PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203800
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Muszę przyznać że nie podobało mi się zakończenie 5 sezonu. Cały czas myślałem jak się powinien skończyć, zwłaszcza że w sieci twórcy obiecywali jeszcze lepsze zakończenie niż śmierć Rity w czwórce. Miałem nawet już własny typ zakończenia że Lumen trafia za kratki za zabijanie ludzi Jordana. Niestety doczekaliśmy się dosyć kiepskiego rozwiązania akcji i mam tylko nadzieje że nie oznacza to spadku jakości kolejnego sezonu. Co do naciąganego sezonu to się z tym zgodzę bo cała sprawa z Quinnem dziwnie się skończyła, a śmierć samego Jordana była zbyt łatwa i krótka. Wcześniejsze sezony miały Arthura Mitchella, Franka Lundy'ego, Rudy'ego, ten sezon miał nijaką Lumen i grupę zmanipulowanych seryjnych morderców od siedmiu boleści. Przez to i Dexter stracił pazur, bo jak się miało do czynienia z FBI czy Trinity trzeba było być bardzo uważnym, a w tym sezonie miał do czynienia z tumanami więc kto z kim przystaję ten się tumanem staję.

ocenił(a) serial na 10
indyjones

Mi się tam podobało. Wy po prostu się przyzwyczailiście do bardzo wysokiego poziomu, jaki miał sezon 4. 5. sezon i tak przewyższał inne seriale pod wszystkimi względami, w jakich mógł przewyższyć. Mam nadzieję, że 6. sezon będzie, a jego poziom będzie co najmniej taki, jak 5.

franekks

Dexter jest jedną z najlepszych pozycji na liście seriali oglądanych przeze mnie. Nie będę go porównywał do innych seriali bo nie warto w tym momencie. Serial sam sobie postawił wysoko poprzeczkę, miał przez cztery sezony wysoki poziom i jeżeli spadek jaki widzimy w piątym utrzyma się, zniszczy to bardzo dobrą reputację jaką zdobył przez te lata wśród swoich wiernych widzów. Liczę na to że 6 będzie sezonem miażdżącym jak nas przyzwyczaili. Moim zdaniem lepiej odchodzić w chwale, niż ciągnąć serial aż nie pozostanie po nim nic dobrego do wspominania.

ocenił(a) serial na 9
indyjones

zdecydowanie DeXTER to najlepszy a przynajmniej jeden z najlepzych seriali jakie kiedykolweiek oglądałem
Owszem jest też wspaniały PRison Break któy został w znakomity sposób obmyślony i dopracowany...
Ale nie mówie juz o Prisonie tylko o DeXTERZE.
Chciałbym obejrzeć5 a wkrótce 6 sezon...

coolerss

O prison to drażliwy temat....obmyślony i dopracowany to może jest sezon 1, później twórcy zaczęli rozmyślać, kombinować, gubić się, jeszcze bardziej kombinować, cofać się i później im już tak zostało. Napisze to co już zamieściłem w poście przeznaczonym dla skazanego na śmierć...polecam obejrzeć sezon 1 i sobie darować więcej.