PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 163 tys. ocen
8,4 10 1 162841
7,8 58 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

Najpierw obejrzałam sezon czwarty, a potem sezon pierwszy. Niesamowita różnica. Od pomysłu, przez scenariusz, obsadę i w zasadzie wszystko inne. Sezon pierwszy to arcydzieło, które wciąga z każdym odcinkiem. W którymś epizodzie zaczęłam podejrzewać główną postać o bycie czarnym charakterem. Sezon czwarty no cóż... Kiedy wchodzi polityczna poprawność, cała reszta pikuje w dół. Kobiety, które z uporem maniaka przedstawiane są jako silne, jedynie ośmieszają swoją płeć. Przymierzam się do sezonu drugiego. Mam nadzieję, że jest w nim więcej z sezonu pierwszego niż z tego, co zaprezentowano w czwartym.

ocenił(a) serial na 9
Rollercoaster_2

Obejrzałem sezon 1, który okazał się rewelacyjny, fabuła, dobór aktorów - wszystko topka. Następnie sezon 2 z nadzieją, że dotrzyma kroku sezonowi 1 i tutaj się rozczarowałem... Kiepski, zaplątany, niektóre wątki i powiązania nie istotne, zwroty akcji mało wiarygodne. Szczerze to nie warto oglądać sezonu 2 i zgadzam się z Tobą i widzę też po komentarzach, że serial jest strasznie nierówny w sezonach. Może 3 sezon będzie lepszy...