PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 205 tys. ocen
8,2 10 1 204644
7,3 28 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Nadszedł nowy, trzeci odcinek Dextera. Co sądzicie? Wg. mnie najlepszy odcinek sezonu ^^ W końcu się coś zaczęło dziać! Ale nie będę spoilerował...

ocenił(a) serial na 8
bloo__

Dodam jeszcze, że promo do 4 odcinka - WOW. Nie mogę się doczekać...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Violeta_Jarogniewa_Nuri

Gorszy od dwóch poprzednich, a to co się dzieje w sumie TRUDNO nazwać "akcją" - ja bym raczej się kierował ku "nieszczęśliwemu zbiegowi okoliczności, przez który bohater musiał działać nieco szybciej, niż planował."
Debra wg mnie jak zwykle najlepsza - "Santa Mierda" xDDDDDD żarty Masuki przy tym wymiękają :D
Cieszę się, że Boyd zniknął z obrazka, był wyjątkowo nudnym przeciwnikiem Dextera. Mam nadzieję, że Jonny Lee Miller wykreuje lepszego złoczyńcę.
Mamy w końcu Rachel (której zdaje się zmieniono imię z Lumen) - nie miała zbyt wielkiego pola do popisu, ale mimo to końcówka odcinka obiecująca.
Quinn na tropie. Ciężko powiedzieć, jak to się skończy, ale coś mi się wydaje, że Joey stąpa po zbyt cienkim lodzie jak na swoje możliwości.
Miło było usłyszeć znajomy utwór Daniela Licht'a z Sezonu 1-go (w nowej, lekko podrasowanej wersji).
I oczywiście małżeństwo Angel'a i Marii zaczyna stać pod znakiem zapytania teraz, kiedy wydział spraw wewnętrznych zaczął interesować się Batistą.
BARDZO podoba mi się wątek morderstw w stylu Santa Muerte - oby ciekawie to rozwinęli. Funkcjonariuszka Manzon też daje radę - z lekka przypomina mi Deb za czasów obyczajówki (Sezon 1) - tyle, że mniej wulgarna i w gorszym opakowaniu.
Natomiast kandydatem do roli 'odcinka Sezonu' (jeśli w ogóle można takiego szukać, skoro jeszcze nawet nie połowa odcinków za nami), jak na razie wydaje się (sądząc po promo) odcinek 4-ty.

Moja ocena S05E03 - 7/10

ocenił(a) serial na 10
R3Mi

Jonny Lee Miller? to potwierdzone?

ocenił(a) serial na 10
Violeta_Jarogniewa_Nuri

Nie jeszcze nigdzie nie ma napisów. Napisy będą prawdopodobnie pod wieczór... ale jest jeszcze nadzieja, że wcześniej przetłumaczy je nasz przyjaciel veo jak w zeszłym tygodniu :)

użytkownik usunięty
bloo__

Lepiej żeby coś sensownego w końcu zaczęlo sie dziać, bo na razie cienko to wygląda. Scena, w kórej obaj się uśpili była jakąś parodią i IMO nie pasowała do Dextera. Oczywiście wszystko dobrze się skończyło (założę się, że nikomu nie wyda się dziwne, że osoba, która była w szpitalu i którą widziało pełno osób nagle zniknie)... Dexter partoli sprawę i tylko dizęki temu jest to jako tako interesujące, ale powoli zaczyna się robić nudne. Powstaje pytanie jakim cudem udało mu isętak długo pozostać w cieniu skoro teraz robi błąd za błędem. Naciągane to wszystko. Ode mnie 5/10

ocenił(a) serial na 9

Parodia? Nie wiem czy zauważyłeś ale Dexter jest tylko człowiekiem i morduje od dłuższego czasu i POPEŁNIA CORAZ WIĘCEJ BŁĘDÓW. Wolałbyś żeby wszystko zawsze działo się wobec jednego utartego schematu? Dla mnie to było świetne i ta niepewność, co się stanie w następnej scenie, który z nich obudzi się pierwszy...

co ty gadasz w każdym sezonie jest jakis mocno śmieszny wątek !! raz pamiętam że dexter uciekłąprzed aligartoer albo raz miał zabić olbrzyma i ten mu uciekł też BYŁO NA MAXA BEKOWO czasami Dexter jest taką niezdarą ale to też dlatego ze to człowiek jak kazdy ma czasem gorszy dzień a po śmierci żony to chyba nikt mu się niedziwi że jest troche otumaniony jeszcze?

bloo__

Mi ciężko ocenić, czy lepszy czy gorszy... Jakoś starałam się nie napalać na te nowe odcinki i oglądałam z przymrużeniem oka.. De facto zaczyna się coś dziać.

Generalnie "Santa Mierda" Debry, "Justin Bieber" + śmiech Masuki, wywołało u mnie atak śmiechu :D
Dexter mało profesjonalny w swym "fachu" ... Mam wrażenie, że wdepnie w tym sezonie. Chociaż już myślałam, że w II sezonie Lundy go wybada. Się okaże :)
Cieszę się, że nie ma tej beksy - Astor, strasznie mnie irytuje jej postać!
Myślałam, że Boyd będzie podobnym wątkiem do Miguela Prado i Trójkowego. Aczkolwiek z drugiej strony pojawił się kult "Santa Muerte".
Dużo rzeczy dzieję się na jeden raz.
Jak dla mnie 6/10 :)

ocenił(a) serial na 5
bloo__

Nuuudaaa.. poza paroma momentami (Boyd łapie za nożyczki w szpitalu, Quinn chce rozmawiać z Mitchellami, końcówka z dziewczyną itp.) to akcja nadal toczy się bardzo powoli. Poza tym Dexter zachowuje się nieracjonalnie. Jakby go śmierć Rity nic nie nauczyła. Nadal ignoruję wskazówki Harry'ego i popełnią bład za błędem. Robi się to bardzo naciągane.

ocenił(a) serial na 6
bloo__

Scena, w kórej obaj się uśpili była jakąś parodią i IMO nie pasowała do Dextera. ? Dla mnie najlepsza scena odcinka, byłem zaskoczony :D a odcinek dobry, wszystko wskazuje na to że nastepny bedzie jeszcze lepszy :]

typek234

Nie wiem czy to tylko ja, ale już po tych 3 odcinkach ten sezon podoba mi się o wiele bardziej niż 2 poprzednie. Po dobrej premierze, całkiem niezłym epie 2gim - 3ci jest znowu na dobrym poziomie.
Plusy:
- C. Hall. Mimo że mnie zachwyca przez ostatnie 2 odcinki, to i tak Michael i jego aktorstwo będzie głównym powodem mojego ogladania Dextera
- powoli zawiązywanie sie sieci wokół Dexa - i końcówka (troszkę za bardzo 'na siłę' wciśnięta moim zdaniem, ale baaaardzo dobra) i wątek K. Butlera. Niech tylko przyspieszą to wszystko i niech zacznie się jazda
- zabójstwo: nie spodziewałem się tego. Myślałem, że wątek z tym kolesiem potrwa dłuzej
- odniesienie do Ice Truck Killera - lodówka
- scena w szpitalu - ich spojrzenia
- Dexter go igłą, ten go z broni - świetny motyw
- wizyta u psychologa i "dexter will" + Harrison wyrywający głowę zabawce - gromkie brawa za pomysł
- opiekunka i (uwaga nawet ona!) Debra: na plusik. Quin na trochę większy, ale mało go było

Na minus, albo średnio na jeża:
- Angel, Laguerta, nudny już Masuka: niech ich wystrzelą.
- połowę czasu w "previously on Dexter" poświęcono na przypomnienie co się dzieje w wątkach obyczajowych tej serii: to chyba ostateczny znak, że scenarzyści z tym przeginają
- po co wprowadzają wątek kolesia obcinającego głowy? Na siłę reszta ekipy musi mieć coś do roboty?
7/10

ocenił(a) serial na 10
Wojtky

bardzo dobry odcinek.
jak wspomnieliście - parę genialnych momentów, ogólnie epizod to wielka zapowiedź następnych - wątek z dziewczyną, sprawa z Angelem, Quinn i rysopis Dexa, latające głowy, opiekunka Harrisona.

ode mnie 7+/10 - przyjemnie się oglądało.

ocenił(a) serial na 7
Wojtky

podajcie linka do tego promo nie moge znalezc
a co do odcinka, powoli nabieram smaczka na wiecej

ocenił(a) serial na 9
Wojtky

jak dla mnie to ten watek z obcinaniem glowy jest cos jak z trzeciego sezonu watek ze skinerem. Srednio mi sie podobal. Ale dexter badz co badz zawsze skladal sie rowniez z watkow pobocznych (tzw. obyczajowych) wiec i tam cos musi sie dziac. Teaser nastepnego odcinka niezle nakreca. I znow zaczyna sie czekanie nastepnego odcinka

bloo__

Noo myślę, że od teraz akcja zacznie się budować ^^ I coś przewiduje że jego przeciwnikiem będzie ten gang, który teraz obrabia główki ;] W dodatku powtórzony motyw prześladowania przez policjanta tak jak było z Doaeks'em no, ale moim zdaniem wiele z tego nie będzie jak on go już w 4 odc. zdemaskuje ;D
W dodatku motyw Masuki z Justinem Biberem rozwalił mnie ;pp Zawsze lubiłem jego specyficzne poczucie humoru.
No i ten kolejny problem z dziewczyną strasznie ciekawy jestem co Dex wymyśli, bo jak wiadomo kodes zabić jej nie pozwala , choć jak pewnie większość pamięta już 2 razy zabił osoby wbrew zasadą Harrego raz świadomie , raz nie ;D

Bones1909

Normalnie tekst odcinka: Masuka do Quinna oglądającego szkic pokazujący Dextera: "Hyhyhyhyhy, Justin Bieber" Vince jest boski i rządzi!

biomek

to wie tylko MSaint

ocenił(a) serial na 9
biomek

Już są :)

ocenił(a) serial na 7
Candy__

DAJCIE LINK DO TEGO TEASERA PROOOOOOOOOOSZE??????????

ocenił(a) serial na 7
dangerouspea

AJJ ju widze ze jest na koncu <silly me>

ocenił(a) serial na 9
dangerouspea

a mi pierwszy raz odcinek tak szybko zleciał :) i w końcu julia stiles się pojawiła :) tak hucznie zapowiadana 4 odcinek może być świetny sądząc po teaserze :)

ocenił(a) serial na 10
luqascz

Widać że od 4-go odcinka zacznie się miazga :) Wreszcie wszyscy którzy pisali że nuda trochę pozytywniej spojrzą na naszego killera . Nie mogę się doczekać :) Ode mnie 8/10 za dzisiejszy i mam nieodparte wrażenie że pozostałe poniżej 9-tki nie zejdą .

ocenił(a) serial na 9
The Special One

Masuka jest niesamowity :D

http://www.youtube.com/watch?v=uc0GirW3DB4

ocenił(a) serial na 9
The Special One

już troche mi się chce rzygać, jak czytam te wszystkie komentarze w stylu "ooch fajny fajny, ale bywało lepiej", "najlepszy odcinek sezonu", "7/10", wszyscy nagle robią się chłodnymi fachowymi recenzentami, którzy na dodatek nie recenzują tylko wypunktowują wszystko co było w odcinku.

Ja rozumiem, że serial powoduje dużo emocji itp. ale dajcie mu się rozkręcić, drobiazgowe babranie się w pracy scenarzysty psuje cały urok oglądania. Motywy można i warto roztrząsać, ale nie lepiej tego zrobić pod koniec sezonu, znając całą historię?

srsly.

luqascz

świetny odcinek dla mnie , klimacik był w scenach dexa z boydem , i po obejrzeniu promo 4 odcinka jak dex ściga tą babkę to nie mogę się doczekać ;) dexter nie panuje nad sobą i popełnia błędy , coś mi mówi że poleje się dużo krwi przez dextera .......

ocenił(a) serial na 9
bloo__

Najlepszy odcinek w tym sezonie. W końcu zarysowuje się ostra akcja. Dexter w coraz większych tarapatach. Oni mu tam nie sprawdzili dokumentów jak był nieprzytomny czasem? Łatwo będzie powiązać zniknięcie zbieracza zwierząt z Dexterem tym bardziej że w szpitalach mają kamery na korytarzach zazwyczaj.

ocenił(a) serial na 9
Fredu

a skąd wiesz, że najlepszy? obejrzałeś sezon do końca?

ocenił(a) serial na 9
bloo__

Swietny odcinek, swietnego sezonu, może nawet przebić poprzedni sezon (serio). Jak ktoś po tym odcinku napisze ze "nuda" itp. to zgłoszę chyba do admina jako rozseiwanie wierutnych kłamstw :>

ocenił(a) serial na 9
bloo__

cud, miód, narzekanie że ta scena jak sie postzrelili razem była komiczna, jest dopiero komiczne, miał przecież środek usypiający przy sobie a Dexter popełnił błąd (powinien go przytrzymac jak robi ł to zazwyczaj)i Boyd odruchowo wystzrelił. Dexter działa impulsywnie, nie jest tak opanowany jak w poprzednich sezonach i dobrze. Będzie ciekawie, Quinn jako Doakes ? Jako postać się nie umywa oczywiscie. Kyle Butler zapłaci za znajomośc z MItchellem, popełnił masę błędów w poprzednim sezonie próbując nauczyć się czegos od trójkowego. No i końcówka miazga, czy Dexter zamieni się w potwora bez zasad ? A może już nim jest ? Co zrobi z tą dziewczyną ? Dużo pytań i dużo nowych watków.

ocenił(a) serial na 9
bloo__

Z odcinka na odcinek coraz lepiej, nie oglądałem zapowiedzi 4, ale po waszych komentarzach widze, że będzie grubo.
Świetna scena z obopólnym uśpieniem ("komiczna"? pff), czarny humor, gra słów, Masuka - Bieber, "urodzony grillarz" :D, czy świetna scena u psychologa, ten uśmiech Dextera...
Będzie sie działo, jak tylko Quinn dojdzie do Mitchellów to mamy jedną sprawę.
No i Dexter przyłapany, i teraz problem, bo widziała go, ale to dzięki Dexterowi przeżyła.
Sprawa tych ucinanych łbów przypomina mi trochę zabójstwa z trzeciej książki Lindseya, z tego co pamiętam też tam jakieś świeczki były, ale konkretnie już zapomniałem.
Jedynym plusem wątku La Guerta - Batista jest to, że powoli będzie wychodzić na jaw kim jest pani porucznik. Batista będzie musiał powiedzieć dlaczego walnął tamtego policjanta, policjant będzie się tłumaczył dlaczego nazwał ją lodziarą. Wyjdą na jaw pieniążki jakie posiada pani porucznik o raz jak "zdobywała" szczebla kariery, wreszcie ludzie sie dowiedzą jaka to kobita. Mam nadzieje, że ostro beknie bo mnie ona wkurwia.

ocenił(a) serial na 7
boixos

Bardzo ciekawy odcinek :) W końcu się coś zaczyna dziać... Jeszcze promo 4 odcinka również zaskakujące :D Ciekawe czy Mitchell powie prawdę co do "Kayla Butlera" :)

W odcinku rozwaliły mnie "żarty" Massuki :D

ocenił(a) serial na 10
Tomek_Z13

Myślę, że nie . Może ten syn (?) pomyśli, że Kayle Buttler zabił jego ojca i w sumie nie będzie chciał go wkopać? :-) Jak wiadomo nie przepadał raczej za ojcem..

ocenił(a) serial na 10
bloo__

najzabawniejszy odcinek tego sezonu.
Dex już od długiego czasu nie skasował nikogo tak jak należy- w nocy, spokojnie, w dobrej lokalizacji z dużą ilością folii. Nasz schludny potwór znów narobił niezłego bigosu.
Quinn jest o wiele groźniejszy niż Doaeks. Knuje potajemnie, jest ostrożny i opanowany. James był zbyt narwany. Często wyskakiwał z tekstami ty:"Ty świrze" . Można było go czytać jak otwartą książkę, co ułatwiało Dexterowi rozeznanie w sytuacji.

ocenił(a) serial na 10
dezertx

No też mi się to podoba w Quinnie że rzadko kiedy tak na prawdę w ogóle gada z Dexem . Dexter o niczym nie wie a tymczasem ma kolejny problem w jego postaci co jest bardzo pozytywne . Ciekawe jak to będzie z tą dziewczyną ale już widać że wniesie coś nowego do serialu . Tym czymś nowym bez wątpienia będzie presja na Dexterze która już jest ogromna a dzięki tej dziewczynie będzie jeszcze większa .Tak samo widać że jednak Dex ma uczucia i coraz bardziej je okazuje . Teksty w stylu " chce z powrotem moją żonę " pokazują że Dex się zmienia . No cóż trzeba czekać do następnego odcinka ale pewne jest że będzie się działo oj będzie

ocenił(a) serial na 10
bloo__

Ciekawe było to że Dexterowi zabójstwo Boyda nie sprawiło satysfakcji, nie będzie chciał więcej zabijać, pozbył się Mrocznego Pasażera? No I jak rozwiążą wątek dziewczyny, napewno scenarzyści nie każą jej zabić Dexterowi bo stracił by sympatię widzów. Zginie przez przypadek, będzie milczała z wdzięzcności, może romans z Dexterem?
Podejrzana wydaje mi się nowa niania, zbyt perfekcyjna, był już sygnał że coś jest nie tak, kiedy Debra zastanawiała się czemu wyjechała z Irlandii, będą z nią kłopoty!

ocenił(a) serial na 9
wkdarek

Może niania to matka byłej drug koleżanki Dexa? Akcent w końcu ten sam :]

bloo__

Akcja powoli się rozkręca - co według mnie jest na plus - im wolniej budowane napięcie tym z większą niecierpliwością (radością) czekam na kolejny odcinek.
Sprawa odciętych głów - myślę, że ten wątek powstał nie bez powodu i że w końcu będzie miał wpływ na główną akcję w serialu. Podobnie jak nowa postać - Cira Manzon.
8/10

milena_kaszubska

*SPOILER*

Gdzieś czytałam, że aktorka która gra niedoszłą ofiarę Boyd'a ma zakontraktowane dziesięć odcinków, prawda to?
Ktoś posiada jakieś wiarygodne info?

milena_kaszubska

Julia Stiles ma w kontrakcie przewidzianych 10 odcinków Sezonu, pisał o tym Michael Ausiello z Entertainment Weekly, pisał serwis SpoilerTV, a na konferencji prasowej potwierdziła to sama ekipa SHOWTIME.

ocenił(a) serial na 6
milena_kaszubska

a mi się podobało. szczególnie fartuszek Dextera "natural born griller" hahaha

ocenił(a) serial na 10
187

Czyli Julia zostanie z nami do końca sezonu. Jednak chyba wdał się tutaj mały błąd.
Odcinków ma być 12 tak jak zawsze a Julia pojawiła się w dopiero odcinku 3 więc zostaje 1 epizod.

Napewno pamiętacie 4 sezon który też rozkręcał się powoli, aż do połowy kiedy akcja ruszyła i impetem.

Tutaj będzie identycznie, może nawet znacznie szybciej chodź nie mam nic przeciwko odcinkom które zostały wyemitowane do tej pory.
Po prostu taka jest kolej rzeczy.

ocenił(a) serial na 8
TiNeX

Odcinek rewelacja. Czuję, że postać Julii będzie taką "dobrą duszyczką" i pomoże Dexterowi opanować swoje potrzeby. Kiedy zrozumie, że Dex ją ocalił będzie jego głosem rozsądku. Coś jak Pandora z God of War 3 jeśli ktoś grał. A Jonah nie sypnie Dexa ;)

ocenił(a) serial na 8
MatiZ_3

Narazie po tych trzech pierwszych odcinkach można powiedzieć, że akcja stoi w miejscu. Skupiali się głównie na wątkach pobocznych, mało zapierających dech w piersi momentów czego mi brakuje z poprzednich sezonów. Sądząc po zwiastunie w 4 odc. nareszcie zobaczmy zwroty akcji i mam nadzieję, że 5 sezon zacznie się rozkręcać na dobre.
P.S Czy była jakaś oficjalna wiadomość czy 5 sezon będzie ostatnim?

ocenił(a) serial na 10
Polsyn24

Z tego co mówią twórcy, 5 sezon nie będzie ostatnim.