Witam. Oglądałem dextera, zachwyt, a tu patrze, na filmweb dex na 3 a hause na 1, to ogladam hause- czy mi ktos wytluaczy dlaczego hause na 1?
Czym przewyższa Dexa?
Każdy odcinek to nowa choroba, nowa pomyłka, nowe rozjaśnienie i już. Jakieś takie szablonowe.
Dlatego, bo publice się bardziej podoba. Jest popularniejszy (co nie znaczy oczywiscie ze lepszy). House MD to b. dobry serial, minimalnie gorszy od Dextera, więc podobać się ma prawo. Gdyby ranking miał pokazywać najlepsze seriale to na szczycie byłoby Sześć stóp pod ziemią, Rodzina Soprano, The Wire etc. Dla Dexa też by się miejsce znalazło ;]
Przede wszystkim to dwa różne seriale, różne gatunki. Dla mnie oba są tak samo dobre chociaż nie umiałabym powiedzieć, który stawiam wyżej.
Jedno oba seriale łączy - są całkowicie spaprane przez lektora.
I dlatego należy oglądać seriale z napisami;);). Na upartego nawet z internetem 512kb\s można spokojnie wyprzedzić telewizje;)czcionka 38 jak ktoś nie domaga z oczętami i jest nieźle;) .
House jeszcze pół biedy, ale Dexter z lektorem to porażka na całej linii;P Nie dziwię się, dlaczego jest słaba oglądalność + ta godzina emisji (!!!) ;)
Nie lubię narzekać, ale zgadzam się z Wami - lektor w Deksterze to porażka! (Zarówno w TVN jak i AXN).
Co do porównania: Dexter vs. House M.D. to oglądam obydwa seriale i przyznam, że Dexter, według mnie, zdecydowanie przewyższa Housa M.D. W przypadku tego drugiego razi mnie schematyczność każdego odcinka. Zawsze to samo: ciężki przypadek, który jest rozwiązywany na 5 minut przed końcem... Oczywiście uwilebiam "urok" Housa, jego podejście do współpracowników i pacjętów ;) Co do Dextera... hmmm, (wiem, wiem, mało w tym obiektywizmu!) nie widzę żadnych mankamentów. :)