PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203781
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Widzowie zgromadzeni w San Diego, mieli wyjątkową okazję po raz ostatni spotkać się z obsadą i twórcami "Dextera". Serial dobiega końca i było to jego pożegnanie z tą imprezą. Z tej okazji przygotowano kilka niespodzianek w postaci gości obecnych na panelu. Była zabawnie i wzruszająco zarazem.

* Na panelu obecni byli Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, Desmond Harrington, David Zayas, Aimee Garcia, Yvonne Strahovski oraz producenci Sara Colleton, Scott Buck, Manny Coto and Clyde Phillips.

* Niespodziewanie na scenie pojawili się również Julie Benz (Rita), Lauren Velez (LaGuerta) oraz Erik King (Doakes). Miał pojawić się również John Lithgow, jednak nie dał rady. W zamian puszczono jego nagranie przygotowane na tą okazję. "Witajcie fani Dextera Morgana", zaczął. Żartował że bardzo chciałby być obecny "ale niestety nie żyje". "Nie ma dnia w którym ktoś nie widzi we mnie psychopaty. Dziękuję wam za to". Już zupełnie na serio podziękował fanom za oglądanie "Dextera". "Byliście niesamowitymi fanami i ludźmi, którzy stanowią o sukcesie serialu".

* Velez opowiedziała o dniach poprzedzających kręcenie sceny śmierci swojej postaci. "Chcesz zrobić wszystko, żeby uhonorować swoją postać. Scenariusz był intensywny i piękny, to było wielkie dzieło... tak pięknie podsumowane, że nie mogłam się tego doczekać. Chciałam to przeżyć, zasmakować tego, być w tym całą sobą. Ciężko było mieć świadomość że to już koniec, ale nie było ciężko wykonać swojej roboty. Kochałam tą pracę".

* King wciąż jest pod wrażeniem faktu, że mimo iż był w serialu jedynie przez dwa lata, czuje jakby wciąż w nim żył. "Nie uważam żeby Doakes umarł", powiedział.

* Carpenter odniosła się do jednego z ostatnich wywiadów, których udzieliła. "Powiedziałam dokładnie to co miałam na myśli: chciałam i chcę żeby Debra umarła", powiedziała ze śmiechem. "To dlatego, że ją kocham. To coś w stylu tego jak Dexter traktuje swoje ofiary. Chcę żeby spadła w otchłań, zamiast dzwonić do Scotta Bucka i prosić o scenę w której jest szczęśliwa".

* Stahovski również cieszyła się dużym zainteresowaniem. Zapytana o swój powrót powiedziała: "Nie wiemy czy zemsta..." - w tym momencie się zatrzymała i poprawiła swoje słowa - "... co nią kieruje", po czym się zaśmiała. "Niczego nie zdradziłam! Nie wiemy czy kieruje się zemstą czy miłością. To zagadka!".

* Temat spin-offa serialu powrócił. "Za 25 lat będzie nowy serial pt. Harrison. Dexter nie będzie już żył i będzie jak Harry teraz", zażartował Michael C. Hall.

* Aimee Garcia uczestniczyła w panelu po raz pierwszy. Jej postać w tym sezonie ma kilka nowych wątków odmiennych od tych do których się przyzwyczailiśmy. Fani zwrócili uwagę, szczególnie na jej rozbierane sceny. "Jestem zaszczycona, że mogę odkrywać nagie strony Jamie", zażartowała.

* Na koniec panelu, Michael C. Hall i Jennifer Carpenter podziękowali fanom za lata oglądania serialu. "Najbardziej autentyczną rzeczą w tym serialu jest nasza relacja z wami. Zasługujecie na dobrą pracę. Nie mogliśmy zakończyć dopóki się z wami nie spotkamy. Teraz nadszedł koniec", powiedziała Carpenter przez łzy. "Tak jak wy czekaliście w kolejce żeby być tu dla nas, my byliśmy dla was i jesteśmy tu dzięki wam. Wszyscy bardzo wam dziękujemy", dodał Hall.

Relacja pochodzi z portalu ShowTV pl

Tutaj sporo zdjęć ekipy. Sporo znanych i martwych już serialowych twarzy :)
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151782609314808.1073741864.3677841798 07&type=1

ocenił(a) serial na 9
salmaatache

No wielka szkoda ,że serial się kończy bez względu na zakończenie to najlepszy serial jaki na razie oglądałem. Było wiele niedociągnięć ,były słabsze i lepsze sezony ,ale całość oceniam na dychę !

ocenił(a) serial na 10
salmaatache

I również najlepszy serial jaki ja oglądałam. Smutno mi strasznie, jak to czytam. Serio koniec? Tak miło mi się na Dextera zawsze czekało.

salmaatache

Czy można gdzieś obejrzeć całe to spotkanie? Nie udało mi się znaleźć.

ocenił(a) serial na 9
Mikasa08

Za kilka dni pewnie będzie na youtube.