PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 203148
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

A ja jaj! Aż się we mnie gotuje, nie wiem od czego zacząć!

Odcinek bene! Dobrze obstawiałam postać Skinnera, ale wbrew poprzednim zapowiedziom nie jestem zawiedziona, mimo że był to dość oczywisty typ. Uświadomiłam sobie bowiem, że to nie jest najważniejszy wątek w serialu i wymagał on szybkiego rozwiązania by można się było skupić na relacjach Dexter - Miguel.

A w tym wątku akcja jest wyborowa (nareszcie!). Już nie mogę się doczekać na starcie tych dwóch bohaterów. Dexter mnie nie zawiódł - zrozumiał, że Harry miał rację. By móc dalej robić, to co robi musi trzymać się kodu, a jego złamanie niesie za sobą poważne konsekwencje. Sprawdzając krew na koszuli, którą dał mu Prado, Dexter pokazał nam, że więcej nie popełni tego błędu (złamania kodu) a ostrożność i rozwaga to klucz do przeżycia. Wszyscy zgodnie przewidzieliśmy, że wybuch Dextera widoczny podczas zapowiedzi odcinka będzie jedynie wyobrażeniem, bo Dexter jest mistrzem zachowywania zimnej krwi i nie dał by się aż tak ponieść emocjom.

Na koniec chciałabym pochwalić jeszcze dźwiękowca. Zarówno scena otwierająca, jak i zamykająca odcinek miała idealny podkład muzyczny, podkład, który w pełni odzwierciedla Dextera. Ten z początku odcinka definiuje bohatera jako typowego tatuśka, partnera, dobrego obywatela, na jakiego Dexter pozuje. Ostatni kawałek odkrywa jego prawdziwe mroczne oblicze. Mnie aż ciarki przeszły na końcu odcinka i nie mogę się doczekać na kolejny. Biegnę obejrzeć zapowiedź 10-tego :)

ocenił(a) serial na 10
Lowrey22

jezusienku jaki ty jestes tepy:|:|:|:|:|:|:|:|:|:|:|:|:|

ocenił(a) serial na 10
Lowrey22

ale ciul

ocenił(a) serial na 6
Albertino

Albertino - chodzilo o Rite a nie Miguela;)

ocenił(a) serial na 8
ichi2004

kurde przypominają się czasy prowokacji... łezka się kreci w oku...
teraz tych ciemniaków jest tyle że sie pośmiać nie można

Ryunosuke

Teraz już wiem o kogo chodziło, ale nie sądzę, aby twórcy byli aż tak odważni. Rita jest w tym sezonie tylko wnerwiającym dodatkiem, więc na dobrą sprawę nie wiem po co ją dłużej w serialu trzymać. A pomyśleć, że w pierwszym sezonie miss Benz była taka rewelacyjna. Cóż, jak widać wiele zależy od scenariusza.

Olka_pl

"Wszyscy zgodnie przewidzieliśmy, że wybuch Dextera widoczny podczas zapowiedzi odcinka będzie jedynie wyobrażeniem..."

Właśnie dlatego nie oglądam zapowiedzi odcinków :) W trakcie oglądania pomyślałem, że coś w nim pękło, zaczął czuć (właściwie to zaczął) i naprawdę wyszedł z siebie - na to naprowadzała fabuła tego odcinka. Pewnie gdybym obejrzał zwiastun, to też przygotowałbym się na odmienne myślenie.

Co do reszty - dziwi mnie sceptycyzm niektórych osób tu wypowiadających się. Oglądam trzeci odcinek jednego z najdziwniejszych i najbardziej kontrowersyjnych seriali, jakie znam, a czytam, że co?
Że wszystko jest przewidywalne, słabe, oczywiste albo nielogiczne (zupełnie tak jakby kilku seryjnych morderców w krótkim czasie wokół jednego posterunku nie przeszkadzało wcześniej autorom tych opinii w "ulogicznieniu" sobie takiej sytuacji :)
Tym większe moje zdziwienie, gdy czytam dalej, ile ludzie macie pomysłów na przyszły odcinek, nie mówiąc o trzech ostatnich z serii! No tak, ale dla innych wszystko jest przewidywalne. To ja poproszę "spoilerek" od tych Nostradamusów ;) i wyłożenie tej banalnej akcji do końca serii. Bo po fakcie, to i ja mogę marudzić, że wszystko wiedziałem.

Co do Miguela - wszystko wskazuje na to, że ten zabije Dexa, więc pewnie nie zabije :) Pytanie tylko, czy ma powstać 4-ty sezon?

pracus

W trakcie oglądania odcinka oczywiście (w pierwszym akapicie).

I nie trzeci odcinek, a trzecią serię, przepraszam.

pracus

Mają powstać jeszcze dwa sezony.

ocenił(a) serial na 9
Albertino

Aaa ja sobie pomyślałam tak: Dexter pewnie zechce się zemścić za tę zniewagę i go(Miqela)kropnąć, ale to nie takie łatwe bo jak dla mnie Miqel coś za dużo wie. I o przednich morderstwach Dextera również tylko nie wiem co w związku z tym:P Ale Migel może się domyślać , że Dexter może go tam kiedyś zechccieć kropnąć i się już o to zatorszczył np. załątwiajać sobie jakieś zabezpieczenie np. w razie gdyby zaginął to jacyś jego kolesie pomściliby go czy coś. Kurde jak dla mnie ten Migel zna przeszłość morderczą Dexa tylko co z tym dalej?? Mi się wydaje, ze w Kazdym razie Dexter będzie chciał pozbyć się Migela, ale w jakiś sposób będzie miał związane ręce i Migel przeciągnie się do kolejnego sezonu. Tak poza tym po tym odcinku wszystko nabrało ponownego rozpędu i nie mogę się doczekać kolejnego odcinka!! Ten sezon może nieco słabszy, ale nie można przesadzać z negatywnymi ocenami, mi się tam nadal podoba baaardzo i póki żyję odcinka żadnego nie odpuszczę:) Ciao

ocenił(a) serial na 9
greentea1904

A te NIUSY!!! jakoś niewyobrażalny dla mnie by był taki tok zdarzeń

greentea1904

Nie wydaje mi się żeby się Miguel przeciągnął na następny sezon. Dotychczas każdy sezon był niejako taką zamkniętą całością.

ocenił(a) serial na 9
Albertino

Właściwie to masz rację. Hmm no to Dex go jednak kropnie:)