PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95231}

Detektyw Monk

Monk
2002 - 2009
7,4 80 tys. ocen
7,4 10 1 80299
7,3 10 krytyków
Detektyw Monk
powrót do forum serialu Detektyw Monk

Czy ktoś mi może powiedziedzieć jak zginęła jego żona??? Bo nagle zaczęłam to oglądać i nie wiem o co chodzi zupełnie.

ocenił(a) serial na 10
Reeze

Z tego co wiem to została zamordowana. Po tej tragedii Monk ma depresję.

ocenił(a) serial na 10
Ataga_2

Ni depresje tylko obsesje natręctw ! Zamach na Trudy , żone detektywa był jedyną sprawą , której ten niepotrafił rozwiązać stąd między innymi nasilenie się tych wszelkich dziwactw...

użytkownik usunięty
Reeze

Jego żona zginęła w samochodzie z podłożoną bombą.

Reeze

Bomba pod samochodem była przeznaczona dla Monka ale jego brat, Ambrose, który nie wychodził z domu od 1972 r. poprosił ją o kupno i przywiezienie lekarstw. Monk odkrył trop w Nowym Jorku, zobaczył się ze złoczyńcą, który podłożył bombę ale ten był już konający na łożu śmierci. Monk początkowo odłączył respirator ale po chwili spojrzał na mordercę i podłączając ponownie respirator powiedział: "to jest ręka Trudy, która ponownie włącza respirator." Na tym się urwało.

ocenił(a) serial na 10
Reeze

no i jeszcze okazało się w ostatnim odcinku 2 serii że owa bomba nie była przeznaczona jednak dla Monka tylko dla jego żony

ocenił(a) serial na 9
simoniculus

ale ja pamiętam, ze jednak okazalo sie ze jego
zona wcale nie umarla i ktos się z nią spotkał i ona prosila zeby nie mowic monkowi ze ona zyje czy cos takiego

ocenił(a) serial na 9
Jane_Vicodin

W jednym odcinku było coś takiego, ale okazało się, że to aktorka przebrana za Trudy, już nie pamiętam po co.

ocenił(a) serial na 10
Reeze

Żona Monka była zdaje się dziennikarką. Zabiła bomba w samochodzie. Miała się z kimś spotkać lecz nikt nie wiedział z kim. Początkowo Monk myślał że bomba była przeznaczona dla niego. W ostatnim odc. 2 sezonu dowiedział się jednak dwóch rzeczy. 1) Celem zamachu istotnie była Trudy, 2) Bombę podłożył jakiś bandzior obecnie przebywający w więzieniu w NY (oczywiście poznał też jego nazwisko) (,,Mr. Monk Goes to Jail"). W kolejnym odcinku Monk odnalazł tą osobę w nowojorskim szpitalu. Tam dowiedział się że zamach był na zlecenie, z zlecił go człowiek o sześciu palcach (,,Mr. Monk Takes Manhattan"). Następnie, w ostatnim, 2-częściowym odcinku 6 sezonu Monk odnajduje Sześciopalczastego. Mężczyzna zostaje jednak zamordowany, Monkowi nie udało się z nim porozmawiać. Dalszych informacji już dokładnie nie pamiętam, ale zdaje się że zamordował go jakiś policjant. Potem Monk, przeglądając rzeczy jednego z mężczyzn, policjanta lub Sześciopalczastego (jak mówiłem nie pamiętam dokładnie) dowiaduje się że facet działał na zlecenie człowieka zwanego Sędzią, nie poznał jednak nazwiska (,,Mr. Monk Is on the Run"). Poza tym był jeszcze odcinek ,,Mr. Monk and three pies" (02/11), w którym Monk dowiaduje się że w dniu śmierci Trudy miała się spotkać z jego bratem Ambrosem (tak jak pisał ryan 2) oraz odcinek ,,Mr. Monk and the Secret Santa" (04/09) gdzie dowiadujemy się o pewnej tajemniczej paczuszce wigilijnej od Trudy dla Monka..
PS: nie muszę chyba dodawać że ostateczne rozwiązanie zagadki jest przedstawione w również 2-częściowym, finałowym odcinku 8. sezonu, a zarazem całego serialu, pt.: ,,Mr. Monk and the End".