PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203800
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Ciała. Dziura?

ocenił(a) serial na 6

Co Dexter robi z ciałami, wszyscy wiedzą - topi je. Obejrzałem 1 sezon, zacząłem drugi - nadal topi, tylko zmienił miejsce. Wszystko fajnie, ale co robi z resztą śmieci? Foliami, krwią, rękawiczkami, ubraniami ofiar, itp.
Pakunki które zaczęli wyławiać są dość małe, wydaje mi się że nie zmieści się w nich wiele więcej niż jedno ciało. Co gorsza Ci co to wyłowili i później badali, nie wspomnieli o "dodatkowych śmieciach" ani słowa.
Wyrzuca je do kosza? :D
(jestem na 4 odc. 2 sezonu)
Później wyjaśniają? Coś ominąłem?

ocenił(a) serial na 8
seboljabol

Taką folię (na której jest krew itp.) można stopić zapalniczką i zapewne tak robi, narzędzia ma cały czas te same (zestaw, który trzyma w szafie), nie chce za bardzo spojlerować, ale po odkryciu ciał później wyrzuca je w miejscu, gdzie płynie mocny prąd, wiec ciała popłyną sobie do oceanu.
Poza tym jak Ty oglądasz ten serial skoro nie wiesz, że Dex tnie ciała na małe kawałeczki, w pierwszych dwóch sezonach nie wrzucił żadnego całego ciała do wody.
Mam nadzieję, że pomogłem, jak coś to pytaj.

ocenił(a) serial na 6
Apiseq

Wiem że tnie ciała, ale mimo to raczej nie zauważyłem żeby miał coś więcej niż te kawałki. Widać to czasem na ujęciach jachtu.
Zdawało mi się, że owe dodatkowe śmieci zajmują więcej miejsca. Ale faktycznie folię można skurczyć opalarką czy czymśtam, ubrania to jedna kupeczka. To nie musi być dużo.
Ale czy wspominali coś o tych rzeczach podczas śledztwa? Bo przecież w nich można znaleźć wiele poszlak. Może nawet więcej niż w samych ciałach. Tymczasem dotychczas poruszyli tylko algi z kamieni znajdujących się w zatoce. Więc czy w tych pakunkach są te śmieci? Może jednak wyrzuca do śmieci? :D

ocenił(a) serial na 8
seboljabol

W momencie zabijania ofiary są całkowicie nagie, nie mają na sobie ubrań. Nigdy nie mówiono jak się pozbywa ciuchów ale to przecież nie jest problem, do czarnego worka i do kosza na śmieci na jakiejś ulicy, darmowa utylizacja.

ocenił(a) serial na 9
Apiseq

Wrzucanie ich do śmieci to nie jest zbyt dobry pomysł zwłaszcza w dużym mieście, gdzie dużo osób grzebie w śmieciach i ktoś mógłby się natknąć na zakrwawione worki czy ubranie i dokumenty. Choć można przyjąć, że też wyrzuca do oceanu bo każda inna teoria naraża na odkrycie. Spalanie samemu generowało by dużo dymu i zawsze jakieś resztki mogłyby pozostać.

ocenił(a) serial na 8
j3sion

To tylko taka luźna teoria, pamiętaj jednak, że ubrania ofiar nigdy nie były zakrwawione, bo Dexter je usypiał tym środkiem dla zwierząt, ludzie lądowali na stole nadzy, rozebrani, bez ran, już bez czystych przecież ubrań, potem dopiero zaczynała się rzeź.

ocenił(a) serial na 10
Apiseq

Albo do usypiania ( ale to rzadko) uzywal garoty albo nazwa ogólna linka do duszenia , z tego co pamietam to uzyl jej : w pierwszym odcinku 1 sezonu, uzyl linki do sprowadzenia Briana na stól, i przy zabiciu Miguela Prado

ocenił(a) serial na 10
Apiseq

w ostatecznosci moze wyrzucic w okolicach gdzie bywaja bezdomni ( oni nie patrza na ubrania i nie szukaja krwi )

ocenił(a) serial na 10
seboljabol

jedyne na czym móglby zostawic jakies slady to koszulka ( bo jego wlos,slina albo cos moze spac na koszulke ) ale i niepotrzebnie sie pozbywa wszystkich ubran (kto bedzie kojarzyl ze ofiara nosila taka koszulke ) on nawet moze zostawic je na policyjnym prakingu i watpie czy ktos by to zauwazyl

a problemem Dextera jest to ze nie zaklada kominiarki ,kaptura,okularów przeciwslonecznych czy czegokolwiek

ocenił(a) serial na 10
seboljabol

najlepiej do smieci bo Policja nie ma co do roboty tylko grzebac po smietnikach

Apiseq

Przykro mi, ale raz mu się zdarzyło wrzucić całe ciało do zatoki. W 5 odc. 1 sezonu zmuszony był zabić żonę tego porywacza kubańczyka (wyrzucał żywcem ofiary do morza pozostawiając je na pastwę utonięcia). Dexter planował zabić tylko jego ale żona zjawiła się w nieodpowiednim momencie nie dając mu czasu na pocięcie obu ciał. Zostało to wykorzystane przez brata Dextera który wyłowił ciało i je podstawił dokładnie w miejscu zabójstwa aby Dexterowi dać wskazówkę i jednocześnie się zemścić że nie dokonał jego planu zabicia Tucciego