ale MUSZĄ to zrobić - powinni wyjawić kto i dlaczego stworzył Mroczną Klątwę. Wiemy, że nie był to Rumple (s04e12) ani Hades a właśnie o to podejrzewałem bożka podziemi.

ocenił(a) serial na 9
michu1945

A zauważcie że właśnie teraz panuje jakaś dziwna moda na kończenie serialu na sezonie z odcinkami nr 13, Mako Marmaids, Pamiętniki Wampirów Originals prawdopobnie tez 13 odcinków, Grimm 6 i ostatni sezon 13 odcinków. Troche mnie dziwi ten nowy styl.

ocenił(a) serial na 8
filmmaniak_3

O The Originals nic wprost nie powiedziano, że zakończą go na 4 sezonie. Z kolei Pamiętniki Wampirów zakończą się na 18 odcinku.

ocenił(a) serial na 8
no_bo_co

Pamiętniki Wampirów zakończą się na 16 odcinku ;)

A co do Once, to mam nadzieję, że niedługo go skończą, bo już się coraz ciężej ogląda ten serial. Chciałabym, żeby zakończyli go z klasą.

ocenił(a) serial na 8
Coshand

Emma budzi się w szpitalu ze śpiączki. Okazuje się ,że wszystko było tylko snem.

ocenił(a) serial na 8
Xyzia

To by było ciekawe zakończenie :) Ale liczę na coś więcej ;)

Xyzia

Może też być tak, że w ostatnim odcinku okaże się, że Henry jest chory na schizofrenię i wszystko działo się w jego głowie :D