PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203800
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Codziennie gdy oglądam Dexter'a próbuje sobie przypomnieć główne tematy poprzednich serii. Obecnie oglądam 6 serię, dla informacji. Z samochodu-chłodni (brat Dextera) Trójkowy (Ten starszy typ) Rzeźnik z zatoki (ten z policji) Tych pięciu gwałcicielu(Pomaga tej blondynie). Chciałbym byście mi napisali, chronologicznie napisali, bo sam sobie nie moge przypomnieć, i jak mieli na imię, brat Dextera chyba Brian, Trójkowy Adrian ? Nie wiem pomóżcie

ocenił(a) serial na 10
zielupwa

Po ch... Ci to? I tak nie żyją.

użytkownik usunięty
zielupwa

1) Ice Truck Killer okazuje się bratem Dextera i chce, żeby ten zabił Debrę i współpracował z nim
2) Odkryto zwłoki ofiar Dextera - śledztwo w sprawie Bay Harbor Butchera + wariatka Lila
3) Dexter zaprzyjaźnia się z Miguelem i zdradza mu swój sekret. Po czym oczywiście musi go na końcu zabić.
4) Trinity. Dexter go szpieguje, chcąc odkryć jego sposób na pogodzenie szcześliwego życia rodzinnego i bycie mordercą. Trinity zabija Ritę.
5) Dexter po stracie Rity pomaga Lumen i razem z nią rozpracowuje siatkę gwałcicieli i morderców.
6) Travis wraz ze swoim wyimaginowanym mentorem Gellarem odprawiają pseudo-rytualne morderstwa. Deb widzi, jak Dexter zabija Travisa.
http://www.filmweb.pl/serial/Dexter-2006-331618/discussion/pytanie,1990227

ocenił(a) serial na 6

Koleś napisał, że obecnie ogląda 6 serię, a ty mu zapuściłeś double spoilera zakończenia sezonu! :P No ale rozwiałeś jego wątpliwości dość wyczerpująco więc może wybaczy :P.
Jeszcze apropo pytań o imiona, co kolega wyżej pominął - w 2 serii rzecz jasna wina spadła na zmarłego policjana, nazywał się James Doaeks, Trinity to był Arthur Mitchell, a w 3 sezonie drugim motywem przewodnim obok Miguela Prado był "Skinner", koleś ściągający skórę z ofiar ;)

użytkownik usunięty
Stolarcfc

Ups. :D Ale i tak jedno zdanie nie powinno mu przeszkodzić w oglądaniu.

ocenił(a) serial na 10

ja bym sie bardzo zdenerwował

Wszystko fajnie tylko chyba sie nie zrozumieliśmy, mi chodzi o ich pseudonimy :P Trójkowy,Z samochodu chłodni, itp itd, zabójca z zatoki

ocenił(a) serial na 9
zielupwa

Brat - Brian, nazywany Rudy'm.

Trójkowy - Arthur.

ocenił(a) serial na 9
Monaco_filmweb

Trójkowy litości jak to brzmi... Powinno się tłumaczyc Potrójny -.-

ocenił(a) serial na 9
Nobody_5_2

Tak naprawdę to czwórkowy. ; ) Bo jeszcze dzieci zabijał.

ocenił(a) serial na 7
Klaciu

Tak naprawdę to się w ogóle nie powinno tłumaczyć.

ocenił(a) serial na 9
Nobody_5_2

Przyzwyczaiłam się do tej wersji tłumaczenia, bo tak od początku oglądałam. Potem trafiłam też na tlumaczenie "Potrójny" i nawet uznałam, że to jest lepsze, ale już byłam zaprogramowana na "Trójkowego" i się nie przeprogramowałam. :)

Nobody_5_2

Dlaczego w otóle używacie słów Potrójny, Trójkowy itp. TRINITY to właściwy alias, po co tłumaczyć na słowa, które nie oddają tego, co oznacza oryginalne słowo????

ocenił(a) serial na 8
iwonka_sl

Trinity to trójca, tłumaczenie na Potrójny, Trójkowy jest ok, nie wiem o co się oburzać, sens jest zachowany. Może w ogóle nie tłumaczmy z angielskiego na polski, albo tłumaczmy zawsze np. "play" na "grać", chociaż ma z 15 znaczeń... Angielski jest upośledzony w stosunku do polskiego, tłumacz może się pobawić słowami i tak też tutaj zrobiono.
Gdyby nie przetłumaczono tego słowa to zaraz by ktoś płakał, że "przecież "trinity" to rodzaj żeński a tu stary facet, jak tak może być?!!?oneone?! Facet to baba??!?!".
Rozumiesz?

Apiseq

Rozumiem, ja po prostu oglądałam po angielsku i sobie sama nie tłumaczyłam nic na siłę.

ocenił(a) serial na 9
iwonka_sl

Ha dobre pytanie tyle, że jak już ludzie się uparli na tłumaczenie to niech robią to z sensem ;)

Nobody_5_2

Jak słyszę słowa Trójkowy, Potrójny czy Lodowy Morderca to aż mi ręce opadają. Przez tłumaczenia brzmi to jak horror w krzywym zwierciadle, niesamowity kicz. Język polski nie jest aż tak elastyczny jak angielski, dlatego te proby "udomowienia" przydomków są z góry skazane na porażkę.

ocenił(a) serial na 10
Monaco_filmweb

skinner-george king

zielupwa

Po prostu zobacz cały serial jeszcze raz