Jako, że siedzę cierpliwie i obrzydliwie się nudzę czekając na nowy odcinek Dexa (to już tylko jakieś 3 godziny!) zakładam ten oto temat. Zadaję też jak zwykle to samo pytanie na które już wkrótce wszyscy będą mogli odpowiedzieć:
Jak Wam się podobał przedostatni odcinek Dextera?
Witam. Można to gdzieś obejrzeć online na żywo z Showtime, jakiś stream czy czekacie aż o 4 będzie na torrentach?
Jak ostatnio zauważyłem na torrentach odc. powinien być już od 3 ale jaki jest sens czekać ? Ja na spokojnie wole poczekać na napisy (szkoda że nie znam ludzi od napisów bo chetnie bym im postawił litra :P).
Po przeleceniu na szybkiego strasznie mi czegoś prakowało. Przynajmniej już wiemy kto ubił Liddego, chociaż wg mnie to było mocno naciągane :P Ciekawe czy Quinn zobaczy co ma na swoim bucie i się zdziwi że Liddy już wogóle się nie odzywa :P
Co do odcinka - ja rozumiem, że Dexter odzyskuje człowieczeństwo i może popełniać błędy pod wpływem emocji, ale kuźwa, wyrzucenie laptopa do wody na przystani, gdzie wszędzie wokoło jachty i samochody? Ktokolwiek mógł go zobaczyć, nie wspominając już o tym, że laptopa wyciągną z wody, pogrzebią przy nim trochę i odzyskają dane bez trudu. Lumen też zachowuje się lekkomyślnie, myśli, że jak Dexter ją wpuścił do kill rooma i pozwolił zabić kogoś to nagle jest samodzielna i jedzie sama do Emily. Skoro jej powiedziała, że Jordan wie o ich rozmowie, to znaczy, że dzieje się coś niedobrego i trzeba czekać na Dextera. Wiedziała już, że to nie Jordan ich obserwuje, więc IMO strasznie głupio postąpiła jadąc tam sama. Na to, co się stało w domu już jestem w stanie przymknąć oko - była przerażona, no ale gdyby w momencie, w którym Jordan się odwrócił dziabnęła go nożem w szyję zamiast próbować uciekać przez drzwi, to 12 odcinek byłby sporo spokojniejszy.
A promo następnego odcinka jeszcze bardziej mnie nakręciło. Grr.
http://www.youtube.com/watch?v=QbqW0IKelE4&feature=player_embedded O żesz ja pierdziele :X
Coś czuje że sceny są poprzestawiane, najpierw s40 - s44 później szybkie przeskoczenie na s(38)39 i nabiera to sensu :D
SPOJLER
Ten z nożem to oczywiście Dexter, widać po koszuli, a obok jest Lumen. Potem Dexter wbija mu nóż w stopę i ciekawe co dalej.
SPOJLER
Debra mówi do Dextera żeby się nie ruszał ten upuszcza nóż zapewne klęka (lub coś w tym stylu oby mógł podnieść z ziemi nóż) chwyta go i wbija go w nogę Jordana
Bądź też :
Wpada Dexter z nożem w łapie Jordan wyjmuje broń Dex wtedy upuszcza nóż wpada Debra celuje do Jordana Dex łapie nóż i wbija mu w nogę.
Ale to tylko gdybanie.
co do zapowiedzi następnego odcinka na youtube ;]
chyba najlepszy fragment jak pod koniec Debra celuje pistoletem :) (wiadomo jak te trailery są robione) Dexter unosi ręce do góry a po prawej stronie widzimy jakąś postać a raczej dłoń (dokładnie jest to 40 sekunda) po kolorze bluzy można stwierdzić, że to Lumen :P tak mi się wydaje ;] Bo Pan tik tik tik miał na sobie garnitur a później białą koszule ;]
jeszcze ciekaw jestem dachowania tego czerwonego auta ;] jakoś wcześniej nie zwracałem uwagi kto porusza się takim autem w serialu ;] ( w 32 sekundzie widać dextera w aucie, lusterko ma kolor czerwony)
Z autkiem widać że na bank Dex się wypieprzy. Co do lapecia to istone że kasetę z kamery też wyrzucił ;]
To by było już przegięcie ale może Dex będzie chciał zabić nożem Jordana a Lumen w niego wymierzy z guna bo ona to będzie chciała zrobić.... To idiotyczne ale w takich warunkach po scenarzystach można się tego spodziewać, masy tanich wkrętek były....
ta ale kto ci będzie szukał laptopa w wodzie? policjant to nie jasnowidz więc skąd ma wiedzieć, że jakiś laptop w samochodzie był.
Moim zdaniem odcinek był super ale troszkę nudnawy no to te morderstwo Liddego też fakt zagadzam się przesadzone trochę i te wyrzucenie laptopa też bez myślne nie w stylu Dextera a Luman to wogle idiotka jest po co poszła tam nie rozumiem tej postaci wogle w tym nowym sezonie Dextera ona jakaś taka przymulona ostro ona to mnie wkurza w tym serialu tak wogle sama nie wiem czego chce tak naprawdę , ten odcinek tak naprawdę to był naciągany ale mam nadzeje że ostani odcinek będzie pełen emocji i tak będzie tym razem się wszystko wyda na to wychodzi.
!!!UWAGA SPOJLER!!! !!!UWAGA SPOJLER!!! !!!UWAGA SPOJLER!!!!!!UWAGA SPOJLER!!!!!!UWAGA SPOJLER!!!!!!UWAGA SPOJLER!!!
Sezon jest na pewno gorszy niż 1,2 i 4. Denerwuje mnie duża ilość tzw. fuksów. W poprzednich sezonach też była tego sporo, ale już mnie trochę to za bardzo wkur...:). Postać Petera Wellera nie do końca wykorzystana. Jeszcze w pierwszych odcinkach, gdy się pojawił zrobił świetne wrażenie(zachowanie, głos), później było go już jak na lekarstwo. Pojawiał się i jeszcze szybciej znikał a teraz już kaput. W jednym odcinku popijawa z Quinnem w następnym już pałają do siebie nienawiścią. No a to, że Quinn zostawia w ogóle sprawę Dextera dlatego, że kocha Debrę to już kolejna bzdurka(może się jeszcze jakoś to rozwinie w następnym sezonie). Sprawa z tymi kolesiam co odcinali głowy też jako taki zapychacz, żeby reszta miała co robić. Motyw z Jordanem Chase fajny, ale pewno kolo długo już nie pożyje. No, poczekajmy na ostatni odcinek, może poprawi mi nieco pogląd na serię 5:)
mi w tym sezonie strasznie brakuje tego policyjnego klimatu, miejsc zbrodni, masuki i tak dalej :(
Tak jak ktoś na youtube napisał, ta krew z buta Quinna go pogrąży i zostanei wrobiony w morderstwo przez Dextera (czyli to co planował zrobić doakes'owi). Tylko kilka rzeczy by się wtedy pokomplikowało, automatycznie Quinn by wtedy wiedział, że to Dexter zabił tego policjanta... i jeszcze te zdjęcia dexa i lumen na łodzi, których nie zabrali z jego apartamentu... Quinn napewno sam by na dno nie poszedł. Ciekawe co z tego wyniknie.
Ogólnie odcinek bardzo mi się podobał jednak jak na przedostatni odcinek sezonu to spodziewałem się odrobinę lepszego. Zgadzam się co do tego że zaczyna już wkurzać to że Dexter zawsze ze wszystkiego wyjdzie obronna ręką. Zaczyna się robić trochę to przewidywalne. Oczywiście było wiadome ze Quinn nie znajdzie Liddy'ego z Dexterem. Mimo że cała scena trzymała w napięciu to i tak wiadomo że Quinn niczego by się nie dowiedział. Zdecydowanie na plus jest za to Jordan Chase. Jak dla mnie to jeden z największych przeciwników Dextera i świetnie wypada w tym serialu. Jego rola może nawet dorównywać rewelacyjnemu Arthurowi Mitchellowi. Nie rozumiem tylko dlaczego Lumen poszła sama do tej Emily nie czekając nawet na Dextera. Sądząc po promo to ostatni odcinek będzie rewelacyjny. Ale nie podniecam się za bardzo bo już 2 razy w tym sezonie promo było bardzo obiecujące a odcinek niestety był średni. Przykładem może być 10 odcinek. No ale mam nadzieję że nie zawiodę się finałem.
Odcinek wporządku ale jak na przedostatni to za dużo się nie wyjaśniło no i pozostawiło jeszcze więcej pytań.. Jak rozwinie się sprawa z Liddym i Quinem?? co z Lumen pod względem policji (zostawiła dużo odcisków w domu Emily)?? jak Dexter znajdzie Lumen?? no i jak upora się z Chasem.. więc albo odcinek będzie trwał 2h odcinek to będzie jedna wielka akcja:D tak czy siak jak zwykle nie mogę sie doczekać:) a co do sezonu ogółem to nie ma co narzekać na brak wątków śledczych czy na przemianę Dextera w bardziej "ludzkiego" bo jak by ciągneli te wątki dalej to byscie narzekali, że wkółko to samo a urozmaicać jakoś muszą ten serial:) poza tym Dexter inaczej sie zachowuje bo teraz zaczął mieć nomalne życie (rodzina, miłość, dzieci) a w początkowych sezonach żył praktycznie tylko morderstwami.. Dexter jest majstersztykiem tak czy siak i taki pozostanie a wiadomo że zawsze coś będzie lepsze albo gorsze.. po przyszłym poniedziałku pozostaje czekanie na 6 sezon, który został już potwierdzony:D:D:D
tak, http://www.addic7ed.com/serie/Dexter/5/11/Hop_A_Freighter
aha slaby odcinek, zero emocji, klimatu. nie juz nie uratuje tego sezonu
Masz rację, posuwanie seksownych blondynek jest przecież typowym objawem homoseksualizmu.
No jakoś dla mnie programik NapiProjekt nie znajduje, chyba że ręcznie znalezione.
Kiedy pojawiaja sie dobre napisy? bo te co teraz są na napi projekt to żenada angielskie przetłumaczone w "tłumaczu google"[isc]czyli to wszystko komicznie wygląda :D
Sam przetłumaczyłem dzisiaj angielskie dla mojej rodziny, ale skoro nie ma innych to podzielę się z wami.
http://www.megaupload.com/?d=JG3BU9N6
Parę błędów jest, i nie zmieniałem oryginalnych czasów wyświetlania, więc niektóre napisy będą trudne do przeczytania, ale lepsze to, niż przerzucenie przez translator.
Ja mam nadziej, że nie zakończy się to na tym że Debra wpadnie i powstrzyma Dexa, przed zabiciem Chase. I tak postanowią zakończyć, ten sezon wtedy się wkurzę.
Chyba żartujesz, jak można porównać tego cienkiego bolka Chase'a do Arthura, no proszę Cię. Arthur był perfekcjonistą, na początku nawet Dexter go uważał za świętoszka w rodzinie, bo świetnie się ukrywał ze swoim rytuałem, a Chase? Cały wydział ma na ogonie, Dextera, ogólnie ma przerąbane, jak by nie wpadł Dexterowi, to policji. Arthur dla odróżnienia, gdyby nie posprzeczał się z Dexterem najprawdopodobniej dalej by bezkarnie mścił śmierć siostry.
Po promo widać, że poobijany Dexter i Lumen są razem (fioletowa bluzka - kawałek jej ręki), bo już się przestraszyłam, że po wypadku "z Harry'm" mógł zginąć. Tylko czy Debra mówi do Dexa? Czy do Jordana? Bo mogli sceny poprzestawiać...
Przez krew na bucie, Joseph pojdzie siedziec... To logiczne. A zdjęcia z jego mieszkania pewnie zabrali, tylko nie pokazali. Wiec nic od Liddiego na Dextera nie dostaną. No chyba, że złożą zeznania w całość i jakimś cudem nasz główny bohater trafi do więzienia? W sumie nie przekonuje mnie taka akcja, lecz mogę sobie pozwolić na różne spekulacje :)
A tak na marginesie, zastanawiam się, gdzie mieszka Debra? Skoro z Quinnem sie rzekomo rozstała, a w mieszkaniu brata jest Lumen.
Napisze tyle: NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ OSTATNIEGO ODCINKA !!!
Z tego co wyczytałem w internecie będzie jeszcze co najmniej jeden sezon po tym. Trochę żałuję, ten sezon byłby świetnym końcem : Dexter piep*zy swoje zasady i pruje do Chase'a tylko, żeby uratować Lumen przez co wpada policji. Na tym mogłoby się zakończyć, ale to raczej będzie Semi Happy End. Może uratuje Lumen, za to Debra pozna prawdziwe oblicze brata. Co jeśli się z tego powodu powiesi, czy coś?
Debra akurat miała w tym serialu tyle powodów do samobójstwa, że wiedza o dexterze nie powinna jej tak sponiewierać. To twarda sztuka, chociaż ciekawe co by z tym fantem zrobiła taka praworządna policjantka z kryształowym sumieniem.
odcinek lepszy niż poprzedni, ale nadal poziom słaby. bez sensu czepiać się, że Dexter nie jest już tym samym wyrachowanym, przewidującym mordercą, bo zmienił się pod wpływem różnych ludzi (głównie kobiet) przez te 5 sezonów, ale denerwuje mnie przewidywalność serialu i luki w scenariuszu.
też nie mogę się doczekać ostatniego odcinka, mimo że i tak już wiadomo co się stanie (oskarżenie Quinna = Dex jak zwykle się wywinie; mimo całej sympatii do niego chciałabym żeby w końcu go złapali : >)
Zarąbisty odcinek! Pełen emocji i świetnego klimatu. Mówię wam 5x12 przebije 4x12!
Nie ma na to szans. Każdy już podejrzewa, że Debra może poznać sekret brata, śmierć Rity nikomu się nawet nie śniła. Nie ma po prostu opcji na takie zakończenie jak w poprzednim sezonie.
W sumie odcinek, taki sobie choć mnie tam emocje trzymały, nie mówiąc już o zapowiedzi następnego odcinka.
Jest na co narzekać. Uwaga spoilery.
-sposób w jaki Liddy łapie Dexa.Głupota. To Dex się zawsze czai na ofiary a tu jak głupek otworzył drzwi od ciężarówki.
-Śmierć Emily. Scenarzyści nie wiedzieli co by z nią później zrobić, więc Chase to zrobił
-Smierć Liddiego...
Odcinek fajny ale te 3 sprawy były dziwne. Nie chce sie rozpisywać ale ja czułem jakby scenariusz pisał ktoś nowy.
średni odcinek , słaba scena z zabójstwem liddiego , nie mogę się doczekać miny Quinna jak dexter wrobi go w morderstwo ;) wydaje mi się że dexter pozabija sporo osób między innymi ludzi Jordana i jego samego dla uratowania Lumen , powinni cały serial zamknąć w 6 sezonie , chciałbym żeby w nim było właśnie tropienie dextera itp.
Jak myślicie czy jak Dexterowi uda się wyeliminować Jordana to czy Laguerta straci przez to pracę ? W końcu słabo jej idzie to chciałbym żeby wyleciała , i na jej miejsce w 6 sezonie trafił właśnie godny przeciwnik Dextera ;D
Ja tam wątpię, że Dexter będzie chciał wrobić Quinna. To już było w 2 sezonie... A z resztą opis następnego odcinka mówi
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER "Quinn prosi Dextera o pomoc" SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
Tu już nawet nie chodzi o to, że Dex kogoś wrabia, problem jest taki, że nie mogą znów zabić/uwięzić czy co tam jeszcze kolejnego faceta Debry! No litości! Brian Moser, agent specjalny Lundy? Nawet ten, co jego imienia nie pamiętam, co wyjątkowo przeżył, ale był ofiarą tego zdejmowacza skór z 3 serii. I facetem Debry przez prawie cały jeden sezon i kawałek w kolejnym. Jedyny, z którym rozstała się przez zwykłe zerwanie. To byłoby chore, jeśli ich wszystkich będą eliminować. Nie, myślę że Quinn przeżyje, nikt go o nic nie oskarży (ew. będą podejrzenia), a na dodatek jeszcze zaufa Dexowi, bo ten w jakiś pokrętny sposób zasłuży na to. Może się mylę, ale jeśli jednak sprawdzi się jedna z tych hipotez, że będzie kozłem ofiarnym, to chyba przestanę oglądać ten serial. Polubiłam faceta. A poza tym Debra go kocha i on ją.
Aaaaaaaaach i Jordan Chase jest niesamowity. Nie wiem, czy nie przesadzam, ale wydaje mi się, że nawet na miarę Trójkowego. Widziałam inny film, w którym ten aktor również grał wariata, też niezły ;]
tu ewidentnie widac ze dex go wyczysci z zarzutow(bo uwazam ze quinn zostanie posadzony o zabicie liddiego)w ten sposob wyrownaja rachunki i quinn wejdzie do rodziny :D:D:D
Ten serial ma taką tradycję - Debra będzie cierpieć nie ważne co się stanie. Pozna prawdę o Dexterze - będzie płacz. Oskarżą Quinna - będzie płacz. Oczyszczą Quinna z zarzutów? Wtedy oskarżą Dextera - będzie płacz. Jak Dexter ułoży się z Quinnem to ona i tak będzie myślała, że Quinn albo Dexter zabił Liddy'ego więc będzie płacz :)
scenarzyści specjalnie pkazuja jaki dexter jest nieuważny (o czym jest tez mowa w serialu) zeby przygotować sobie grunt do tego ze dexter wpadnie. Np. 1 odcinek juz pokazywał że dexter nie myśli tak jak powinien.
Jeśli mam rację to wszystko się zgadza i jest logiczne. Jeśli go nie złapia to znaczy ze serial traci na wartości i wiarygodności...
Wreszcie mogę napisać, że serial się rozkręcił i odcinek był świetny (nawet byłem w stanie przymknąć oko na tych kilka dziwnych luk w scenariuszu). Nie mam pojęcia jak wytrzymać jeszcze jeden dłuuuugi tydzień.
PS Wojtek_dpo aż specjalnie sprawdziłem kto napisał ten odcinek i... rzeczywiście częściowo został napisany przez zupełnie nową scenarzystkę, ktora nigdy nie miała wcześniej kontaktu z serialem. Nazywa się Karen Campbell i jest pisarką (napisała jakieś tam 3 książki). Trzeba też dodać, że to był jej pierwszy raz jeśli chodzi o pisanie scenariusza.
Męczą mnie Wasze narzekania na temat złego sezonu od pierwszego odcinka. Dexter stracił żonę pod koniec 4 sezonu więc było do przewidzenia, że 5 od startu nie porwie, ale Wy nie rozumiecie tego no tak śmierć Rity powinien wsadzić sobie głęboko w dupę, zabijać sobie bez problemu i wymazać z pamięci Ritę po 5 minutach od jej morderstwa nice. Dexter jest człowiekiem (chyba, że o czymś nie wiem), a każdy człowiek popełnia błędy. On nie jest robotem kapewu? Sezon rewelacyjny, a Ci, którzy twierdzą, że odcinek nie trzymał w napięciu oglądali chyba inny serial.
To tyle ode mnie dodałem swoje 5 groszy bo męczy mnie to jak inni narzekają na ten sezon. Coś muszą dodać nowego, aby serial nie stał się nudny. Dziękuje.