Mój ulubiony serial. Oprócz skomplikowanych zagadek kryminalnych (i ich zaskakujących rozwiązań) do oglądania zachęca postać Monka. Tony Shalhoub sprawdza się idealnie w roli ogarniętego licznymi fobiami i natręctwami detektywa. Zachowanie Monka sprawia, że w żadnym odcinku nie brak humoru.
Zgadzam się całkowicie! To jeden z niewielu seriali, które w ogóle mogę oglądać, chociaż mnie przede wszystkim zachęcały zawsze postacie Sharony i kapitana Stottlemeyer'a (chyba dobrze to napisałem). Nie było chyba żadnego odcinka, który by mnie nudził, ale ubolewam, że nie miałem jeszcze okazji obejrzeć finału.
Rzeczywiście, kolejną zaletą tego serialu jest to, że chociaż koncentruje się na postaci Monka, to bohaterowie drugoplanowi również są świetni. Ja oprócz Adriana najbardziej lubię Natalie Teeger. Ale Sharona, Stottlemey'er a nawet Disher to też bardzo fajne postaci.
A jeśli chodzi o ostatni odcinek (a właściwie odcinki, bo są 2 części), to liczę na to, że pokaże go TVN7, na którym teraz lecą powtórki serialu. Zresztą na pewno można go obejrzeć w internecie.
Można go obejrzeć np. na stronie: seriale.dedd
Niestety tylko w wersji z napisami, ale dla mnie to nawet lepiej. Jeszcze nie oglądałem, bo może będzie w końcu w TV.
Pierwsza częśc ostatniego odcinka leciała wczoraj na TVN7 o 22:20 a dziisaj o 18 leci druga część! :))))))))
Obejrzałem obie części ostatniego odcinka. Warto zobaczyć, bo wreszcie zagadka śmierci Trudy zostaje rozwiązana.
O tak, to prawda...
I fabuła świetna i postacie genialne!
Po prostu uwielbiam postać Monka ;*
Pozdrawiam :)