PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95231}

Detektyw Monk

Monk
2002 - 2009
7,4 80 tys. ocen
7,4 10 1 80299
7,3 10 krytyków
Detektyw Monk
powrót do forum serialu Detektyw Monk

Kompletnie nie rozumiem tego, co robi TVN. Wielce reklamowali, że 7 seria, Monk powraca
a co zrobili? Puścili 5 (słownie: pięć) odcinków i zastąpili go badziewnym "Przepisem na
życie" z szycami i adamczykami...

ocenił(a) serial na 10
Elefirex

przykre, ale prawdziwe. To nie pierwszy raz kiedy mr. Monka zastępuje się innym serialem.

ocenił(a) serial na 10
patrycj

jak to zastępują? w tvn 7 leci dalsza częśc 7 serii puszczają dalej od odc ostatniego z tvnu

użytkownik usunięty
norbiskonio18

Może post nie na temat ale jestem ciekaw dlaczego odpowiadasz na posty i zaraz potem znikasz na +/- tydzień, czyżby alterkonto/multikonto ?

ocenił(a) serial na 10

jakie alterkonto co to jest? nie mam multikonta poprostu wchodze raz na jakis czas

ocenił(a) serial na 10
Elefirex

E tam wchodzisz na np.chomika albo torenty ściągasz, nagrywasz i masz. Zmieści się na 11 płyt w avi.
Tak zrobiłem z Monkiem, Columbo, Gliną a teraz robię to z "Poirot"

W każdym momencie możesz obejrzeć, każdy odcinek, albo 2-3 na raz.
Niż siedzieć i czekać aż będzie w TV.

ocenił(a) serial na 10
lukasz78902

swieta racja i do tego wszystkie są z lektorem pl lepszym niz z tvnu

norbiskonio18

Dyskutowałabym, czy z lepszym. Pewne gry słów wg mnie lepiej przetłumaczone są przez TVN niż Universal. A już na pewno warto obejrzeć obie wersje, aby porównać te tłumaczenia (to opcja dla prawdziwych fanów ;)).

Elefirex

Daj spokój szkoda gadać. Już dawno się nauczyłem że polskie komercyjne stacje maja w du pie widza i robią co chcą. Kiedyś to samo odwalił Polsat emitując 24 godziny - zakończyli emisję serialu na połowie bodajże 3 sezonu. Wprawdzie serial leciał w całości na cyfrze ale nie wszystkich stać na kablówkę.

Teraz już tylko download.

ocenił(a) serial na 10
MilesQuaritch

Polsat faktycznie nie szanuje widza. Puszcza 15 minutowe reklamy minute przed napisami końcowymi, Nie kończy seriali np. "Fala zbrodni" urwana w kluczowym momencie. Brak kontynuacji.
Dobrze, że żyjemy w XXI wieku, gdzie jest tak rozpowszechniony internet.

ocenił(a) serial na 10
lukasz78902

zawsze mozna ściągnąc z neta seriale z lektorem

ocenił(a) serial na 8
norbiskonio18

A po co Ci lektor? Filmy z lektorem to profanacja.Najlepiej oglądać w oryginale albo z napisami.

ocenił(a) serial na 10
orphe

czemu profanacja? a umiesz angielski?

ocenił(a) serial na 9
norbiskonio18

orphe pisze również o napisach, aktor nie tylko gra ciałem, ale i głosem

ocenił(a) serial na 9
codadeldiavolo

Ale kiedy zajmujesz się czytaniem napisów, to nie zawsze zwracasz uwagę na głos... Profanacja, a to dobre. Jednak z emisją trochę przesadzają. Polskie stacje robią swoje głupie nowe serialiki, zamiast zająć się czymś starym, lubianym, niekoniecznie własnej produkcji. Chętnie bym ściągnęła wszystkie odcinki, gdyby nie fakt, że posiadam intenet bezprzewodowy z limitem, a oglądanie przy monitorze to nie to samo co fotel i duży ekran telewizora, prawda?

Malena0211

tak samo bym zrobiła ale mam ten sam problem z internetem ;) no i wolę stary dobry tv jak Ty
:D

ocenił(a) serial na 8
Malena0211

A to ciekawe co piszesz.Spróbuj obejrzeć w TV operę albo teatr z lektorem.Wtedy też powiesz,że z lektorem jest lepiej?
Ja nigdy nie miałem problemu ze słuchaniem w trakcie oglądania filmu z napisami.A oglądałem w takiej wersji filmy,w których mówiono po koreańsku,japońsku i chińsku.I jakoś napisy mi nie przeszkadzały.
Ale żeby obejrzeć Monka wcale nie trzeba być skazanym na ściąganie z sieci.Jest jeszcze DVD,kablówka,cyfrowa TV. Ewentualnie możesz sobie skopiować od znajomych,jesli oczywiście Monka posiadają.