PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203766
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Dexter już od dawna (gdzieś od śmierci Rity) zjeżdżał w dół, ale to co się dzieje w ostatnim sezonie to samo ciśnie na usta "ja pier*@&le".
Intryga, zwroty akcji i narracja w stylu opery mydlanej dla debila: powroty kochanków, odnajdujące się zaginione dzieci i do tego wszystkiego niesamowicie wkur.....ca Ch. Rampling (najgorszy szwarccharakter ze wszystkich sezonów).
Szkoda bo kiedyś był to jeden z najbardziej przyzwoitych seriali.

ocenił(a) serial na 10
CieplePapucie

Niestety muszę się zgodzić.8 sezon tak odbiega od pozostałych sezonów,że musiałem obniżyć ocenę.Rzeczywiście,8 sezon jest kierowany do mało wymagających widzów.Dexter w każdej scenie wygląda jak by go coś bolało,jest mało wiarygodny.Ze wszystkich aktorów jeszcze jako tako poziom utrzymuje Debra.Scenarzyści zupełnie nie poszli w takim kierunku jakim bym chciał>Serial stał się słabą obyczajówką>Jedyna moja nadzieja w tym,że nie będzie to totalny gniot, to to,że przynajmniej nie będzie happy endu,na co się chyba zanosi.

ocenił(a) serial na 9
CieplePapucie

Takich tematów jest jakiś pierdylion.

myszszata

Dziękować Bogu, że są na forum strażnicy piętnujący dublujące się tematy.

ocenił(a) serial na 9
CieplePapucie

Nie piętnuję, tylko uprzejmie informuję. I nie dublowanie, tylko multiplikowanie.
Nie lepiej było podłączyć się do któregoś z pierdylionowych wątków?
I tak byłoby na głównej.

myszszata

Obiecuję poprawę;-) Po prostu frustracja i potrzeba wyładowania nie pozwoliła mi przeczytać dalej niż dwie strony z 2800 tematów;-) Tak czy inaczej ten sezon jest tragiczny. Pozdrawiam

myszszata

No ale przecież każdy musi mieć swój własny ;p I trzeba po milion razy powtarzać to samo, żeby przypadkiem komuś nie umknęło, że Dexter zszedł na psy.

CieplePapucie

Obawiam się, że co gorsza będą chcieli to uratować jakimś "ambitnym" zakończeniem. Kompletnie bezsensownym w swojej głębi, ale zawsze ( nie, nie interesują mnie spoilery). Oraz, co równie przykre, może być też tak, że wielu ludzi to kupi i wybaczy temu sezonowi wszystkie jego bezsensowności. Co prawda wiadomo że jakby Dexter miał się nie skończyć, to i tak zawsze będzie jakaś grupa ludzi oburzonych i zawiedzionych, tak ja spodziewam się czegoś co może być naprawde podsumowaniem tego sezonu i jego jakości. Obym się mylił.

WeKnowWhoUAre

Obawiam się że najbardziej ambitne zakończenie nie usunie niesmaku jaki wywołuje oglądanie tego sezonu. Jako widz czuję się nabrany na sentyment do tego serialu. Grunt że zostały jeszcze tylko 3 odcinki, no chyba że wygra dolar i zobaczymy jeszcze ze dwa sezony;-)

CieplePapucie

Nie powiem by serial upadał od czasu śmierci Rity, bo szósty sezon był jednym z najlepszych. Jednak siódemka i obecna ósemka to tlący się potencjał i po prostu szkoda być świadkiem tego jak twórcy zmierzają do finału w dość prostacki sposób. Skupię się na bieżących odcinkach - choćby cała sytuacja z neurologiem. Lubię Vogel i otworzyła ciekawe okno ze świeżym powiewem analizującym poczynania Dextera z punktu widzenia psychologii. Ale żeby Neurologiem okazał się syn o którym dowiedzieliśmy się w tym samym odcinku co zdemaskowaniu? 1 sezon jest dowodem na to jak można spektakularnie splątać wątki, tutaj dostaliśmy intrygę banalną. "Pożegnanie" Dextera i Hanny to chyba najgorszy moment w całej serii. Ale co mi najbardziej przeszkadza, to brak odczucia, że mamy do czynienia z finałowym sezonem. Żadnego wspomnienia o Brianie, refleksji o Dougsie czy LaGuercie, byłych Dextera czy choćby złożenia kwiatów na grobie Rity. Ich związek mnie specjalnie na grzał, ale kompletne zignorowanie matki Harrisona jest rozczarowujące. O Astor i Codym nie wspomnę.
Zostały 3 odcinki, dobrze by było w końcu wziąć się za scenariusz.

ocenił(a) serial na 9
Azdie

Rozczaruję Cię. Finałowy odcinek został nakręcony przed odpaleniem pierwszego odcinka na antenie, więc z tą zmianą scenariusza to się nie powiedzie, bo aktorzy już dawno na Bahamach po after party :)

dark000

Ja już czytałem ten wielki spolier i jest tam dokładnie napisane zakończenie i ci mówie teraz ze jest badziewne. A te spoliery są w 100% prawdziwe

użytkownik usunięty
CieplePapucie

Mam identyczne zdanie. Niech to badziewie już się skończy!!! Oglądam tylko z sentymentu za poprzednimi sezonami.

ocenił(a) serial na 7
CieplePapucie

nie wiem jestem po 4 odcinkach i dla mnie to jest jeden z najlepszym sezonów Dextera. Świetny cały wątek z Vogel, Debra w końcu zaczęła dobrze grać i w ogóle jakiś taki bardziej odważny ten sezon.
Ale zgodzę się z tym że ostatnie 2 czy 3 sezony były bardzo słabe.

ocenił(a) serial na 6
Rafal_film_web

Bo do 4 odcinka to się jeszcze jakoś trzyma. Mocny zjazd zaczyna się od 6 odcinka, czy nawet od piątego.

Azqabat

A to jak dexter śledził saxona i stał tak na widoku mnie rozwaliło xD

CieplePapucie

super ze zespojlerowales debilu

kokobeszamel

Stawiam stówę że jesteś blondynką! Jaką trzeba być idiotką żeby nie obejrzawszy odcinków, czytać forum o serialu w którym element zaskoczenia jest kluczowy? Poza tym jaki to spojler, chyba każdy kto ogląda ten sezon, od pierwszego odcinka wiedział że Rampling będzie głównym antagonistą Dexa.

CieplePapucie

1. Nie wiem może ty czytasz wolno, ja jestem z tych szybkich więc jedno spojrzenie wystarczy ;)
2. Właśnie po to jest tu coś takiego jak "uwaga spojler" do odhaczenia :)

Wiesz niektórzy chcą porozmawiać poczytać na temat różnych sezonów

Stawiam stówę, że jesteś trochę głupszy po tym co napisałeś :)

CieplePapucie

Teraz to się popisałeś.

ocenił(a) serial na 10
CieplePapucie

Ja zaczynając oglądać nie wiedziałam o śmierci Rity i było to dla mnie najlepsze zakończenie sezonu ze wszystkich możliwych! Ty właśnie przynajmniej kilka osób pozbawiłaś tych emocji.
Co w tym dziwnego, że ludzie, którzy jeszcze nie zaczęli serialu lub są na początku wchodzą na forum? Nigdy nie czytasz opinii o serialu, który masz zamiar zacząć? Kierujesz się tylko oceną rankingową i opisem fabuły czy jak?
Wszystko by było ok, gdybyś zaznaczyła "spoiler" przy zakładaniu tematu. A nie zrobiłaś tego, więc zawiniłaś i zamiast się tu wykłócać i obrażać ludzi dookoła powinnaś zwyczajnie przeprosić.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
montana47

nie jego wina, że jest frajerem, ale powinien nad tym popracować - a nuż się uda

ocenił(a) serial na 5
kokobeszamel

Wątpie. Za długo jest zarejestrowany na tej stronie. Sądząc po jego wpisach to idiota i bezmózg od narodzin. Nie wierze, że tacy kretyni chodzą po świecie.

montana47

Z nim jeszcze nie jest tak źle, po prostu ma problem z myśleniem i przyznaniem się do błędu. Może jak zamieni filmy na książki to zacznie mu umysł bardziej pracować bo jak na razie widzę jest w szoku, że ktoś niekoniecznie musiał czytac i wczytywać się aby zobaczyć co napisał ;)

ocenił(a) serial na 5
CieplePapucie

Nie mogę odreagować i napisze jeszcze raz, że jesteś kompletnym debilem i idiotą nie potrafiącym myśleć jak normalni ludzie. Życzę Ci wszystkiego chu/jowego do końca listopada.