hmmm moze cos mi umknelo i niepamietam co sie dzieje z MAggie Hart wspolczesnie ? ... nie LINCZUJCIE MNIE tutaj ale czy jest szansa ze ona jest nowa ofiara ? .. przesluchania sa prowadzone na poczatku sprawy i mozeee nawet Hurt nie wie o jej smierci zanim detektywi niewyciagna od niego wszystkiego o Rustym ? ( nie zaleznie od tego kto jest ofiara to ja nie podejrzewam Rusta ) ..... skad moja mocno naciagana teoria ? a booo jak Rusty wskazal na koncu na papiery i zaczol monolog o tym co czuje ofiara na koncu , otworzyl akta i pokazane bylo duzo zdjec too ostatnia kobieta przypominala mi Maggie .. ale mysle ze jakos bylo by to podkreslone.. wiec tooo poprostu taka naciagana teoria na podstawie "wady mojego wzroku " ;)
ps: SIEDEM ... mroczny klimat, rytualne mordy, zaprzyjaznienie sie partneraz z zona , gadki szmatki miedzy partnerami ,dwa rozne charaktery ... duzo podobienstw wieeeec .. moze i smierc zony glownego bohatera sie powtorzy
Nawet gdyby się rozstał z żoną , to chociażby córki doniosłyby mu o śmierci matki. Nie mówiąc o policji.Kulą w płot Waćpan trafiasz.
Domysł. Martin nie wygląda jakoś na człowieka , który stracił kontakt z dziećmi. Chyba gdyby zaginęły lub zginęły to już coś byłoby wspomniane. Napomknięte jest coś już , że jest na emeryturze ale nadal robi w branży. Nie uważasz , że policja musiałaby go poinformować o zaginięciu lub śmierci żony lub dzieci? Wydaje mi się to logiczne. Mogą go wypytywać , ale taka informacja należałaby mu się jak psu kość.
mialam to samo odczucie, tez wydawalo mi sie,ze to Maggie ...albo ktos do niej bardzo podobny
ale spojrzcie prosze apropo na dlonie Martina. Podczas przesluchan ma obraczke tylko na jednym palcu, a podczas prowadzenia sledztwa, na obu dloniach?! Moze to rozstanie jednak nastapilo, pomijajac fakt czy Maggie zmarla czy nie.
Brawo. W trakcie śledztwa Martin ma obrączkę i sygnet , a w trakcie przesłuchania już tylko sygnet. Może Rust ponownie skosi mu trawnik?
Mam wrażenie, że to właśnie "trawnik" tudzież jego "skoszenie" może być ewentualną przyczyną konfliktu między Martinem a Rustem
Mi tez sie wydaje ,ze na jednym ze zdjec była Maggie,a wracając do historii z trawnikiem to tekst Martina o koszeniu trawnika rozbroił mnie na łopatki..
Myślicie,że Martin kochał dwie kobiety naraz czy wybrał w końcu tylko jedną?
no, ale współczesna ofiara jest tylko jedna, ta przywiązana na linach nad ziemią. reszta zdjęć to były ofiary z 95 i lat wcześniejszych, którym przyglądał sie rust w poszukiwaniu podobnych przypadków.
no jak napisal wyzej frtgbb too slaby ten moj typ aa ze ktos podobny to pewnie nic nie znaczy ... fajnie poprostu porozkminiac ... pozadawac sobie absurdalne pytania .. np dlaczego Rust zrezygnowal z wygodnej renty, moze to nie tylko ambicje detektywistyczne aa jakies porachunki ktore prowadza na wies :) , tak samo jak we wspomnianym wyzej przezemnie 7 czy poznalismy juz morderce, czy juz sie przewinol .. zima zleci i sie dowiemy :)
Kobieta ze zdjęcia faktycznie przypomina Maggie , tylko nos ma inny , szczuplejszy na moje oko. Ale logicznie mi się to wydaje niemożliwe , brak jakichkolwiek reakcji Martina i Rusta. Chyba , że były jeszcze inne morderstwa po Dorze Lang , a przed złapaniem sprawcy i ofiarą byłaby Maggie , ale ofiary były z półświatka , więc też mi to nie pasuje. Chyba , że w ramach jakiejś zemsty , np ze strony "kucharzy".
Ciężki temat śledztwo przed ekranem , mało danych kruca bomba.