PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 203087
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Mnie najbardziej podobają sie przemyślenia Dextera. Są tajemnicze i nadzwyczajne :-). Tonight's that night and it's going to happen again and again. has to happen.

ocenił(a) serial na 10
Bitay

1. Genialna muzyka i opening theme (jako ze jestem wielkim fanem dobrej muzyki filmowej) - podkręca napięcie i organizuje swobodny nurt opowieści.
2. Doskonała obsada. Nie mozna nic zarzucic zadenemu z aktorów.
3. Jak wspomniałeś - genialna narracja Dextera.

ocenił(a) serial na 10
baskecior

muzyka - swietna i te kubanskie rytmy :]
obsada - na poczatku (bazujac na ksiazce) nie pasaowala mi Laguerta, ale w serialoej roli sie sprawdza. Za to moim zdaniem tworcy powinni wybrac innych aktorow do rol Debry i Rudy'ego, no ale jak leci kawalek stonesow, ktory wlasnie slucham "you can't always get what you want..."
narracja - dodalabym tu rowniez miny dextera, wszystko genialnie

ocenił(a) serial na 10
Midnight_3

Narracja (co rzadkie) naprawdę tworzy tą postać. Jak Adasia Miauczyńskiego w Dniu Świra. Z tą różnicą, że on odczuwał świat za bardzo, a Dexter za mało. Podoba mi się złamanie konwencji - nareszcie w głównej roli mamy postać nie do zaszufladkowania - bezwzględny morderca, ale jednocześnie facet z kodeksem, którego zawsze się trzyma. Nie kupuję zarzutu o amoralności tego serialu - raczej opowiada o hipokryzji naszego świata. Wszak prawie wszyscy w tym serialu cieszą się ze śmierci morderców, a nawet sympatyczne typy jak Batista uścisnęłyby rękę mordercy parki przemycającej ludzi (plus wątek Doakesa i egzekucja haitańskiego zbrodniarza). No i jest, co chyba wszyscy przyznamy, bardzo śmieszny. Serial spełniony - i krew, i łzy, i niczym nie skrępowany śmiech. No i kapitalny soundtrack. A o talencie Michaela Halla chyba już powiedziano wszystko.

ocenił(a) serial na 10
Midnight_3

> obsada - na poczatku (bazujac na ksiazce) nie pasaowala mi Laguerta, > ale w serialoej roli sie sprawdza. Za to moim zdaniem tworcy powinni > wybrac innych aktorow do rol Debry i Rudy'ego

Laguarta książkowa a serialowa to 2 rózne postacie imo.
Co do obsady Debry - pozwolę się z Toba nie zgodzić. To jedna z bardziej trafionych obsad. Rudy również - niestety gdybym najpierw przeczytał książkę , chyba miałbym podobne odczucia. Tym razem zrobiłem wyjątek i jestem zadowolony :)

ocenił(a) serial na 9
Midnight_3

Carpenter w roli Debry jest tak rewelacyjna że nigdy bym jej nie zmienił na żadną inną