PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203871
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter
ocenił(a) serial na 10
Sake

Ostatni odcinek dobry. Mam mieszane uczucia, czy sezon 6 jest lepszy od 5. Zakończenie odcinka na pewno na plus. Tak więc czekam na siódmy, choć wątpię , czy twórcy zbliżą się chociaż do poziomu czwartej serii, która według mnie jest najlepsza.

Sake

W tym sezonie najbardziej mnie denerwowało to kółeczko uwielbienia, jakie się wokół Dextera zrobiło. Najpierw przyjechał nowy glina Mike i stwierdził, że Dexter jest zbyt dobry jak na taką "dziurę" jak Miami, potem Louis był zachwycony analizą krwi Dextera i (chyba?) postanowił, że Dex będzie jego mentorem, a na końcuj Debra stwierdziła, Dex jest jej "bezpieczną przystanią" i odkryła, że jest w nim zakochana. Poza tym wszyscy inni lubią i akceptują Dexa, nawet Quinn w tym sezonie specjalnie się go nie czepiał. Brakuje mi kogoś takiego jak Doakes, kogoś, kto by po prostu czuł pod skórą, że coś z tym facetem jest nie tak.
Najbardziej boleję nawet nie nad spadkiem jakości akcji i fabuły, bo te jak dla mnie mogą być. Szkoda mi tylko zmiękczania Dextera, ale to temat stary i ciągnięty od kilku sezonów. A szczególnie szkoda mi tego, jak Deb się pytała Dextera, co sądzi o określonym morderstwie, bo uważała, że Dex ma intuicję i może jej pomóc w śledztwie :).

akedeia

Mi też strasznie brakuje Doaksa! Właśnie dlatego drugi sezon był najlepszy, bo śledztwo kręciło się wokół Rzeźnika z Zatoki, czyli Dexa i non stop były emocje i napięcie, czy go złapią czy nie. Teraz to już nie to samo.

ocenił(a) serial na 9
Sake

Końcówka sama w sobie nie tyle zaskakująca, co ja jako widz nie byłam czujna, bardziej byłam zaabsorbowana tym, że Dex zaraz zabije Travisa i jakoś umknęło mi to, że przecież COŚ się musi wydarzyć, to finał sezonu... Cieszę się na taki obrót sprawy, jedyne czego jestem ciekawa to jak scenarzyści sobie z tym poradzą - reakcja Deb jest tu zagadką jak również reakcja Dexa...I wątpię to, że zabije on swoją siostrę, to potoczy się jakoś inaczej, choć nie mam pojęcia jak. Anyway - oby do 7 sezonu! :)

ocenił(a) serial na 10
aniaaina

prócz genialnej końcówki warto się zastanowić na tym CO RĘKA ITK ROBIŁA POD DRZWIAMI DEXA ?!?! to jest ciekawe . czyzby gość od Masuki miał być naśladowcą ITK ?

ocenił(a) serial na 9
Sake

Tak badziewny sezon, że już miałem se dać spokój z oglądaniem go, ale se pomyślałem, że skoro już oglądnąłem połowę to dotrwam do końca i dam se spokój z serialem. A tu takie zakończenie... I JAK TU NIE OGLĄDAĆ DALEJ ?! A przecież wiem, że lepiej nie będzie...

Sake

KONkurs BrandZOO.co

ocenił(a) serial na 9
Lolalulu

Cash nie narzekaj tyle bo nie od tego jest życie, grunt, ze można się dobrze bawić oglądając Dextera, chcesz realistyczny serial o mordercy to zabijaj sama, o to wlaśnie chodzi, muszą być dziwne sytuacje inaczej Dex padł by dawno temu.

Sake

Haha, sezon był średni ale tą końcówką nadrobili xD

ocenił(a) serial na 8
Sake

Nie ukrywam zaskoczenia końcówką. Przyznam, że wbiła mnie w kanapę i musiałem ją obejrzeć jeszcze raz. Zdawało się, że wszystko zakończy się happy endem i właściwie nic nas nie zaskoczy bo w trailerze było wszystko a tu HYC! W oczekiwaniu na siódmy sezon chyba odświeżę sobie poprzednie serie :)

Sake

a może Dexter powie coś w stylu "kim jesteś?" i odegra rozdwojenie osobowości? ;p Ja szczerze mówiąc oglądałam ten odcinek jak każdy kolejny - zapomniałam, że to finał. Może dlatego końcówka zrobiła na mnie większe wrażenie.

Sake

W sumie, końcówka do przewidzenia, kiedyś to musiało nastąpić, co prawda później niż w książce, ale musiało.
Co do podsumowania całego sezonu to ocena ja wiem 3/5. I tylko dlatego że skończył się ciut lepiej od sezonu 5.
Na minus na pewno należy dodać całkowite odcięcie się od poprzedniego sezonu.
Zero kontynuacji wątku Quinn`a z Dexem czy wątku Lumen z Dexem.
Zobaczymy co będzie z sezonem 7, możliwości jest dużo najlepiej zapowiada się wątek Louisa i Dexa, a najgorzej to co mogli najbardziej spier***** czyli wątek Debry i Dexa.

Sake

Książka - SPOILER

Ktoś pewnie już to napisał, ale nie mam siły przebrnąć przez cały wątek, żeby się upewnić - w książce Deb dowiaduje się prawdy o Dexterze już pod koniec sprawy Ice Truck Killer.

bolosq

Dokładnie, pierwsza książka Demony dobrego Dextera

ocenił(a) serial na 7
bolosq

"Oni to wiedzą, Kocie" :).
No i ten serial to nie książka. Mam nadzieję, że reakcja Debry będzie nieco inna... może nawet ze skutkiem na stole głównego bohatera.

ocenił(a) serial na 9
Sake

Mi ten odcinek zjechał mózg naprawdę totalnie .. tzn końcówka :)

JJ79

Przed obejrzeniem ostatniego odcinka myślałem że sezon skończy się na tym jak Dex otworzy paczkę z ręką a tu cóż coś takiego...

ocenił(a) serial na 10
Adorianu

prócz genialnej końcówki warto się zastanowić na tym CO RĘKA ITK ROBIŁA POD DRZWIAMI DEXA ?!?! to jest ciekawe . czyzby gość od Masuki miał być naśladowcą ITK ?

Wrobel_xD

Jak to co robiła? w poprzednim odcinku było pokazane jak Louise pakuje ją i przykleja karteczkę z imieniem i nazwiskiem Dexa.

ocenił(a) serial na 10
Sake

Wiecie co by mnie chyba bardziej satysfakcjonowało niż Debra wpadająca akurat w tym momencie, gdy Dex zabija Travisa?

Gdyby zamiast niej pojawił Louis. Ewentualnie mówiący przy tym "Hello, BHB".
Wiadomo nie od tak sobie, scenarzyści musieli by to jakoś poprowadzić :) Ale skoro udało im się jakoś sklecić Debrą zakochaną w Dexie to pewnie z tym też by sobie poradzili.

ocenił(a) serial na 8
jocisko

Odcinek bardzo w porządku. Finał pozytywny i byłam po nim trochę zszokowana, no ale bez kitu... Dlaczego Dexter wybrał ten kościół na zabicie Travisa, gdzie każdy może wejść i go zobaczyć? To było strasznie tępe i głupie ze strony scenarzystów...

ocenił(a) serial na 8
satoua

Aha, nie podobało mi się jeszcze to, że przed wejściem do tego domu w którym były te dwa trupy, to wszyscy wielce mówią "czekaliśmy na ciebie". No proszę was, taka sytuacja w rzeczywistości przecież nie miałaby miejsca, że cała załoga czeka tylko na jedną osobę, na pewno od razu by weszli do środka i go przeszukali. Ale nie, przecież Dexter musiał to zrobić pierwszy, po czym zauważył ścianę z jego podobizną, którą zatuszował młotkiem.

ocenił(a) serial na 9
satoua

Tutaj akurat wiesz .. Dex jest specem od krwi teoretycznie wchodzi chyba jako jeden z pierwszych, aczkolwiek najpierw takie pomieszczenia ktoś powinien przeszukać, więc to raczej nie luka a głupota pracowników MM. Może tak chcieli to pokazać i wielki fart dexa.

ocenił(a) serial na 10
t_paul

A ja fanów Dextera zapraszam do przeczytania książki :) w mojej opini dużo lepsza niże serial , wciąż trzyma poziom , a Debra wie w książce o mrocznej stronie brata , chyba od 3 części , pozatym Doeks żyje :) i brat Dexa również :) z niecierpliwością czekam na kolejną część zatytuowaną Double Dexter. Dexter będzie miał naśladowce...

ocenił(a) serial na 8
Fingolfin_3

A naśladowcą będzie zapewne Louise :) a co do książki chętnie przeczytam

Fingolfin_3

Przeczytałam pierwsze 2 książki i nie podzielam zachwytu.