Widziałem sporo Lost, Prison Break, shield, Battlestar galactica itp. ten serial jest w czołówce i jest niesamowicie oryginalny, nie sądziłem że jeszcze jakiś serial może dorównać PB czy shield, ale ten jest naprawde klimatyczny. Dex Morgan rulez :P
Witaj w klubie miłośników Dextera :) Ja tak samo, dużo już widziałem seriali ale czegoś tak orginalnego po prostu się nie spodziewałem. Mało tego, po skończeniu sezonu czuję pustkę i brakuje mi kogoś :)
Witaj Lem ;) Właśnie nie wiem czym zapełnić teraz tą pustke, jak masz godny serial to mi go poleć, bo ciężko teraz sie żyje bez Dextera, tak jak to było z Shield :)
Tak w ogóle to świat jest mały co nie ;) najpierw staliśmy się miłośnikami Shield teraz Dexter, jak nic podobne gusta, więc jak wpadniesz na jakiś niezły serial to koniecznie napisz :P
PS dawno nie odwiedzałeś swojego forum o shield
Witaj rand ;) Świat jest mały, sieć jest mała, dobrych seriali też coraz mniej nam zostało :) A na forum wróciłem po dłuższej przerwie i tam też Ci odpisałem :)
Ja też chcę dołączyć do klubu! Jestem w klubie? Jestem?!
:P
Ludzie, głosujcie, Dexter załuguje na miejsce w TOP liscie!
No to i ja się dołączę. Serial jest Mega Wypasiony! Nie to co te już niestety dosyć nudne Losty...
PS. W święta dodałem część obsady Dextera. I gdzie to się znajduje??
heh to ja też moge dołączyć, choć na razie obejrzałam tylko 2 odcinki ;)
co to tych obsad.. są one w zakładce 'zobacz kontrybucje dla tego filmu' po lewej stronie, raczej nie licz na szybkie ich zweryfikowanie, ja mam jeszcze niesprawdzone obsady które dodałam w lutym 2006 :]
nie slyszalem do tej pory o serialu shield. chcialbym go obejrzec czy ktos wie gdzie moge go znalesc??
Wiem że niedawno 2 lub 3 seria leciała na AXN, niestety aktualnie nie żadna stacja nie puszcza tego serialu. Pozostaje poszukać w sieci, na torrentach lub gdzieś ;) w marcu w Stanach będzie premiera 6 serii :D:D
Kurde właśnie obejrzałem 11 odcinek, a nie przygotowałem sobie zawczasu 12!! Najlepszy serial jaki do tej pory widziałem:), tylko ciekawe jak się zakończy....
ABSOLUTNIE GENIALNY Losty prisony i inne odpadają na dzień dobry przy dexterze Najbardziej pojechany i mroczny serial jaki widziałem A gosc co robił opis jest jakiś niedorozwinięty Dużo błędów popełnił np z tym wykorzystywany ???? autor chyba był wykorzystywany a nie dexter
powiem krótko "zabójczy" serial od 5 odc oglądałem na bieżąco jak się pojawiał myślałem że się pochlastam po 11 odcinku że muszę czekać tydzień :D
PS podobno ma być drugi sezon latem...
też zapisuję się do klubu miłośników Dextera :):):)
podziwiam jego cynizm do Świata i ciągłą analize wszystkich ludzi...
jestem bardzo podobny do niego....tylko, że nie zabijam (bo tato mi zakazał :P:P:P)
mam nadzieje, ze serial rzeczywiscie jest tak fajny jak mowicie, bo ledwo obejrzalam 1 odcinek, nie bede wiec go oceniac. jakos po prostu glowny aktor mi nie podchodzi. troche to takie cukierkowate - bohater ma niepokolei w glowie, wymierza wlasna sprawiedliwosc i uchodzi mu to na sucho - jeszcze robia z niego geniusza. moim zdaniem nieco chore. moze jeszcze kiedys sie zmusze i obejrze dalsze odcinki narazie mam niesmak. dodam ze uwielbiam filmy/seriale psychologiczne, horrory, dramaty, sci-fiction, fantasy itp. wiec nie mam pojecia czemu odrzuca mnie ten serial skoro ma takie dobre noty - pomozcie powiedzcie ze dalej sie rozkreca!!!
znaczy dalej jest lepiej? :) Powiedz tylko, że sie rozkręca i jest wiecej wątków niż zbrodnia :)
Oj rozkręca się i to bardzo... W dalszych odcinkach poznajemy coraz więcej faktów dotyczących Dextera jak i pobudek nim kierujących... nawet odcinki bez zbrodni się pojawiają:)... Jeśli lubisz jak piszesz filmy psychologiczne to spróbuj ponowmie przekonać się do tego serialu, to według mnie naprawdę warto:) Pozdro
już wczewsniej na innym forum też spotkałem się że koleś zrezygnował i "objechał" ten serial po 1 odcinku, również po paru innych opiniach wznowił oglądanie i nie żałuje. Nic nie stracisz uwierz, lepszych seriali nie znajdziesz, bo pewnie te "kultowe" już widziałeś :P (czyt. np. Prison break)
dzieki. faktycznie kultowe juz widzialam (prison, heroes, jericho)i w oczekiwaniu na nastepne odcinki chcialam wypelnic czas jakims nowym cudenkiem. zdaje sie, ze jednak sprobuje jeszcze raz z dexterem - moze tym razem sie uda ;)
Pisałeś że lubisz s-f, a widziałeś Battlestar galactica ?? na prawdę niezły serial, co ja gadam obok Dextera i Shield to moj najlepszy serial :P wspomniane przez ciebie Lost i Prison Break, okupują u mnie 2. pozycje :] A Jericho ogladam ale jakieś sztuczne dla mnie jest.
Pozdrawiam i jeszcze raz namawiam do Dextera :D:D
U mnie z serialami nie jest łatwo bo zazwyczaj nie lubię. 'Akceptuję' tylko Dextera i 'CSI -kryminalne zagadki Las Vegas' (które i tak do 'Dexa' się nie umywają). Wydaje mi się że twórcy zrobili nie tylko zajeb.. serial ale i świetną ekranizację ksiązki i mam wręcz wrażenie, że serial przerósł literacki pierwowzór pod wieloma względami. U mnie zasłużona 10!!
Z wypowiedzi tu zamieszczonych wnioskuję, że książka różni się bardzo od serialu, nawet same relacje między bohaterami wydają mi się być inne. Książkę będę miał na dniach to się dowiem jak to jest :D
Hej!Mnie również ten serial powalił.I już nie mogę sie doczekać 2 sezonu...:))
Ja ogólnie nie lubię seriali. Zawsze mnie wkurzało, że muszę czekać tydzień na kolejny odcinek i zwykle potem przestawałam oglądać.O "Dexterze" przeczytałam w którymś z numerów "Filmu"...ściągnęłam wszystkie odcinki. Oglądałam każdy odcinek kilkanaście razy. Nigdy żaden serial nie zrobił na mnie takiego wrażenia. Genialny!!!!!!!!! Mogę także polecić "Sześć stóp pod ziemią" .Wiem, to już stary serial, ale ja do niego dotarłam całkiem niedawno, bo jak wcześniej wspomniałam, seriale nigdy mnie nie interesowały. I również jest świetny.