PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203766
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Tworzy już z nimi wielką trójcę. Lost, PB, Dexter. Nie ma najlepszego, nie ma najsłabszego każdy jest genialny. Ciut za nimi plasuje się Heroes a trochę dalej 4400. Polecam. Cały sezon jest wyśmienity. Dużo czarnego, dobrego humoru i niesamowitego klimatu. Nie ma tu typowego non-stopowego napięcia. Pojawia się ono dopiero pod końcem sezonu. Ledwo na krześle siedziałem oglądając ten serial. Genialny 10/10.

użytkownik usunięty

Jeszcze kilka słów o głównym bohaterze. Przypomina mi on Garfielda :P Mają swoją ideologię, na dłuższą metęnie mają uczuć i tak naprawdę wszystko mają w dupie. Tyle, że w postaci Dextera jest genialne podłoże psychologiczne. Postać - mimo, że morderca - jest przesympatyczna i zabawna. Podobnie jak z Deb. Ten jej niewyparzony język to dodaje jej tylko uroku :)

Porównanie do Garfielda... Hmmm... Przemilczę :)
Wszystko ma w dupie z początku, później jak już się to wszystko tak komplikuje, on sam się zmienia, to już nie ma tak wszystkiego w dupie ;) Bo musisz przyznac, że nasz Dexter bardzo się zmienia w przeciągu tych 12 epizodów i aż nie mogę się doczekać co będzie dalej...
I zgadzam się - każda postać dopracowana, żadna zbędna, wszyscy mają swój styl i żyją własnym życiem, ale oczywiście Dexter bezkonkurencyjny :)
Humor (czasem nawet silnie zakamuflowany) to jest to co sprawia, że ten serial jest taki... jedyny :)

użytkownik usunięty
Albertino

Z tym garfieldem chodziło mi o to, że obie postacie są hmmm. miłe z wyglądu a w duchu zabawne (sorry za wyrażenie) skurwiele z nich :D. Po prostu trzeba lubić ten rodzaj humoru. Naprzyład jak Laguerta traktuje głowę którą pokazuje, żekomemu zabójcy (bum o stół, bum o stół) :P

ocenił(a) serial na 8

Jest w tym troche racji że przypomina Garfielda, ale to z jego zewnętrznej strony. Ta druga mroczna strona to też postać z komiksów czyli Punisher, żadnej liości dla przestępców według niektórych też serjny zabójca (czytelnicy też go lubią). Może autor książki brał z tych bohaterów przykład do stworzenia postsci Dextera :)

jetli22

Northim masz rację, ale dla mnie to po prostu zabawne porównanie.
A humor (i nie tylko) trzeba mieć specyficzny by polubić "Dextera" i dlatego nigdy nie stanie się on tak popularny jak "Lost". Spora część uzna to po prostu za chorą rozrywkę. Zresztą... Ona taka jest :) Ale to jest w tym serialu najpiękniejsze. Już mam dosyć tych nudnych gówien powielające wszystkie możliwe schematy :)

użytkownik usunięty
Albertino

Dokładnie, trzeba się wpatrzeć i wsłuchać by wyłapać coś więcej niż sceny dla dorosłych.

ocenił(a) serial na 10

dexter jest jak reszta produktow z telewizji Showtime. np weeds tez jest nietuzinkowe i inne od reszty. sleeper cell - wstrzasajacy, momentami nadmiernie realistyczny serial.

ocenił(a) serial na 9

"Dexter" jest serialem wręcz cudownie mrocznym a zarazem niesamowicie wesołym. Każdy z bohaterów wnosi swój tajemniczy klimat do serialu.Kontakty między bohaterami są całkowicie inne (cudownie nienormalne) niż w innych serialach. Moja ocena to 10/10.Pierwsz seria składa się z 12 odcinków dlatego dobrze się go ogląda między 3 serią "LOST" - ów i a drugą "Prison Brek" (serialami już kultowymi)