Bardzo was proszę o pomoc! Oglądałam wczoraj Monka. Chciałam sprawdzić jaki tytuł ma odcinek, ale podczas poszukiwań działy się dziwne rzeczy. Wynikało z nich, że przyszły odcinek to Monk idzie do dentysty, a przecież przyszły będzie dotyczył do sądzie coś chyba...
Mogłabyś napisać co było we wczorajszym odcinku? Wg. telemagazynu wczoraj miał iść do dentysty, a za tydzień będzie rozwiązywał sprawę z zamordowanym astronautom w kosmosie.
Mr. Monk and the Big Reward l Pan Monk i wielka nagroda
Natalie wraz z Monkiem robią zakupy. Żadno z nich nie ma przy sobie wystarczającej ilości pieniędzy, gdyż od kilku dni nie mieli oni wypłaty. Problemem dzielą się z porucznikiem, ale on nie obiecuje zbyt wiele. Monk zauważa jak sprzątaczka nie ściera blatów od spodu, kiedy zwraca jej uwagę zostanie zignorowany. Po południu Natalie odwiedza Adriana w domu i dzieli się z nim artykułem o skradzionym diamencie.Nagroda za znalezienie to milion dolarów. Po namowie detektyw zgadza się na śledztwo, ale nie tylko on skusił się na nagrodę. Oprócz tego zauważa trzech innych detektywów. Mimo to sam znajduje wiele poszlak,chcąc dalej popracować nad sprawą odkrywa, że przeciwnicy go podsłuchują, co utrudnia pracę. Detektyw znajduje martwego mężczyznę.Komisariat odwiedza dziwna kobieta, która twierdzi, że popełniła przestępstwo, chodź tak naprawdę ukradła zwykły długopis z banku.Sytuacja powtarza się jeszcze drugi raz. Podczas swojej wizyty u terapeuty Monk zwierza mu się z pazerności Natalie i wtedy odkrywa całą zagadkę. Po wizycie natychmiast biegnie po Natalie i obydwoje chcą pojechać po diament, lecz w samochodzie jest przebita opona. Są zmuszeni biec, ale za nimi idą też pozostali poszukiwacze. Kiedy piątka jest już na komisariacie Monk wyjaśnia całą sprawę, ale klejnot trafia w ręce sprzątaczki, która zezłoszczona zgodziła się raz posprzątać pod spodem. W efekcie odnajduje klejnot i zostaje milionerką. Dziwna kobieta zostaje zatrzymana, a Monk i jego asystentka dostają niewielką, ale pewną gotówkę.
WCZORAJSZY ODCINEK