PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203781
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Czołówka

ocenił(a) serial na 10

Czołówka wymiata. Jest tak niezwykle sugestywna, tak cholernie porażająca, a przy tym, taka ot ... "niewinna". Jak dla mnie rewelacja (jak i cały serial zresztą)

vutka

Mam te same odczucia.Czołówka to po prostu mistrzostwo.Zapowiedź tego "smakowitego" serialu ;)

ocenił(a) serial na 10
vutka

Mhmm :) Jak przeciwieństwo Dextera... przecież niegroźne a wygląda jak krwawa rzeź :P Co za gra obrazem :) majstersztyk :)

vutka

Zgadzam się. Zdecydowanie najlepsza serialowa czołówka, jaką kiedykolwiek widziałem.
Nie, żebym znowu był jakimś wielkim serialomaniakiem, ale jednak... :)

pracus

Czołówka "Dextera" zdobyła nawet nagrodę dla najlepszej sekwencji otwierającej w kategorii seriali na jakimśtam odpowiednim przeglądzie dłuższych dzieł X muzy. To też o czymś świadczy (chociaż nawet nie wiedziałem, że takie rzeczy są oceniane).

Beowulf_2

Rzeczywiście!

2007, zdobyta nagrody Emmy:

Outstanding Main Title Design
Eric S. Anderson (creative director)
Josh Bodnar (editor)
Lindsay Daniels (designer)
Colin Davis (main title producer)

Do tego nominacja za muzykę z czołówki w tej samej edycji Emmy.
(Dla ciekawskich: nagrodę Emmy 2007 za muzykę z czołówki zdobył serial Dynastia Tudorów)

ocenił(a) serial na 9
pracus

Ciekawe czy też Bonanza :D , no tak czołówka jest piękna ja jestem człowiekiem nie pijącym kawę ale po niej mam ochotę na mięso i kawę i tak jest do zawsze ): podane w nadciśnienie i umrę na atak serca , obym znalazł kogoś takiego jak Dexter i mi moje męki skrócił ;)

ocenił(a) serial na 9
vutka

zacząłem oglądać Mistrzowie Horroru, i okazało się że czołowka Dextera jest z tego ściągnięta.Niektóre sceny identyczne....

vutka

święta prawda. Jeśli chodzi o poziom czołówek to tylko ta z Rodziny Soprano może się z nią mierzyć :P Bo nie sztuka zrobić kosztowną efekciarską czołówkę. W dexterze zwykla poranna rutyna a w Rodzinie Soprano zwykly powrot do pracy samochodem a niesamowicie wprowadzają w klimat serialu