PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203800
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Nie rozumiem, dlaczego piąty sezon ma tylu przeciwników. Jest to moja ulubiona część Dextera, zaraz po pierwszym sezonie (nie oszukujmy się - pierwszej serii po prostu nie da się przebić). Ostatnio odświeżyłam sobie te odcinki. Naprawdę bardzo podoba mi się relacja Dextera i Lumen. Co prawda była to odświeżona wersja Lilah (z tym podejściem: to nie pasażer, to Twoje wybory), ale pozbawiona wszystkiego, czego nienawidziłam w Brytyjce - drugiego sezonu wręcz nie mogłam oglądać, właśnie przez nią. Nie mogłam na nią patrzeć, nie mogłam jej słuchać. Nikt mnie nigdy tak nie wkurzał w serialu, nawet ta upośledzona Debra (ale moja niechęć do niej to całkiem inna historia).
Piąty sezon "podobał" mi się także pod względem całej zbrodni, której ofiarą padła Lumen - niewyobrażalne zło, które nawet Dexterem wstrząsnęło dość mocno. Zabijanie usprawiedliwione bardziej niż kiedykolwiek. Lumen sama w sobie - jedyna kobieta w tym serialu, którą lubiłam od początku do końca. Bylo mi bardzo smutno, gdy odeszła. Jordan Chase - nie był to najlepiej skrojony charakter wszechczasów, ale na pewno dość ciekawa postać. Sezon obfitował także w czarny humor i napięcie powodowane śledztwem Quinn'a. Podsumowując - nie rozumiem,czemu tak nie znosicie tej serii, ale szanuję to, każdy ma swój gust.
Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
Mikasa08

ja tam wszystkie lubię, co prawda są niedorzeczności, ale najważniejsze, że miło się ogląda ;)

ocenił(a) serial na 10
Mikasa08

O ludzie, podpisuję się pod tą wypowiedzią rękami i nogami! W niechęci do Lily i w sympatii do Lumen - jedynej kobiety, która w całym serialu byłaby godna Dextera, że się posłużę takim skrótem myślowym. Drugi sezon jest ciekawy ze względu na Doaksa, ale to piąty - obok pierwszego i czwartego - należy do moich ulubionych.
I nie pałam wielką miłością do Debry, szczególnie na początku była irytująca, teraz idzie się przyzwyczaić powoli, po siedmiu sezonach najwyższa pora ;)
Z ciekawości, co myślisz o Hannah? Też uważasz, że jest równie śliczna, co irytująca i powinna zniknąć z serialu wraz z zakończeniem 7 serii?

latte

Po szóstym, tragicznym sezonie, zrezygnowałam z Dextera. Jednak jakiś czas temu obejrzałam sobie kilka odcinków, bo byłam ciekawa reakcji Debry i śledztwa LaGuerty. Hannah - ona po raz kolejny jest wcieleniem tezy, że zabójstwa są wyborem, a nie demonem Dextera. Szczerze mówiąc, takie oklepane podejście zrobiło się już nudne. Co do samej postaci - według mnie nie była nawet atrakcyjna. Ma jakąś taką krzywą twarz, najładniejsza moim zdaniem to tam była LaGuerta :D Bardzo żałuję, że nie zginęła na końcu i zapewne powróci. Związek z Dextrerem był ciekawy,ale moim zdaniem strasznie sztuczny.

ocenił(a) serial na 9
Mikasa08

Ma tyle przeciwników, bo jest w nim mnóstwo bzdur, niedorzeczności i braku logiki. Zwłaszcza finał był fatalny, a i we wcześniejszych odcinkach zdarzyły się absurdy.