Pojawiły się spoilerowe informacje o trzech nowych postaciach w stałej obsadzie 6. sezonu serialu "Dexter". Kim są nowi bohaterowie?
Produkcja 6. sezonu ma rozpocząć się pod koniec miesiąca. Twórcy ogłosili trzy nowe postacie, które pojawią się w nadchodzących odcinkach.
Jamie - postać młodej i lubiącej zabawy dziewczyny pochodzenia Latynoskiego, która przeprowadza się do Miami z uwagi na studia.
Mike - nowy detektyw z wydziału zabójstw, który jest Afroamerykaninem. Nie lubi z nikim współpracować, także z Dexterem. Pochodzi z Chicago.
Louis - kolega Masuki (C.S. Lee), który zostaje nowym stażystą w laboratorium. Twórcy poszukują białego aktora po 30-tce.
Nie wiem, czy to prowokacja, czy nie, bo nie chcę mi się tego sprawdzać, ale jeżeli to prawda, to serial upadnie całkowicie i 6 sezon nie będzie ostatnim. No chyba, że jakoś o dziwo te 3 postacie wykryją działalność Dextera i dopiero w 7 sezonie wszystko się zakończy. Pozdrawiam.
http://dexterwiki.sho.com/page/Season+6+Spoilers
No cóż, nie wygląda na to, żeby było to jakoś oficjalnie potwierdzone, sho.com, fb i twitter milczą jeśli chodzi o 6. sezon (oczywiście oprócz faktu, że będzie). Z tekstu wynika, że produkcja rusza dopiero pod koniec maja, więc możliwe, że to tylko jakieś ploty. Moim zdaniem trzeba po prostu uzbroić się w cierpliwość.
Nawet jeśli to prawda to te postaci zapowiadają się nieciekawie, chociaż może obecność osób patrzących obiektywnie na Dexa zmieni nastawienie Miami Metro. Dla mnie sezonów Dexa może być i 12, byleby trzymały wysoki poziom. Może nie warto skreślać na starcie tych nowych bohaterów? Zazwyczaj jakieś roszady w ekipie MMP wpływały nieźle na serial, mówię tu o pojawieniu się Lundy'ego i Quinna.
Sorry za odrobinę nieskładny post, choroba nie pomaga w wyrażaniu swoich myśli :)
Te informacje zawarte są na Hataku ...
co do fb i twisterów to nie mam pojęcia .co tam sobie piszą ....
sho.com powinno coś napisać ale nie zaglądam na stronkę ....
nie sądzę że to są ploty ale cóż czas pokarze ...
Akurat te pogłoski wydają się prawdziwe jak śledzę ten serial od początku zazwyczaj sie potwierdzają. Nie wiem w czym ma problem BigGrove. Jamie będzie nową dziewczyną Dexa, Mike będzie nowym Doaksem a Louis będzie albo temperował Masukę albo razem z nim robił sobie jaja. tak czy siak wygląda ciekawie. Poza tym sezonów ma być przynajmniej osiem, nie wiem skąd to pragnienie zakończenia serialu, mimo że sezon piąty był najsłabszy z dotychczasowych a zakończenie żenujące.
Osiem? Głupoty gadasz. Tylko 6 jest pewny. O 7 nic nie wiadomo, ale jeśli powstanie to będzie ostatnim. Nie chce mi się wierzyć, że będzie więcej niż 7.
Podobno na tyle sezonów Hall ma umowę. poza tym producenci serialu powiedzieli że mają jeszcze wiele pomysłów na akcję w serialu a następny sezon nie jest planowany jako ostatni.
Niech będzie jak najwięcej tylko żeby trzymały poziom ....bo koniec 5 sezonu jak dla mnie nie był z najwyższej półki ..
No i właśnie takie scenariusze w serialu mi się za bardzo nie podobają. Doakesem był Doakes, Doakesem był Quinn i teraz Doakesem ma być znów jakaś nowa postać ? To jest chore. Dodają ciągle nowe postacie, a nie potrafią sobie poradzić z jednym problemem, mianowicie: głupotą Miami Metro.
Quinn nie gra postaci podobnej do Doakesa który był byłym komandosem który wiedział że Dexter jest tym złym, był takim uczciwym ale surowym dla innych typem człowieka. Quinn o nic nie podejrzewał Dextera przynajmniej do ostatniego odcinka, poza tym jest dla mnie takim typowym bubkiem, spryciarzem i złodziejaszkiem .
Jest Nadzieja do powrotu :)
Twórcy serialu "Dexter" oznajmili, że 6. sezon będzie dla bohatera powrotem do korzeni. Co producenci mają na myśli?
"Dexter w tym sezonie będzie w pewnym sensie powrotem do Dextera, którego widzieliście w poprzednich sezonach. Towarzyszy temu naprawdę interesująca historia i podróż, którą musi odbyć nasz bohater" - zdradził prezes stacji Showtime.
Dodał także, że w 6. sezonie twórcy przyjrzą się relacji Dextera z Deb, która będzie ewoluować.
Produkcja 6. sezonu ma rozpocząć się pod koniec bieżącego miesiąca. Premiera zaplanowana jest na jesień tego roku. Sezon bedzie podobny do poprzedniego w kluczowym elemencie - ponownie nie będzie głównego wroga dla Dextera, jak w np. 4. sezonie.
Czyli że producenci chcą wrócić do atmosfery dwóch pierwszych sezonów. Długie wyszukiwanie ofiar, celebrowanie zabójstwa zamiast szybkiej wyrzynki i gubienia trupów. Prawdopodobnie Dexter znajdzie nową miłość zamiast Rity, byleby była bardziej podejrzliwa odnośnie tego gdzie nasz bohater wieczorami znika zamiast łykać wszystko co jej powie. O to chodzi. Jeśli wreszcie siostra będzie nastawiona bardziej podejrzliwie do braciszka i zacznie układać klocki układanki to będzie bardzo ciekawy sezon.
Mi się bardzo podobało celebrowanie ofiar a nie robienie szybkiej wycinki jak to ująłeś :)
choć do pierwotnej natury Dextera się nie wróci chyba .
Za bardzo ewoluował nabawił się uczuć które mu w wielkiej części przeszkadzały w realizacji planu ..
Albo...
Po całej historyjce z Lumen jest na tyle wściekły, na swoją ''słabą i pełną nadziei'' stronę, że stłumi ją i wrócą czasy... może nawet przed Brianem i szukaniem tożsamości. Może ...
I tego oczekuję ją. i pewnie wielu ludzi...
Byłaby ładna historia.... może nawet tak ukochany przeze mnie motyw zemsty, nawet takiej bezosobowej ;)
za to polubiłem właśnie Dextera za tą bezosobową naturę ...zimny wyrafinowany instynkt ...
Dla mnie był przez długi czas bardzo... moralizujący.
Nie zabijał w przypływie wściekłości, owszem, ale jego zachowanie pełne były nie tylko troski o siebie. Jeśliby tak było, nie zabiłby brata, wtedy dbał o siostrę.
Równowaga musi być, prawda, lecz ja wolę tą jego 'ciemniejszą' stronę.
Ach, i jeszcze:
Jeśli miałabym pisać koniec serialu,, zrobiłabym najpewniej tak:
Dexter jest wściekły na siebie, że chciał dopuścić kogoś tak blisko, ale że ten go opuścił. Pojawia się coś, czego zawsze się obawiał: zimna furia; pragninie zemsty.
Trójka nowych ogląda jego coraz słabsze udawania, aż w końcu on sam popełnia jakiś błąd.
Przynajmniej pozabija wtedy do woli.
W każdym razie, nie chcę drugiej Lumen, która ponownie byłaby dla niego 'światełkiem w tunelu'.
Aimee Garcia z "Off The Map" dołącza do obsady serialu stacji Showtime pt. "Dexter", w którym zagra postać Jamie. Czy będzie sprawiać kłopoty naszemu bohaterowi?
Postać Jamie będzie nową nianą, którą Dex zatrudni do opieki nad swoją synem, Harrisonem. Jest ona także młodszą siostrą kolegi Dextera, Batisty. Zachodnie media spekulują, że może to być powodem kłopotów dla Morgana.
Do końca nie wiadomo, co się stało z Sonyą. Prawdopodobnie odeszła, albo została zwolniona.
Garcia będzie obecna przez większość 6. sezonu.
To całkiem możliwe, że ogarnie go furia z powodu Lumen. Zła jestem na nią, naprawdę zrobiła świństwo Dexowi!! Mimo wszystko zdecydowanie wolę jasną jego stronę, trudno darzyć sympatią kogoś bez dobrych cech, mordercę i tyle. Dex ujawniający uczucia jest dużo bardziej pociągający i sympatyczny, wzbudza we mnie bardzo intensywne reakcje, pozwala go lepiej zrozumieć i szanować. Ewidentnie Dex z biegiem czasu z mordercy zabijającego byle zabić, a tylko dla zasady wybierającego złych ludzi, zmienił się w mordercę, który autentycznie chce ich ukarać. Co do Sonyi to bardzo, bardzo szkoda, jeśli odejdzie, polubiłam ją strasznie.
Nie próbuję nawet wymyślać co będzie w 6 sezonie bo nie mam takiej fantazji, ale uważam, że głupio by było jakby Quinn porzucił podejrzliwość do Dextera. Wiem, wiem, ma dla niego dług wdzięczności, ale z drugiej strony podejrzewa go o naprawdę brudne sprawki, więc powinien mieć na Dexa oko.
Zastanawia mnie dlaczego nie wyszło na jaw morderstwo tego gościa w kiblu w 1 odc. 5 sezonu, wątpię, aby wątek powrócił, ale w sumie powinno się wyjaśnić! W ogóle mówi się, że zbrodnia doskonała nie istnieje, a jakoś Dexterowi wciąż wychodzi. Wiem, że w dużej mierze dzięki pracy w policji (może manipulować dowodami), jednak sądzę, że w końcu mu coś nie wyjdzie. Debra jest świetna, jak znalazła Dexa (nie wiedząc, że to on) z Lumen przy ciele Jordana to mi szczęka opadła, pomyślałam "Debra jesteś za dobrą policjantką, udupiłaś w końcu Dexa"! Wiedziałam, że nadchodzi 6 sezon i Dex jest w nim na wolności, więc zastanawiałam się co zrobi Debra - jak wiemy puściła ich wolno! Ale kto wie, może w 6 go złapie? Swoją drogą ciekawa sprawa, że na końcu 5 bili brawo Debrze, że dzięki niej udało się załatwić sprawę kobiet w beczkach, a przecież gówno się udało, ciał nie ma, więc teoretycznie sprawcy uciekli...
Dexter I love you ;)
Tyle osób w tym temacie spoilerowało, że założyłam, iż tu można! Ja nie wchodziłabym do tematu o nowym sezonie, nie obejrzawszy wcześniej poprzednich! Stąd moje założenie. Sorry!