Powiem tak,kiedy szukam nowego serialu do oglądania to wchodze na top 100 seriali na filmweb.Ostatnio też tak zrobiłem i niestety się zawiodłem... Jako nowy serial wybrałem właśnie Dextera.Obejrzałem 1 odcinek i stwierdziłem że nie była zachęcający...(w mojej subiektywnej ocenie).Odcinek nie powalał ani grą aktorską ani dobrą fabułą.Postacie w tym serialu jakby bez wyzrazu.Oprócz oczywiście tytułowego bohatera.(pomysł mordercy z zasadmi mi się spodobał ale jakoś aktor nie dopasował mi do tej roli..) Czy wszystkie odcinki trzymają taki poziom jak pierwszy ??? czy coś się zmienia??(chodzi o lepsze pomysły,czy bardziej trzyma w napięciu?)Mam nadzieję że wątek antysexualny Dextera nie będzie kontynułowany, ponieważ w moim przekonaniu jest płytki...
Jeżeli kogoś obraziłem swoją wypowiedzią to z góry przepraszam, ponieważ nie chcę wywołać żadnej prowokacji.Chciałby żebyście mi coś powiedzieli ciekawego o tym serialu, w końcu w rankingu jest na 3 miejscu więc mam nadzieje że mnie przekonacie do obejrzenia 2 odcinku:)
Reszta odcinków prezentuje taki sam poziom, jak pierwszy. Są równie dobre. Nie wiem, co masz do aktorstwa, bo jest bardzo dobre - mozliwe, że jeśli się zdecydujesz na kolejne epizody, to zmienisz zdanie. Od 6 odcinka akcja bardzo się rozkręca, często właśnie ten odcinek przekonuje tych, którym się nie spodobał pilot. Ja się osobiście zakochałem od pierwszego epizodu.
Mi też się spodobał od pierwszego LECZ od 6-stego się zakochałem :)
Nie chcę mi się szukać, ale autorze tematu : było tutaj parę tematów gdzie ludzie pisali, że ten serial jest średni, BA, nawet chyba były takie głosy, że słaby. Pisaliśmy, żeby doczekali do 6 odcinka, a po 2 dniach nam odpisywali, że już 2 sezon obejrzeli ;) (może nie po 2, ale jakoś tak heh).
pozdro
PS: osobiście nie wiem jak może się ten serial nie podobać. Hall Jako Dexter jest genialny, tak samo jak reszta aktorów na czele z Doeksem i zabójczymi tekstami naszego łysego azjaty :)
Jak już koledzy wyżej wspomnieli, akcja tak naprawdę rozkręca sie ok. 6 odcinka i rzeczywiście można się od razu nie wkręcić po obejrzeniu tylko pilota, ale z każdym kolejnym odcinkiem serial wciąga mocniej.
ha sie odrazu wkrecilem, ale dlatego ze zaczalem od 2 odc ogladac. serial moze sie nie spodobac, jesli ci sie nie podoba, kibicowanie zlemu. poniewaz dexter wprawdzie zabija tylko zlych, natomias zabija. serial, dla mnie, jest zajebisty pod katem psychologiczym.
aha moze ci sie tez nie spodobac to ze jest przewidyalny, w wielu "zagadkowych" sytuacjach! natomiast polecam ja dalem mu 9/10
Madridista, masz racje z kazdym odcinkiem wciaga mocniej. Ja bylem sceptycznie nastawiony do tego filmu az do 5 odcinka, potem ogladalem z duzym zaciekawieniem, choc musze przezynac ze film przewidywalny - w kazdym razie dla mnie.
Sie znalazl francuski piesek, mamy go przekonywac do drugiego odcinka, se obejrzyj i ocen sam, co my jestesmy? tworcami tego serialu?
Tworca tematu chyba sie naoglądał za dużo prisona...W serialach nie chodzi o to, zeby w każdej sekundzie działo się coś przebojowego, coś nowego, cos emocjonujacego!
Ja i tak uwazam, ze Dexter jest jednym z najlepszych seriali!Oczywiscie nic nie pobije Twin Peaks ;-) .
wlasnie sie zastanawiam jest jakis podobny serial tzn o seryjnym mordercy, nie koniecznie jak gl bohater
ja szczerze przyznam ze 1 odcinek ogladałem mozna by rzec poł roku ...
ale kiedy wkoncu przez niego przebrnalem (nie wiem nie zaciekawil mnie) to juz od drugiego odcinka zaczalem sie wkrecac az uznalem serial za jeden z ciekawszych ostatnich lat