PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 163 tys. ocen
8,4 10 1 162841
7,8 58 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

w III sezonie trochę za bardzo rozbijają fabułę (całkiem dobrą), podobny zabieg z dwiema w I sezonie był chyba optymalny.
A może po prostu gdyby skakanie z jednej rzeczywistości do drugiej i trzeciej nie było tak częste efekt byłby lepszy, bo bywa to trochę męczące. Mam nadzieję, że twórcom udało się to spiąć jakąś sensowną klamrą.

ocenił(a) serial na 9
jan_niezbedny0

Dokładnie, o tym samym pomyślałem oglądając wczoraj 4 odcinek. Może gdyby większość akcji skupiało się na jednym okresie, a pozostałe dwa pojawiałyby się rzadziej, działałoby to lepiej, ale ciągłe przeskoki między trzema okresami sprawiają, że zaczyna to po prostu męczyć. Tym bardziej, ze fabuła jest całkiem interesująca, para detektywów również gra świetnie (w szczególności Ali). Po pierwszych dwóch odcinkach myślałem, że jest naprawdę dobrze, prawie tak dobrze jak w I sezonie, ale w kolejnych dwóch odcinkach nie zadziało się właściwie nic. Zobaczymy co będzie dalej, ale ten męczący sposób prowadzenia fabuły pewnie się nie zmieni.

Piiotr3k

No właśnie rozwłóczą to momentami za bardzo. Ja ogólnie lubię, kiedy w kryminale dochodzi się do prawdy stopniowo, a śledztwo zatacza różne kręgi, ale bez przesady. Rozciąganie akcji na siłę wcale nie jest lepsze od niechlujnego pośpiechu.