PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 205 tys. ocen
8,2 10 1 204677
7,3 28 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Nadszedł nowy, trzeci odcinek Dextera. Co sądzicie? Wg. mnie najlepszy odcinek sezonu ^^ W końcu się coś zaczęło dziać! Ale nie będę spoilerował...

MatiZ_3

Wiadomo że następny odcinek będzie porywisty ale mam takie odczucie że będzie podobnie jak w drugim sezonie to jak skończył Dukes i Dex znowu będzie miał fuksa choć z drugiej strony ciekawi mnie wątek tej kobiety która zobaczyła Dextera.

ocenił(a) serial na 8
jason86

A ja ci mówię: Dexter wpadnie. I będziemy mieli 6 finałowy sezon z obławą na niego. Wtedy serial byłby perfekcyjny od początku do końca. Gdyby znowu mu się pofarciło twórcy by sobie samobója strzelili.

ocenił(a) serial na 10
MatiZ_3

Dokładnie, też jestem za takim zakończeniem. Wydaje mi się że teraz Dex wpadnie, zbyt dużo błedów popełnia, wątek z Quinnem będzie ostry - Dex nieświadomy niczego, ostrożny Quinn który na pewno nie poleci z tym do Debry tylko będzie zbierać dowody by nikt nie miał wątpliwości że Dex to morderca. Poza tym Debra może pomóc bratu w ucieczce gdyby był ścigany... :)

MatiZ_3

No ale wiesz... scenarzyści lubią kombinować :)

użytkownik usunięty
MatiZ_3

Ten sam mężczyzna zagrał w pierwszych odcinkach Archiwum X - czyli wiadomo że bardzi dobry aktor. Jeśli on ci się wydał taki interesujący, to poczekaj jeszcze na innych i na głównego morderce - to będzie na 100% mocne.

jason86

Dexter jest zajebisty jeden z najlepszych seriali !!! jest to przyklad serialu który łączy kilka gatunków serial policyjny o morderstwach z pokazaniem obu stron z włączdeniech wątków psychologicznych i do tego przyprawione często dobrym chumorem!!

użytkownik usunięty
bloo__

Wreszcie dobry odcinek po beznadziejnym pierwszym i nijakim drugim. Brak Astor i Cody'ego nie dokucza mi zanadto. Tatuś Harry nie był zbyt nachalny, Wreszcie zaczyna mnie znów interesować, co się będzie działo z Dexterem.
Ale kurczę, jak jeszcze i tym razem się wywinie, mimo zdjęcia, które Quinn pokaże Mitchellom, ten serial będzie nie tylko naciągany. Będzie bajkowy - bajkowy fart głównego bohatera plus bajkowa głupota glin.

Mi się odcinek podobał :D,hmm słowa tego od zwierzaków dały mi do myślenia,powiedział że nie wiesz w co się pakujesz,podobnie było w książce ale zupełnie w innej sytuacji i inny koleś,również w książce był kult,gdzie na miejscu zbrodni pozostawiali spalone zwłoki a na miejscu głowy kładli chyba bycze głowy,więc myśle że nawiązują w serialu troche do 4 cz.książki :).

użytkownik usunięty
bloo__

Ogólnie to 3 elementy mnie się podobały. 1. Pojechali po Bieberze, choć sam nie wiem czy warto ten kicz mieszać z tak dobrym serialem. 2. Postrzelenie Dextera środkiem usypiającym. 3. Świadek morderstwa - teraz Dex będzie miał problem co z nią zrobić. Poza tym nic nadzwyczajnego: to było oczywiste, że Batista będzie miał problemy prawne w związku z tym pobiciem, a Queen powoli próbuje udowodnić winę Dextera za zabójstwo Rity.

ocenił(a) serial na 10

gdzie mogę obejrzeć to promo 4 odcinka którym każdy się zachwyca ?

Piotrek14

to promo jest pod koniec odcinka :)

bloo__

5 sezon rozkręca się na dobre. Dex za bardzo zaczyna odbiegac od kodeksu. Na zostawiał śladów w mieszkaniu, nie założył rękawiczek, zamiast folii sterta gazet, ehh. No i jeszcze ta laska na końcu. Dexter zaczyna stąpać po kruchym lodzie. W dodatku Quinn... Z drugiej strony jak się dobrze zastanowić to sam fakt, że on odkryje, że Kyle Butler to Dexter jeszcze nie sprawia, że Dex będzie w wielkich tarapatach.
Wydaje mi się też, że z tą opiekunką jest coś nie halo. Zaraz się okaże, że to matka naszej przyjaciółki z 2 sezonu;) Musi też wrócić wątek tego, że Debra wie, że Icetruck Killer to brat Dextera. Przecież chyba nie przeszła nad tym do porządku dziennego...

oscaros

Lila była z Anglii a nie z Irlandii ;P

ocenił(a) serial na 6
jason86

jak dla mnie ten 5sezon to powolne staczanie sie. uwielbiam dextera ,ale po tych 3odcinkach mam dosc ogladania tego

ocenił(a) serial na 9
jason86

Z Anglii do Irlandii rzut kamieniem. W sumie ciekawa sugestia z tym powiązaniem opiekunki z Lilą. Wcale bym się nie zdziwił. Myślałem, że zabawa z Boydem potrwa trochę dłużej. A tak w ogóle, to chyba dopiero z tym odcinkiem sezon nabrał trochę tempa. Oby dalej było lepiej.

sab1970

tomekguru jak masz dośc oglądania tego serialu to znaczy ze go NIE uwielbiasz.

sab1970

Eeee nie róbcie z tego serialu PRIZZZONBREJKA ;)

ocenił(a) serial na 8
sab1970

A tam Sab dłużej, to mogła by potrwać jak by był jakimś mordercą na miarę trójkowego. Tekst Masuki o polerowaniu lancy to chyba pierwszy który miał nie być dwuznaczny a wyszło jak zawsze :)

ocenił(a) serial na 9
Robert831231

Myślałem, że Hatossy dłużej pogra. Pamiętam go z Alpha Doga, którego kiedyś tłumaczyłem.

jason86

Opiekunka i Lila? Poza pochodzeniem z wysp brytyjskich nic tych pań nie łączy. Skąd niania mogłaby wiedzieć cokolwiek o Dexterze? Chyba, że Lila prowadziła ją za rączkę zza grobu.
Aczkolwiek niania wydaje się podejrzana, być może będzie chciała porwać Harrisona, bo nie może mieć swoich dzieci. To by mocno skomplikowało i tak już niełatwą sytuację Dexa. Kto wie... ;)

użytkownik usunięty
bloo__

Po raz pierwszy żarty Masuki mnie rozśmieszyły ;) A tak ogólnie to świetny odcinek, nie narzekam na nic.

Ciekawe kim jest ta Reachel o ile to jest jej prawdziwe imię . Przez kodeks Dex nie może jej zabić więc musi wymyśle coś innego jeśli to ćpunka to nie musiałby się niczym przejmować .Czemu on nigdy nie słucha rad Harrego pzrez to popełnia więcej błędów i pętal się zamyka A co do synka Arthura myślę że nie wkopie Dexa będzie raczej wkurzony że program ochrony światków jest taki nieskuteczny Dex ma też problem z mały Harrisonem ciekawe czy opiekunka wróci czy też nie

ocenił(a) serial na 9
bloo__

moim zdaniem, najlpeszy odcinek dotychczas w sezonie. Genialna scena z postrzeleniem a pozniej polowanie w szpitalu. Genialna scena castingu na nianieprzeprowadzona przez Debre (uwielbiam ta dziewczyne, z urody burak ale swietny zywy charakter). Super scena ostatnia w domu no i nowa postac ktora z nami pozostanie dluzej... Watek kubanskiego malzenstwa w koncu ma jakis ciekawy watek, bo do tej pory bylo bardzo mdlo. Troche drazni mnie watek morderstw z odcietymi glowami ale w sumie ciekawe, jak Dexter bedzie w to wciagniety. Tak czy inaczej, sezon rozwija sie piorunujaco. Mimo to nie wierze, ze pobije sezon 4.

ocenił(a) serial na 10
dabram17

enomenalny odcinek wkoncu ruszylo;) ja też uważam że dexter w tym sezonie zostanie zdemaskowany, Quinn dojdzie do tego że to Dex był butlerem i zacznie składac wszystko w całośc tak jak Doakes w drugim sezonie, jednak watpie by znowu akcja potoczyła się tak jak wtedy, więc obstawiam opcje że Dexter zostanie zdemaskowany i podejmie ucieczke:) Pożyjemy zoabczymy;)

stan901

Tak. Dexter zaczyna robić się ciekawy. Jest trochę podobny do sezonu 2. Ktoś powoli zaczyna odkrywać jego tajemnice. Tylko, czy to mu się uda.... Ahhh.... Do poniedziałku!!

Moniia

Masouka jak zwykle świetny "justin Bieber" i ten tekst z pucowaniem lancy w windzie skutecznie mnie rozbroił :D

bloo__

Dokładnie 3 odcinek najlepszy!! rozwija się akcja, chociaż Cody mógłby zostać z Dexterem ;) ale niee ;(
wgl. Masuka jest świetny kochami jego teksty i śmiech !

ocenił(a) serial na 8
bloo__

Szkoda Boyda byl bardzo sympatycznym seryjnym morderca, jednym z najciekawszych jacy sie pojawili, smialo moglby byc nawet glownym watkiem serialu, bardzo dobry rys psychologiczny, niezla charakteryzacja, bardzo duza percepcja i inteligencja, i nawet niezly aktor, jestem troche zly na scenarzystow ://

ocenił(a) serial na 9
bloo__

Ten odcinek pokazuje, że w tym serialu zawsze można liczyć na coś zaskakującego. Bardzo dobra postać mordercy, którego załatwił Dexter. Ogólnie bardzo dobry odcinek (może oprócz jak zwykle drażniącej postaci Quinna).

ocenił(a) serial na 9
bloo__

Na razie nie jest najlepiej. Fabuła wtórna, choć jeszcze nie przeżuta do końca, więc może coś z tego będzie.
Liczę, że jeszcze się rozkręci i choć przez chwilę Twórcy pozwolą nam odczuć klimat i błysk ostatniego sezonu - oglądając go ciężko było oderwać się od ekranu.

ocenił(a) serial na 9
bloo__

Po 4 sezonie, który trochę mnie zawiódł (strasznie wkurzał mnie ten morderca emeryt, który nadawał się do zabijania kobiet i małych dzieci, a nie walki z Dexem) sezon 5 jest miłym zaskoczeniem. To normalne że Dexter ma problemy rodzinne, dziwne by było gdyby scenarzyści próbowali uniknąć tematu. Poza tym jestem ciekaw co będzie z dziećmi i Dexterem.
UWAGA SPOJLER
Poza tym Dexter mnie zaskakuje - ta "ucieczka" mnie rozwaliła,morderstwo na przypadkowym człowieku (nawet nie wiadomo czy ten gość miał na sumieniu coś poważnego!), bez żadnych przygotowań, w końcu ten morderca kobiet, który okazał się bardziej niebezpieczny od poprzedniego rywala Dextera.

ocenił(a) serial na 9
komarrek27

Jak dla mnie odcinek był naprawdę bardzo dobry, lepszy od dwóch pierwszych. Ciekawy ten wątek z Boydem. Mogli go dalej poprowadzić. Szkoda że szybko go zakończyli. Dexter zaczyna popełniać błędy, Quinn zaczyna coraz bardziej węszyć i jednak mi się wydaje że Dex wpadnie w tym sezonie. Bardzo ciekawie się zapowiada następny odcinek. Zobaczymy czy coś wniesie ta kobieta co zobaczyła Dextera na końcu odcinka. Według mnie jak na razie to 5 sezon trzyma dobry poziom. Chociaż myślę że ciężko będzie mu dorównać czwartemu. Z drugiej strony dopiero wyemitowano 3 odcinki więc nic nie wiadomo. Co do tego epizodu to daje mu ocenę 9/10. Oby dalsze odcinki były jeszcze lepsze.

ocenił(a) serial na 10
Dexter_2465

A tu scenarzyści znowu wszystkich zakoczą i Dexter skończy się happy endem (łapią gościa od oderwanych głów, Dexter załatwia Quinna, przestaje zabijać i prowadzi szczęśliwe życie wychowując Harrisona).

ocenił(a) serial na 9
Eric_Theodore_Cartman

Tylu morderców na stole, tyle różnych osobowości. Jeden morduje z szaleństwa, drugi z zemsty trzeci z obłąkania. Bardzo cenię serial i tytułowego bohatera Dextera, który zmaga się z trudnościami codzienności, a także z ujarzmieniem swojej drugiej znacznie ciemniejszej strony. Pod koniec 4 sezonu miałem pewność, że to już koniec. 5 sezon robiony trochę na siłę, choć nie ukrywam, że zawzięcie oglądam odcinek za odcinkiem śledząc perypetie Dextera Ogromny szacunek dla Michaela C. Halla za perfekcyjne odegranie tak niezwykłej postaci. Ciężko mi napisać cokolwiek więcej wielbię ten serial i z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek.

Pzdr.

ocenił(a) serial na 10
bloo__

sądzicie że Deb będzie miała romans z Quinnem? bo mi się odkąd się pojawił wydawało że coś między nimi będzie:) a od momentu jak się przespali ze sobą to już coraz bardziej prawdopodobne:) ps. brakuje mi rity:(

ocenił(a) serial na 10
bloo__

Kurde, ale odcinek! Zaczyna się robić naprawdę ciekawie:)) Seria zapowiada się nieźle:)