PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 163 tys. ocen
8,4 10 1 162875
7,8 58 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

inne?

ocenił(a) serial na 9

Ktoś zna podobne seriale? O takiej tematyce i też takie mroczne?

ocenił(a) serial na 9
dexter5131

Może Hannibal?

adam664

Na pewno nie Hannibal... ja przestałam go oglądać, jak obejrzałam Detektywa. Zupełnie inna, nazwijmy to konwencja.

ocenił(a) serial na 8
dexter5131

The Killing, Top of the Lake

ocenił(a) serial na 9
laxman

również polecam oba tytuły - pierwszy z genialnym damsko-męskim duetem detektywów, drugi ze znaną z Mad Mena Elizabeth Moss, która z resztą za rolę w Top of the Lake dostała złotego globa. Inny detektywistyczny serial, ale z elementami sf (wilkołaki, upiry), który mogę polecić to netflixowy Hemlock Grove.

ocenił(a) serial na 9
dexter5131

Twin Pekas - nie koniecznie podobny, ale coś wspólnego mają.

ocenił(a) serial na 9
viktoria_ficek

Myślę, że wyżej wspomniane: "Hannibal" i "Twin Peaks" ci się spodobają (reszty nie znam), i od siebie dorzucę "Fargo"

ocenił(a) serial na 9
viktoria_ficek

Twin Peaks nie polecam, owszem zapoczątkował wiele nowego w serialach, ale w tej chwili jest zwyczajnie słaby. Wiele nudnych jak cholera wątków, momentami tragicznie słaba gra aktorska ( za wyjątkiem głównego bohatera) no i przeciąganie na siłę zakończenia, po rozwiązaniu głównej sprawy. W epoce post-breaking bad, albo po detektywie srogo się zawiedziesz.

użytkownik usunięty
AquaMineralisss

twin peaks słaby ? nie psuj opinii genialnego klasyku kmiocie. zwlaszcza wspominajac breaking bad, śmiech na sali.

ocenił(a) serial na 9

Ktoś kto nie ma z tym serialem miłych wspomnień i nie czuje nostalgii, nie ma czego w Twin Peaksach szukać. Obejrzałem do samego końca, ale drugi raz bym tego nie zrobił. Owszem, zapoczątkował pewną formułę, ale przez 14 lat tak ją udoskonalili że na prawdę, nie ma po co patrzeć wstecz.

użytkownik usunięty
AquaMineralisss

ma niesamowity i niepowtarzalny klimat a o to pytał dexter ;)

ocenił(a) serial na 10
dexter5131

pewnie dexter chociaz nie widzialem:)

ocenił(a) serial na 9
dexter5131

American horror story ,tematyka trochę inna, ale też dobry:)

ocenił(a) serial na 8
dexter5131

Monster, Jigoku Shoujo wszystkie sezony.

ocenił(a) serial na 8
dexter5131

Spróbuj miniserial Luther :) myślę, że Ci się spodoba.