A ja mam pytanie, czy to jest ten sam utwór który leci do trailera radiowego?
Bo nie mogę trafić na ten kawałek.
Chodzi mi o ów, gdzie słychać na początku muzykę z taką nutą kowbojską która brzmi jakby śpiewał ją facet wracający z baru po spożyciu z ramionami zarzuconymi na barki paru kolegów (tak to widzę), takim bardzo głębokim głosem jak z beczki, tekst to coś w rodzaju "Long, long way", po czym spiker mówi motto: "Dotknij ciemności- a ciemność tobą zawładnie" i następnie śpiewa jakaś kobieta.
Słychać to na m.in. Esce i Rmf Maxx
Z góry dzięki za pomoc ;)
Nie słyszałem "trailera" radiowego, ale być może jest to ta sama piosenka która występuje w czwartym zwiastunie, a mianowicie The Trigger Code - The Fugitive Kind.
Doszukałam się iż tekst (...you can go road for a long time ...cut you down) odpowiada piosence Johnny'ego Casha : "God's gonna cut you down". Jednakże nie jest to jego wykonanie, tylko cover, a tego znaleźć nigdzie nie mogę.
Najbliższa w klimacie jest aranżacja Detroit Social Club: http://www.youtube.com/watch?v=bXmLgmch7Rs
Więcej podobnej muzyki znajdziesz w filmach :The Art of Flight oraz That's It, That's All,w tym pierwszym również jest piosenka Young Men Dead - The Black Angels,pozdrawiam!