PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 163 tys. ocen
8,4 10 1 162844
7,8 58 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

Spore oczekiwania

ocenił(a) serial na 9

Mam nadzieję że mnie nie zawiedzie.Zaraz pierwszy odcinek,trzeba oglądać.

ellleone

Po pierwszym odcinku Detektywa jestem naprawdę w szoku, McConaughey jest świetny. Zresztą Harrelson dotrzymuje mu kroku, a i serial zapowiada się na telewizyjne arcydzieło. Genialny, klimatyczny można tak wymieniać bez końca...

ocenił(a) serial na 9
SilverX

A gdzie oglądałeś?Ja czekam na premierę;)Na taką serię liczę.

ellleone

Mroczne zakątki internetu :)
Cóż przebolałem i obejrzałem z lektorem. Jednak lektor to jak dla mnie masochizm, tylko napisy.

ellleone

Bezpłatny pierwszy odcinek znajdziesz na www. hbogo. pl (wiadomo, bez odstępów:) )

ocenił(a) serial na 9
SilverX

ja sie spodziewalem, ze woody ponizej swojego poziomu nie zejdzie, ale jestem zaskoczony kompletnie, bo to co mcconaughey zrobil w tym pilocie to jest jakis masterpiece

ocenił(a) serial na 9
beelzet

dokładnie :) masterpiece, szczególnie w scenach z 2012, scena z piwem mnie zabiła hehehe

akasza85

Wysoki poziom, bardzo wysoki. Mcconaughey zdecydowanie sie wybija, zreszta widac jak zaskakujaco sie rozwijal ostatnio, mozna sie bylo spodziewac czegos tego pokroju. Harrelson niby spokojny, ale nie zdziwilabym sie gdyby dzieki temu wlasnie przebil Mconaughey niedlugo, aktorem jest w koncu od dawna ponad przecietnym. Rezyseria - dobra.
Btw - ogladanie z lektorem to zly pomysl...muzyka/sciezka dzwiekowa jest ciekawa i ksztaltuje klimat, a przez lektora jej po prostu nie slychac (ogladalam z lektorem, w okolicach 10 minuty podarowalam sobie...). Co prawda luizjanski angielski to trudny orzech, ale od czego sa napisy...

ocenił(a) serial na 9
dzwieran

Ja jestem wielką fanką tego akcentu, każdy film którego akcja dzieje się w okolicach Luizjany czy Nowego Orleanu to uczta dla oczu i uszu dla mnie :) Co do Mcounaugheya to zmiana jego wyglądu i rozwinięcie warsztatu sprawiła, ze nawet jeśli wygląda jak pijany łach z długimi siwymi włosami to i tak nie mogę oderwać od niego oczu. Choć wolałam jak wyglądał tak jak w Duchy moich byłych :)

akasza85

Ja nie przepadam za US wymowa (akcent to jest posrednio). I tak, i aktor i miejsce, w koncu muzyka sa zmyslowe ;-) (nie sadze zeby to bylo zamierzeniem tworcow ....). Mcconaghey ma niezwykly magnetyzm jako mezczyzna, a i jako aktor jak sie okazuje - nie bede ukrywac, lubie go od dawna (ogladac ;P) Ale i tak czekam na Harrelsona, moim zdaniem mniej przebojowy, ale zapadl mi o wiele bardziej w pamiec, bardziej wiarygodny jest i czekam co wlasnie z nim sie stanie.

ocenił(a) serial na 9
ellleone

Jest świetnie,leci cała seria.

ellleone

Brawa dla scenarzystów, za stworzenie świetnej postaci Rusta, a jeszcze większa brawa dla McConaugheya za świetne jej odwzorowanie. Nic, tylko czekać na kolejny odcinek.

ocenił(a) serial na 9
Ice_Breaker

Mconaughey ostatnio ma zwyżkę formy, w Wilku z Wallstreet nieźle zagrał, choć krótko, w Dallas Buyers Club wymiatał, no i teraz też świetna rola, pierwszy odcinek to taki wstęp, ale zapowiada się dobry serial.

ellleone

Gdzie można obejrzeć resztę odcinków?

ocenił(a) serial na 9
ulennia

Nie wiem:)Ja oglądałem na HBO.

ocenił(a) serial na 9
ellleone

Przecież jeszcze nie są dostępne kolejne odcinki, była premiera dopiero pierwszego.

ocenił(a) serial na 9
Mihtan

Ale o co chodzi?

ocenił(a) serial na 8
ellleone

Pierwszy odcinek świetny, uwielbiam klimaty detektywistyczne jak i temat seryjnych morderców, a rytualne mordy dodatkowo zyskują moją sympatię dla całości serialu. Świetna gra aktorska, bardzo spodobał mi się również soundtrack. Jestem bardzo na tak, czekam na więcej! To może być jeden z najlepszych seriali jakie wyprodukowało HBO, zobaczymy jak wszystko się potoczy. 1szy odcinek śmiało oceniam na 10/10 bo po prostu kocham te klimaty i jak dla mnie obaj główni aktorzy, a zarazem producenci weszli w nie idealnie.

ocenił(a) serial na 9
ellleone

Zaraz drugi odcinek,mam nadzieję że będzie trzymał poziom.Musi trzymać,w końcu nie na darmo szybciej urwałem się z pracy;)

ocenił(a) serial na 9
ellleone

No i masz !!!Skończył się;)Tydzień czekania na kolejny.odcinek.Ale warto,stopniowo prowadzona fabuła,żmudna robota pokazana tak jak się ma w takich przypadkach. Brak telefonów komórkowych,skanerów,3d projekcji miejsca zbrodni,i wszystkiego tego co można zobaczyć w pseudo serialach kopiujących się nawzajem CSI,Bones,i całej reszty.