Dexter

2006 - 2013
8,2 211 tys. ocen
8,2 10 1 211358
7,3 23 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Muszę przyznać że nie podobało mi się zakończenie 5 sezonu. Cały czas myślałem jak się powinien skończyć, zwłaszcza że w sieci twórcy obiecywali jeszcze lepsze zakończenie niż śmierć Rity w czwórce. Miałem nawet już własny typ zakończenia że Lumen trafia za kratki za zabijanie ludzi Jordana. Niestety doczekaliśmy się dosyć kiepskiego rozwiązania akcji i mam tylko nadzieje że nie oznacza to spadku jakości kolejnego sezonu. Co do naciąganego sezonu to się z tym zgodzę bo cała sprawa z Quinnem dziwnie się skończyła, a śmierć samego Jordana była zbyt łatwa i krótka. Wcześniejsze sezony miały Arthura Mitchella, Franka Lundy'ego, Rudy'ego, ten sezon miał nijaką Lumen i grupę zmanipulowanych seryjnych morderców od siedmiu boleści. Przez to i Dexter stracił pazur, bo jak się miało do czynienia z FBI czy Trinity trzeba było być bardzo uważnym, a w tym sezonie miał do czynienia z tumanami więc kto z kim przystaję ten się tumanem staję.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) serial na 10
indyjones

Mi się tam podobało. Wy po prostu się przyzwyczailiście do bardzo wysokiego poziomu, jaki miał sezon 4. 5. sezon i tak przewyższał inne seriale pod wszystkimi względami, w jakich mógł przewyższyć. Mam nadzieję, że 6. sezon będzie, a jego poziom będzie co najmniej taki, jak 5.

franekks

Dexter jest jedną z najlepszych pozycji na liście seriali oglądanych przeze mnie. Nie będę go porównywał do innych seriali bo nie warto w tym momencie. Serial sam sobie postawił wysoko poprzeczkę, miał przez cztery sezony wysoki poziom i jeżeli spadek jaki widzimy w piątym utrzyma się, zniszczy to bardzo dobrą reputację jaką zdobył przez te lata wśród swoich wiernych widzów. Liczę na to że 6 będzie sezonem miażdżącym jak nas przyzwyczaili. Moim zdaniem lepiej odchodzić w chwale, niż ciągnąć serial aż nie pozostanie po nim nic dobrego do wspominania.

ocenił(a) serial na 9
indyjones

zdecydowanie DeXTER to najlepszy a przynajmniej jeden z najlepzych seriali jakie kiedykolweiek oglądałem
Owszem jest też wspaniały PRison Break któy został w znakomity sposób obmyślony i dopracowany...
Ale nie mówie juz o Prisonie tylko o DeXTERZE.
Chciałbym obejrzeć5 a wkrótce 6 sezon...

coolerss

O prison to drażliwy temat....obmyślony i dopracowany to może jest sezon 1, później twórcy zaczęli rozmyślać, kombinować, gubić się, jeszcze bardziej kombinować, cofać się i później im już tak zostało. Napisze to co już zamieściłem w poście przeznaczonym dla skazanego na śmierć...polecam obejrzeć sezon 1 i sobie darować więcej.