Ten serial napewno jest jednym z lepszych ;}. To jak gra Tony Shalhoub poprostu w głowie się nie mieści jest świetny.
Pamiętam moją przygodę z tym serialem . Pewnego dnia się nudziłem zrobiłem sobie kanapki siadam przed telewizorem i pytam się mamy co leci w TV a ona że Detektyw Monk a ja aha. Powiedziała że fajne więc obejżałem jeden odcinek. Na końcu oczywiście uśmiech na twarzy i nieco skrzywiona mina ;p . Więc od tamtego czasu zacząłem oglądać ten serial. Wraz z nowym odcinkiem było coraz ciekawiej i śmieszniej. Napewno przypadło mi do gusto. Oraz te jego ''fobie'' np. musi być czysto czy równo to śmieszne. Ogólnie cała obsada wydaje mi się jakby to dla nich został stworzony serial i napisany scenariusz. Ted Levine trzeba przyznać kapitalnie gra ;p.
No cóż co mogę dodać dobry serial bardzo dobry. Może jeszcze dodam iż.... jakby to ująć (nie wiem czy przez serial czy to z nikąd ;p) ale hmm... no cóż poduszki na kanapie muszę mieć po prawej stronie. solniczka musi być pełna. A piję z tylko 1 szklanki jedynie ją myję zanim co kolwiek naleje do niej. Wiem wiem dziwne nie wiem skad to mam ;p. Polecam serial .