PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203766
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Po pierwszym sezonie (obejrzanym w 2 dni) wystawiam "10" i daję do ulubionych.

ocenił(a) serial na 10
PIOTREKPK19

Dobry krok :) Przyjemnego oglądania pozostałych sezonów życzę i aż zazdroszczę, że są one jeszcze przed Tobą :)

ocenił(a) serial na 10
Zuzhet88

Nowej Gry o tron, Walking Dead i Californication brak. CSI LV Obejrzane do 10 sezonu, biorę się w końcu za Dextera. (po bodaj 3 latach :D )

PIOTREKPK19

bardzo fajne jest jeszcze shameless wersja usa, the fall z gillian anderson i american horror story asylum :)

ocenił(a) serial na 10
Melody86

Potwierdzam. Shameless USA super, AHS Asylum też bardzo fajne :)

ocenił(a) serial na 10
PIOTREKPK19

A jak lubisz zagadki kryminalne + wciągającą historię głównego bohatera w tle, to polecam Mentalistę ;)

ocenił(a) serial na 10
Zuzhet88

Mentalistę też zaliczyłem :P Podobnie jak inne seriale sensacyjno kryminalne. Tylko jak zwykle zapomniałem kilku z nim wystawić oceny :P

ocenił(a) serial na 10
PIOTREKPK19

A widziałeś może Castle? Ten serial jest porównywany do Mentalisty i właśnie zastanawiam się, czy nie zacząć go oglądać :>

P.S. I tak nie mogę zobaczyć jakie seriale oceniłeś, bo masz tę opcję zablokowaną :P

ocenił(a) serial na 10
Zuzhet88

Castle kiedyś zacząłem oglądać, ale jakoś mi się urwało. No i jeszcze Chuck- obejrzany w 6 tygodni :D

ocenił(a) serial na 10
PIOTREKPK19

Ok, dzięki za info :) Może na Chucka się kiedyś też skuszę, ale póki co jest na dole mojej listy seriali do obejrzenia :P

ocenił(a) serial na 10
Zuzhet88

No i czołówka Dextera- jedna z lepszych, choć nieco przydługa.

ocenił(a) serial na 10
PIOTREKPK19

Może i dość długa, ale znam dłuższe - np w Grze o Tron.... Trzeba przewijać i przewijać :)

ocenił(a) serial na 10
Zuzhet88

Akurat przy tej świetnej muzyce nigdy jej nie przewijam. :D

ocenił(a) serial na 7
PIOTREKPK19

Ja we wszystkich serialach przewijam czołówki. Nie ma takiego abym nie przewijał. Obejrzeć raz i wystarczy, po co za każdym razem oglądać to samo.

ocenił(a) serial na 10
Zuzhet88

w mentaliście jest czołówka której nigdy nie przewijam :D

ocenił(a) serial na 9
Zuzhet88

Chucka polecam jeżeli odpowiada Ci coś w styl komedii szpiegowskiej .. podobieństw do Dextera czy Mentalisty na próżno szukać, zupełnie inny serial.. raczej humorystyczny. Ja osobiście zacząłem oglądać z uwagi na piękną blondynkę, którą wszyscy znamy z Dextera.. no i obejrzałem całość, nawet mnie wciągnął.. dużo śmiechu, lekki serial

ocenił(a) serial na 10
VictoR__

Widziałam kilka scen Chucka w tv i rzeczywiście Yvonne wygląda tam zjawiskowo, nawet lepiej niż w Dexterze ;>
Właśnie nie jestem pewna czy chcę coś lekkiego. Teraz patrzę na 2 lekkie seriale (Community i Entourage) + zaczęłam Breaking Bad. Póki co na pierwszym miejscu mojej listy seriali czekających na obejrzenie jest Rodzina Soprano. Chciałabym też powtórzyć Dexa, a przynajmniej 2 pierwsze sezony... Ahhh, tyle seriali, a tak mało czasu!!! :)

ocenił(a) serial na 5
Zuzhet88

Polecam ambitniejsze seriale w stylu "Oz", "The Shield" czy przede wszystkim "The Wire" i koniecznie Breaking Bad,

ocenił(a) serial na 10
miko1356

Dzięki za polecenie, na pewno w przyszłości zwrócę uwagę na te seriale :)

A lekki serial raz od czasu też nie zaszkodzi, w końcu trzeba trochę odpocząć od tych "ryjących beret".... :P

ocenił(a) serial na 10
Zuzhet88

Rodzina Soprano to Must see! (znowu u mnie brak oceny, tak mam, że co jakiś czas nadrabiam zaległosci, dając oceny kilkunastu filmom, grom, czy serialom)

Polecam też: Z Archiwum X, Przebłysk jutra, NCIS i JAG.

Fakt, tyle seriali, a czasu tak mało :D A jak podwójnie nowy Sherlock?

ocenił(a) serial na 10
PIOTREKPK19

Podwójnie nowy Sherlock? :>

ocenił(a) serial na 10
Zuzhet88

Ten "nowy" serial osadzony w "nowych" czasach, czyli współczesności :p
http://www.filmweb.pl/serial/Sherlock-2010-528992

Ocena w każdym razie zachęca - 90% w moim guście.

ocenił(a) serial na 10
PIOTREKPK19

W moim Tylko 73%. Jakoś mnie to nie przekonuje hehe :) Chociaż ten gustomierz często się myli. Czytałam, że komuś przy "Trudnych sprawach" pokazywał ok 90% :D Normalnie załamać się można :)

ocenił(a) serial na 10
Zuzhet88

u mnie pokazało 97 % przy "Dlaczego ja " :D

ocenił(a) serial na 10
dawid10809

Haha serio? :D Może jednak powinieneś przemyśleć swój gust serialowy, bo nie jest dobrze :D Ja mam 42% przy Dlaczego Ja, 47% przy Trudnych Sprawach, a 48% przy Ukrytej Prawdzie :) W sumie też nie tak mało, wolałabym żeby było mniej :)

ocenił(a) serial na 10
Zuzhet88

a co ja poradzę że lubie dramatyczne seriale a to jest zakwalifikowane jako dramat ? jak ja lubiłem horrory to propozycją następnego seansu był Zmierzch :D

ocenił(a) serial na 10
dawid10809

O matko :) Ja tam widzę przynajmniej jedną zaletę tego gustomierza - bynajmniej można się pośmiać :D

ocenił(a) serial na 10
Zuzhet88

fajne są gustomierze na portalach randkowych :D

ocenił(a) serial na 10
Zuzhet88

Zmierzch jako romansidło jest całkiem fajne ale jako horror to jest fajne jak pedofil w przedszkolu :D

ocenił(a) serial na 10
dawid10809

Zgadzam się - pierwsza cześć mi się bardzo podobała, reszta już trochę mniej. Romansidło jak najbardziej, horroru na próżno szukać :)

ocenił(a) serial na 10
Zuzhet88

ja tam oglądnałem 4 część bo grał Brian Moser :D

ocenił(a) serial na 10
dawid10809

Serio? Nawet go tam nie zauważyłam :P

ocenił(a) serial na 10
Zuzhet88

wejdź na profil Christiana Camargo :D fajnie co ? umarł jako morderca a zmartwychwstał jako wampir

ocenił(a) serial na 10
PIOTREKPK19

archiwum x oglądałem zajebisty , przebłysk jutra ... nie widziałem,ncis obie wersje i Jag nie oglądany.Fringe na granicy światów miałem ogarnąć

ocenił(a) serial na 10
Zuzhet88

Chucka oglądaj :D zajebioza serial i tyle w temacie :D

ocenił(a) serial na 10
dawid10809

No nie wiem, jakoś nie jestem przekonana. Chyba wolałabym coś ambitniejszego tym razem :P A Chuck wydaje mi się dość głupiutkim serialem. Takie wrażenie odniosłam, jak widziałam fragmenty kilku odcinków w tv ;>

ocenił(a) serial na 10
Zuzhet88

Z ambitniejszych to tylko Castle i Ray Donovan .fajny też jest Supernatural :D

ocenił(a) serial na 10
dawid10809

Ray Donovan ma dopiero 1 sezon, to trochę mało, poczekam aż więcej się uzbiera :P Supernatural jakoś nie w moim stylu, a Castle prawdopodobnie obejrzę po Rodzinie Soprano :)

ocenił(a) serial na 10
Zuzhet88

a Hannibal ?

ocenił(a) serial na 10
dawid10809

Aaa tak, też mnie ostatnio zainteresował :) To z Rodziną Soprano może sobie równocześnie obejrzę :P

ocenił(a) serial na 10
Zuzhet88

Polecam "Plotkara" :)

ocenił(a) serial na 10
dawid10809

Widziałam :P

ocenił(a) serial na 10
Zuzhet88

obejrzyj dwóch i pół ,jeden gniewny charlie . bo z tych ambitniejszych to wszystko masz już a Supernatural to nie twoje klimaty :D

ocenił(a) serial na 10
dawid10809

Widziałam sporo odcinków na Comedy Central i nie chcę widzieć wszystkich, średnio mnie śmieszyły :P

Z komediowych obecnie najbardziej mnie śmieszy The Big Bang Theory i wątpię żeby jakiś komediowy spodobał mi się bardziej :P

ocenił(a) serial na 10
Zuzhet88

fajne jest Cobra -odział specjalny

ocenił(a) serial na 10
dawid10809

Ale tylko poczatek i koniec odcinka, jak są wypadki :P

I tak najlepsza seria to była ta z Tomem.

ocenił(a) serial na 10
PIOTREKPK19

na początku gdy zabierałem się za Breaking Bad myślałem-naucze sie produkować metamfetaminę :D

ocenił(a) serial na 9
PIOTREKPK19

Kogo to obchodzi?

ocenił(a) serial na 10
karnovskov

Może ludzi, którym gustomierz wskazuje podobnie, a wciąż zastanawiają się czy zacząć serial?

ocenił(a) serial na 9
Zuzhet88

Gdybym miał się kierować opiniami ludzi i gustomierzem to obejrzałbym 2 filmy rocznie.

ocenił(a) serial na 10
karnovskov

Rozumiem, ale ludzie są różni i przy wyborze kierują się różnymi rzeczami. A poza tym to daj spokój, bo tu na forum jest sporo o wiele głupszych wątków, może lepiej ich się przyczepić? :P