PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 204276
7,3 28 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Dexter s06e04

ocenił(a) serial na 8

Przeglądając ten odcinek na szybko wygląda to jak dobry odcinek z sezonu 1 i 2, po prostu perfekcyjny według mnie i niczego w nim nie zabrakło :) Od 5 odcinka chyba ostro akcja pójdzie do przodu ;)

ocenił(a) serial na 7
KWallander

Może to połączą.

Dla mnie poległa głoszona tu często teoria nobilitująca rolę asystenki - wyszły na jaw jej "wysokie" cele...

ocenił(a) serial na 9
olafasola

wiesz sam na początku myślałem że to jakaś psychopatka - niestety, stażystka potwierdziła smutną opinię że dowcipy o blondynkach nie są zmyślane...

ocenił(a) serial na 7
KWallander

Młoda to zdziwiona ;).
Blondyneczka to nie Dexter, nie mogła przewidzieć, że ktoś zadzwoni do wydziału z pytaniami o aukcję :).

Jurigag

Hahaha, powoli zaczyna się z tego robić niezła parodia :D Kolejne odcinki wręcz prześcigują się w poziomie absurdu i kiczu. Już widzę, że motyw przewodni tej serii mnie nie przekona.
Na szczęście wątki poboczne nadal utrzymają ten serial na pewnym znośnym poziomie.

ocenił(a) serial na 7
Jurigag

Nawiązanie do apokalipsy w tym odpinku jest troche na sile. Nie wydaje mi sie, zeby 'zabity aniol' mial z nia cos do czynienia. Jedynie koncowka to już przewidziane przeze mnie plagi.

ocenił(a) serial na 9
olafasola

hardkorem by było gdyby zamiast Szarańczy Travis dał tam pod kur w ion e szerszenie;) hardkor byłby lepszy;)

ocenił(a) serial na 9
KWallander

A masz gdzieś w Apokalipsie św. Jana mowę o szerszeniach?

Jurigag

Odcinek z jednej strony ciekawy, z drugiej okropnie kiczowaty ;p Brother Sam zaczyna być nużący ze swoimi gadkami o Bogu, motyw z automatem do kawy... litości. I TA BEZGRANICZNIE IRYTUJĄCA STAŻYSTKA!!! No nie mogę, dlaczego w każdym sezonie musi się pojawić ktoś, kto obrzydza mi ten serial? Fajna scena z Quinnem i Batistą, trzymam także kciuki za rozwój kariery Debry, chociaż jej charakteru nie darzę sympatią... Teoria związana z tym, że profesorek nie żyje jest szalenie ciekawa,ale w nią nie wierzę... Zobaczymy :)

ocenił(a) serial na 9
Mikasa08

wszystkie na tym forum podniecają sie nowym detektywem, gość wypowiedział parę zdań raptem

ocenił(a) serial na 9
KWallander

ee tam, nie wszystkie .

Mikasa08

Zgadzam się, ze ze księżulo robi się nudny, ale wydaje mi się, że coś dla niego jeszcze szykują ciekawego:) Stażystki też nie cierpię, ale dobrze, że Masuka ją wywalił. Motyw z Quinem i Batista był rewelacyjny. No i na bank Debra i ten nowy przystojniak z Chicago coś będą mielli. W końcu chyba nie było serii, w której Debra nie miała jakiegos lovelasa:)
Pomysł, z tym że doktorek nie żyje wydaje mi się trafiony, rzeczywiście jest on niezauważany przez Erin, co mogłoby wskazywać, że rzeczywiście macie racje. Tylko w sumie jest to chyba dość oklepany motyw (dopiero co byłam w kinie na "Dom snów").
Ogólnie uważam, że póki co sezon zapowiada się rewelacyjnie. Biblijny wątek zdecydowanie jest trafiony w moje gusta. Do tego młody Hanks, ciekawe czy zajdzie tak daleko jak tatuś:)

ocenił(a) serial na 9
flejkar

Co wy z tym detektywem?! Gosć jest bezpłciowy, typowy tępy przerośnięty cyborg, wszystkie się podniecają och ach widać że na wygląda lecicie bo to murzyn... podejrzewam że to rola na 1 sezon bo za dużo tych głównych postaci by sie zrobiło...a jak Morganówna rzeczywiście mu da to znaczy że jest dzi w ką bo Quinna nie lubię ale Debra mnie też wkurza,tak sie nie robi że się rzuca chłopaka a za chwilę daje du py nowo przyjezdnemu.Jeżeli twórcy tak zrobią to ja kończę darzyć szacunkiem postać tej durnej siostry Dextera. Dziewczyna poza składnym przeklinaniem jest żałosna i niezaradna, te jej ciagłe proszenie o porady Dextera choćby....Takie zachowanie świadczy że jest jakaś niestabilna, i szczerze mówiąc te jej ciagłe fuc ki i inne kurvovania stały się już nad wyraz sztuczne,wymuszone oraz żałosne.Nie pasuje tej aktorce rola bad girl, weźcie już o tej Debrze nie mówcie bo ani to jakieś szczególnie mądre ani w ogóle... i powtarzam, Morganówna nie otrzymała awansu na porucznika za rzekomą akcję w barze gdzie unieszkodliwiła napastnika - Matthews tak zrobił by do s rać Laguercie, Morganówna stałą sie pionkiem w wewnątrzwydziałowym konflikcie.

KWallander

Z Twoim zdaniem na temat Debry - choć dosadnym - muszę się zgodzić. Pozostaje mi tylko wierzyć, że scenarzyści mieli taki zamiar uczynić z niej postać, której jedni nienawidzą,a inni uwielbiają ;p

ocenił(a) serial na 10
Jurigag

niesamowity pomysł ze śmiercią eris. ciekawi mnie co będzie dalej z bratem samem, bo wątpię, że razem z dexem pozostaną przyjaciółmi. już jeden taki próbował, i słabo skończył.. byle do poniedziałku.

laskowsky997

Bardzo dobry odcinek, jak dla mnie na razie najlepszy, a 5 zapowiada się jeszcze lepszy :)

ocenił(a) serial na 10
Jurigag

a masz może napisy do odcinka 4go ? PLS !!!

ocenił(a) serial na 6
Cobra_Choke

Skończcie się już ośmieszać z tymi napisami, żenujące to jest. Stwórzcie sobie własny temat może i tam się wzajemnie siebie pytajcie i płaczcie o napisy zamiast zaśmiecać inne.

ocenił(a) serial na 10
Stolarcfc

pytałem się ciebie o zdanie ? czy o napisy ?

ocenił(a) serial na 6
Cobra_Choke

Czyli co, ma Ci odpisać 20 osób "Nie mój drogi, nie ma jeszcze napisów." A ty za pół godziny znów spytasz o to samo oczekując takiej samej odpowiedzi? Ja pierdziele, jak osioł ze Shreka... A tak w ogóle co to za problem samemu sprawdzić czy już są napisy? Trwa to jakieś 30 sekund. Poradni z Was ludzie, nie ma co. Do szkoły trafiacie sami czy też z mamą za rękę?

ocenił(a) serial na 9
Stolarcfc

Przy każdym temacie o odcinku musi znaleźć się parę osób, które dopytują się na okrągło o napisy. Nie rozumiem czy tak ciężko jest wejść na napisy24 albo na grupahatak i sprawdzić czy jeszcze nie wyszły? Ale nie, zamiast tego lepiej zaśmiecać temat z ciągłymi pytaniami o to samo. Po za tym napisy od MSainta już od jakiegoś czasu wychodzą regularnie we wtorek w godzinach 20-21.

ocenił(a) serial na 10
Dexter_2465

Kiedy będą napisy

ocenił(a) serial na 10
Dexter_2465

Ej dajcie napisy

ocenił(a) serial na 10
Dexter_2465

O której beda napisy

ocenił(a) serial na 10
Dexter_2465

Dlaczego nie ma jeszcze napisów

ocenił(a) serial na 10
Dexter_2465

Beda dzis napisy?

ocenił(a) serial na 10
rico jonason

po co taka złośliwość i spamowanie
tłumaczyłam seriale hiszpańsko języczne i jest to zajęcie mega czasochłonne, bo oprócz przetłumaczenia i przepisania trzeba jeszcze zsynchronizować z odcinkiem. mój odcinek czeka- naciskam prawym przyciskiem znajdz napisy i jak nie ma ich na napi to znaczy ze jeszcze ich nie ma.
malo się orientuje w zasadach tego forum ale taki spam jest chamski i na klasycznym forum dostałbyś warna za to

ocenił(a) serial na 10
Dexter_2465

Po pierwsze : krótko i na temat : pytałem się czy KTOŚ , umiesz czytać ? CZY KTOŚ MA NAPISY ? Bo w necie to sobie sam umiem sprawdzić. Czasami są ludzie, którzy sami tłumaczą i może mają. Jak nie ma , to nie ma i koniec. Nie rób ze mnie dziecka neo do chu ja.

ocenił(a) serial na 10
Stolarcfc

Po pierwsze : krótko i na temat : pytałem się czy KTOŚ , umiesz czytać ? CZY KTOŚ MA NAPISY ? Bo w necie to sobie sam umiem sprawdzić. Czasami są ludzie, którzy sami tłumaczą i może mają. Jak nie ma , to nie ma i koniec. Nie rób ze mnie dziecka neo do chu ja.

ocenił(a) serial na 9
Jurigag

widac, ze profesor sie wkurzyl, ze juz nie moze zaruchac, dlatego tez nie dal mlodemu wiecej podupczyc.
wkurza mnie to, ze dexter nikogo jeszcze nie zabil. przeciez w trailerach tyle sie dzialo, myslalem, ze bedzie w co drugim odcinku polowanie na kolejna ofiare.

ocenił(a) serial na 10
STRFTone

http://pl.wikipedia.org/wiki/Samael_%28imi%C4%99_demona%29 Polecam lekturę. Moim zdaniem ostatnia ofiara przedstawia Anioła Śmierci znanego też jako Samael. Interesujący fragment: "Samael jest jednym z Aniołów Sądu jako Boski Oskarżyciel; często występuje w parze z Michałem Archaniołem, obrońcą.: Może Przedstawiają się jako Profesorek i Travis

marcoxp1233

Cobra_Choke - to przestań się zachowywać jak dzieciak neo. Jak ja nie mam napisów to grzecznie czekam.

marcoxp1233

Też pomyślałem o Samaelu, utkwiło mi kojarzenie go z owadami właśnie, spotkałem się z tym gdzieś wcześniej w literaturze.

ocenił(a) serial na 7
kuba910

Mozesz rozwinac myśl?

Dla mnie jasnym nawiazaniem były plagi.. W sumie to dobrze, że dopatrujecie sie w tym Samaela - moze tak właśnie jest.

ocenił(a) serial na 9
olafasola

ale samael miał czarne skrzydła, a tutaj ofierze dowiązano pierze

Jurigag

Kolejny dobry odcinek, motyw z Quinem i Batistą oraz z oświadczeniem Debry na plus, z minusów to scena modlitewna Dexa do automatu z kawą i z wystawieniem protezy na aukcję ;P

ocenił(a) serial na 8
Jurigag

Świetny odcinek, akcja w końcu prze do przodu. Scena z tą kobitą w szklarni- genialna. Ta muzyka....aż mnie dreszcze przeszły. Szkoda tylko że już zna Dexter Doktorka i Travisa. Ciekawe jak to się potoczy dalej. Ale dzisiaj miałem dzień. Najpierw genialny odcinek Zakazanego Impreium, a teraz genialny Dexter !! Oby tak dalej !!

ocenił(a) serial na 8
modzel94

Coś chyba w tym jest, że profesorek jest jedynie wytworem wyobraźni Travisa, zarówno w scenie w barze, jak i potem w mieszkaniu Travisa, wzrok dziewczyny ani razu nie pada na profesorka. W poprzednim odcinku ten "biegacz" też chyba widział tylko Travisa. Odcinek ciekawy, motyw z kubkiem trochę zabawny, najlepsi Quinn i Batista w samochodzie:) Zaskoczyło mnie nagłe pozbycie się stażystki Mazuki, myślałem że jej wątek bardziej się rozwinie, no ale cóż...Mam nadzieję, że szybkie namierzenie Travisa przez Dexa nie oznacza, że ten daruje mu życie (czy coś w tym stylu) i sytuacja będzie analogiczna, jak w przypadku Trinity killera. Liczę, że widzowie zostaną zaskoczeni nagłym zwrotem akcji:)

fikumigacz

A co z informacjami w internecie na temat profesorka oglądanymi przez ekipę na posterunku? Chyba jednak jest prawdziwy:)

ocenił(a) serial na 8
kuba910

Chodzi o to, że on już może nie żyć. Może był kiedyś kimś w rodzaju guru dla Travisa, ale coś poszło "nie tak" i np. Travis ukatrupił profesorka...

fikumigacz

hmmmm to prawdopodobne ale pozostaję jeszcze kwestia tego, że Dex przy oglądaniu ciał doszedł do wniosku, że jest ich dwóch

ocenił(a) serial na 7
kuba910

Rozdwojenie jaźni... Travis myśli jako profesorek, a wykonuje samodzielnie?

olafasola

Co raz bardziej przekonujecie mnie do tej teorii, za bardzo chyba stąpam po ziemi a to w końcu "Dexter":)
Fakt, że zwróciłem dziś uwagę na tą scenę w barze jak kelnerka zupełnie olała profesorka jak powietrze, zauważyłem ale nie zinterpretowałem od razu w myśl tropu o którym piszecie. Cholera dopiero za tydzień następny odcinek.. wrrrrr

kuba910

Nie wiem czemu wszyscy się podniecają tą sceną z Batistą i Quinnem. Co tam było takiego ekscytującego? Zajarali chłopaki i tyle. Nie zrobili żadnej siary nawet. Co do wątku ze stażystką - wydaje mi się że ona jeszcze namiesza. Po co by ją wprowadzali jakby mieli zaraz usuwać? Przecież nie dla zgrabnego tyłka i niezłego biustu.

ocenił(a) serial na 10
hornet

Co do wątku z tą Ryan to zgadzam się , że ona coś może namieszać . Jednak napisałaś / eś że nie wprowadzali by ją po to żeby usunąć i to raczej logiczne jednak w 5-ym sezonie z tą Cirą Manzon było , że coś tam była a nagle znikła bez powodu

ocenił(a) serial na 10
fikumigacz

Mam wrażenie, że profesor wciąż chodzi w tym samym ciuchu - sweterek + koszula w kratę. Czy komuś się chce oglądać poprzednie odcinki i to zweryfikować? Bo byłoby to chyba potwierdzeniem teorii, ze prof. żyje tylko w wyobraźni Travisa...

ocenił(a) serial na 7
Jurigag

Słaby odcinek. Na razie pod względem narracji jest to najgorszy sezon. Scena z linką wycięta rodem z Mission Imposible. Do tego ten młody wyznawca biblii, jest słaby i tyle - postać zle napisana. A jego wahania w zabójstwach są po prostu komiczne, czuję, że po tym sezonie obniżę ocenę serialowi. Tyle ode mnie. No i Dexter nagle się zrobił wygadany, to już nie jest psychol nie wyróżniający się z tłumu to już jest normalny człowiek szukający aprobaty.

Finalny_Odbiorca

Absolutnie sie z Toba zgadzam, odcinek nuuudny. Scena w szpitalu jak z jakiegos tasiemca lol.

ocenił(a) serial na 8
Amanda_Young

Najlepszy odcinek tego sezonu

ocenił(a) serial na 10
ciosina

ja też uważam, że to najlepszy odcinek tego sezonu!
akcji było full - cały czas się coś działo.
- ktoś napisał, że scena w szpitalu była nudna, no ale bez jaj, przecież ta scena miał czemuś służyć! niektóre sceny, właśnei po to są, by rozwinąć główne wątki: ok, mamy wątek z seryjnym zabójcą ale mamy też wątek, gdzie jak ktoś słusznei zauważył OPIERA SIE CAŁY SEZON 6 - a więc wiara i Bóg, i wątek z Samem,, rozmowy jego z Dexem, także ta w szpitalu, mają coś na celu -> Dexter , choć nei wierzy w istnienie Boga, zobaczcie, że jednak do niego się zwraca (przy automacie z kawą)

w ogóle to uważam, że ten sezon jest MOCNY.
zestawienie wiary z takim 'DOOMSDAYKILERREM świadczy o naprawdę grubym zryciu.
to mocny temat, i te 2 seny: z końmi i ta końcowa z tą babką, doprawdy mną wstrząsneły, trzeba mieć naprawdę grubo pod sufitem, dla mnie ten ZABÓJCA, ma najbardzeij nasrane w bani ze wszystkich, którzy sie pojawili w Dexie.

co do Quinna i Batisty, mi się cena również podobała, taka lajtowa była ;) Quinn mizernei wygląda, widać ze tęskni za Deb.

przemówienei Debry - ah, jak La Guerta chciała żeby Deb skompromitowała wydział a tu taki suprise! ;P scena super :D

co do postaci prof. Gellara - > podobnei jak i Wy zwróciłąm uwagę, ze kelnerka nei zauważyłą go wiec pomyslałam, wytwór wyobraźni, no ale własnie! - scena gdzie ten sie budzi, a jej nie ma, przeciez, sie sama nie powiesiła ;) więc moze jednak staruszek zyje......... chyba, że jest ktoś jeszcze o kim jeszcze nei wiemy ;)

onlylove

Ta cała teoria z Gellarem nie wydaje się taka nieprawdopodobna. Jak ktoś oglądał Fight Club to skojarzy że tam główny bohater też był nieco zdziwiony zachowaniami swojego alter ego.