PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 163 tys. ocen
8,4 10 1 162844
7,8 58 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

A ja się nie zawiodlem.

użytkownik usunięty

To chyba będzie serial obyczajowy o dwóch filozofach-detektywach z morderstwem w tle. Pewnie nie odnajdą sprawcy żeby mogło powstać sto sezonów i detektywi snuć swoje rozmyślanie.
Te smutno- uduchowione miny aktorów...Te wypalana papierosy...
Dno i wodorosty. Nie polecam.

Z tą 1 to przesada. Chyba ze jesteś księdzem- to rozumiem

ocenił(a) serial na 10

wszystko spoko tylko że w odcinku jest mowa o tym że go złapali

ocenił(a) serial na 3
Maks808

zgadzam się z Igorem ale dam szanse 2 odcinkowi i ocenie

ocenił(a) serial na 9

Dokładnie, sprawce złapali, a cała akcja będzie się koncentrowała na tym, że niedawno popełniono podobne przestępstwo i śledczy podejrzewają jednego z detektywów. Serial ma klimat i to się chwali, zobaczymy jak wypadną następne odcinki.

Ale z Ciebie prostak.

użytkownik usunięty
0wner2

Co dokładnie, w mojej wypowiedzi jest prostackiego?

"Te smutno- uduchowione miny aktorów...Te wypalana papierosy...
Dno i wodorosty. Nie polecam."

To jest opinia czy szambo?

użytkownik usunięty
0wner2

A jakie miny mają detektywi?
Papieros idzie za papierosem. Czyż nie?

No ok, ale co w związku z tym że papieros idzie za papierosem? Co w tym dziwnego lub nierealistycznego? Jakie miny ma robić gościu który w wiecznym smutku każdego dnia balansuje na granicy życia i śmierci? Który poznał smutną i bezsensowną naturę wszechświata i musi żyć z tym ciężarem?

użytkownik usunięty
0wner2

No co w tym prostackiego?

To że tego nie rozumiesz.

użytkownik usunięty
0wner2

Sam używasz słów, których znaczenia nie rozumiesz. Prostak, to nie jest człowiek który czegoś nie rozumie. Bliższy mu(prostakowi) jest taki, który np jako awatar wybiera sobie pannę w bikini.

użytkownik usunięty

"Który poznał smutną i bezsensowną naturę wszechświata i musi żyć z tym ciężarem?" Dobre! To facet Nobla powinien dostać. Ileż to pokoleń filozofów(że o astronomach i innych naukowcach nie wspomnę) próbuje zgłębić tajemnicę wszechświata. Choćby nie wiem jak smutna miała być. I bardzo chętnie pożyliby z tym brzemieniem.

Powiadasz, ze on co dzień balansuje na krawędzi życia i śmierci. Powtórz to sobie, co znaczy balansować co dzień na granicy życia i śmierci. To on na wojnie jest? Saper jakiś? Zawód policjanta jest niebezpieczny, ale ty nie wiesz co znaczy balansować co dzień na granicy życia i śmierci. Ja też nie. Ale na pewno policjanci tego nie robią.