PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 203186
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Dexter jest niewątpliwie najlepszym serialem na świecie. Żaden inny serial nie może się z nim równać, gdyż tylko w tym serialu pokazano głównego bohatera tak dokładnie i wyśmienicie od strony psychologicznej, od strony jego wewnętrznych przeżyć. I niech tutaj żadni "Lostowcy" albo "PrisonBreakowcy" się nie plują, że ich seriale są lepsze. To prawda, są one bardzo dobre i na swój sposób wyjątkowe. Jednak do Dextera bardzo wiele im brakuje, tak jak każdemu innemu serialowi jaki kiedykolwiek powstał, a o naszych polskich szitach nawet nie wspominając.

Dark_Defender

"Dexter" znowu nie jest taki najlepszy - polecam "Sześć stóp pod ziemią" a się o tym przekonasz (btw. jedną z głównych ról gra tam Michael C. Hall, czyli Dexter;).

ocenił(a) serial na 10
Albertino

ale o ile się nie mylę to on gra tam chyba geja, a ja na takie rzeczy nie chce patrzeć :P

ocenił(a) serial na 9
Dark_Defender

no to ja, jako Houseowiec się zapluję. :} bo Dex, owszem jest świetnie pokazany, ale to Greg sprawia, że ludzie go kochają nawet za to, że jest chamski i gburowaty.

Dexter w moim prywatnym rankingu okupuje 2 miejsce :p

calin_a

A Dextera ludzie kochają mimo tego, że jest seryjnym mordercą. Tak więc House się może schować :)

PS Żeby nie było, również uwielbiam doktorka.

ocenił(a) serial na 10
calin_a

Dexter jest niepowtarzalny i wyjątkowy - za to go kochamy, a jak sama powiedziałaś "chamski i gburowaty" doktor House wg. mnie nie jest kimś nadzwyczajnym. Mamy mnóstwo tego typu ludzi na świecie.

ocenił(a) serial na 9
Dark_Defender

`A Dextera ludzie kochają mimo tego, że jest seryjnym mordercą. Tak więc House się może schować :)`

I tu jest pies pogrzebany, bo jeżeli chodzi o mnie; Dextera wielbię, no i tylko { a w sumie; AŻ } wielbię, natomiast Grega pokochałam od pierwszego odcinka miłością bezgraniczną. Tak sądzę ja, nie wiem jak ogół, no ale teraz wypowiadam się w swoim imieniu. :p

`Dexter jest niepowtarzalny i wyjątkowy - za to go kochamy, a jak sama powiedziałaś "chamski i gburowaty" doktor House wg. mnie nie jest kimś nadzwyczajnym. Mamy mnóstwo tego typu ludzi na świecie.`

Może i mnóstwo jest chamskich ludzi na świecie, jednak tych się raczej sympatią nie darzy (; poza tym nie zgadzam się co do jego nienadzwyczajności. On jest niezwykły, strasznie przyciąga i hipnotyzuje swoją osobowością.

No i zamienił się temat ten w niekończącą się opowieść o gustach :)

ocenił(a) serial na 9
Dark_Defender

Z całym szacunkiem dla Dextera (osobiście uwielbiam serial, chociaż 3 sezon to już chyba nie będzie to) po obejrzeniu ostatnio takich seriali jak THE WIRE, DEADWOOD albo RESCUE ME muszę powiedzieć, że jest na rynku sporo lepszych od niego.

ocenił(a) serial na 10
Tsubasa62

pffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

ocenił(a) serial na 9
Dark_Defender

Nie nazwałabym Dexa najlepszym serialem na świecie, bo nie widziałam wszystkich seriali jakie kiedykolwiek powstały na świecie i nie byłabym obiektywna, ale zdecydowanie jest to mój ulubiony serial.

ocenił(a) serial na 10
nagini06

zgadzam sie ze dexter ma wysoki poziom wyższy na pewno od prisona i losta ale musze powiedzieć że u mnie króluje carnivale to jest naprawde wyjatkowy i jedyny w swoim rodzaju serial jesli ktos widział niech wyrazi opinie na forum ...co sadzicie ?

ocenił(a) serial na 9
seba2248

nie powiem , zaintrygowałeś mnie :)
ściągam pierwszy sezon Carnivàle jak obejrzę to się wypowiem.
ale już żałuję, że przerwano produkcję.

:]

ocenił(a) serial na 9
Dark_Defender

Jak skończę dextera w sensie będzie on już cotygodniowy to się tym zajmę dzięki za info ale tez mi koleżanka poleciła "pushing daisies " nie wiem ale ja na jej gust to pewnie będzie dobry :)