PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 204276
7,3 28 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Dexter s06e04

ocenił(a) serial na 8

Przeglądając ten odcinek na szybko wygląda to jak dobry odcinek z sezonu 1 i 2, po prostu perfekcyjny według mnie i niczego w nim nie zabrakło :) Od 5 odcinka chyba ostro akcja pójdzie do przodu ;)

użytkownik usunięty
Jurigag

Odcinek wyśmienity Dexter rządzi wszystko zaplanowane i zagrane prefekcyjnie akcja goni akcje oby tak dalej widać że scenażyści mają pomysły na dobre scenariusze można robić dobre odcinki można tylko trzeba się uczy od najlepszych .

ocenił(a) serial na 10

Zdecydowanie racja . Sezon naprawdę genialny i widać , że wszystko jest perfekcyjne . Ten sezon będzie razem koło 1 i 2 majstersztykiem ;)

ocenił(a) serial na 8
The Special One

Sezon na pewno nie dorówna numerom 1 i 2 ale jest naprawdę dobry. Wracamy na właściwy tor :)

ocenił(a) serial na 10
Jurigag

Gdzie mozna obejrzec ten odcinek?!

Dendroaspis_Polylepis

W domu, zaraz po ściągnięciu.

Trochę mnie martwi że tak szybko odkryli kto jest mordercą. Zapowiedź przyszłego odcinka wygląda tak że policja będzie ścigać doktorka a Dexter zajmie się uczniem.

CottonCrush

Ok po 5 sezonie byłem sceptyczny - to była straszna kicha. Jednak czapki z głów na razie klimat nowego sezonu jest wyśmienity. Czy to możliwe, że DOOMSDAY killer ma jakieś powiązanie z historią icetruck killera ? Ktoś czytał książki o Dexie ? Czy obecna historia ma się jakoś do tego co jest książkach ?

appelton

Tylko pierwszy sezon był na podstawie książki.

CottonCrush

Dokładnie tak. Chociaż z tego co słyszałem główny morderca z 3 sezonu był wzorowany na głównym przeciwniku z 2 części. Ale tak poza tym książki rozjeżdżają się z serialem chyba w każdy możliwy sposób. UWAGA KSIĄŻKOWY SPOILER Tam nawet płeć dziecka Dexa jest inna bo zostaje on ojcem ślicznej Lily - Anne ;-)

ocenił(a) serial na 9
CottonCrush

Swietny odcinek. Najlepszy jak do tej pory. Tez mysle, ze policja zacznie szukac doktorka ale go nie znajdzie bo moim zdaniem on nie zyje. Travisem zajmie sie Dex ale musi byc jakis haczyk bo nie wierze, zeby tak szybko wszystkie karty zostaly odkryte. Sadze, ze bedzie tak jak Dex mowi, ze prawdopodobnie Travis lapie ofiary a ktos inny tworzy te apokaliptyczne wizje (i moim zdaniem nie jest to profesorek!). Powrot Wielkiego Dextera:)

ocenił(a) serial na 7
snail_1981

Zgadzam się. Niemal pewne dla mnie, że profesorek nie żyje.. coś jednak jest na rzeczy, że wszystko za szybko się dzieje - o tym mówi też zapowiedź następnego odcinka.

ocenił(a) serial na 10
snail_1981

A profesor to nie przypadkiem, mentor Travisa?

ocenił(a) serial na 10
CottonCrush

Chciałeś być zabawny, a jesteś śmieszny. Nie ma to jak żałosna odpowiedź na zwykłe pytanie. Trochę kultury!

Dendroaspis_Polylepis

Po prostu śmieszy mnie idiota który nie potrafi sobie znaleźć w tych czasach stronki z której może ściągnąć serial albo obejrzeć stream.

ocenił(a) serial na 1
Jurigag

Pominając wątek doomsday killera, sądze że w finale Dexter zwalczy w sobie chęć zabijania i odnajdzie spokój/szczęście darując życie swojej ostatniej "ofierze" - np. oddając w ręce policji Doomsdaya.

ocenił(a) serial na 8
volt_84

Też tak myślę i wydaje mi się że będzie na to miała wpływ wiara w Boga/jego syn.

ocenił(a) serial na 10
Jurigag

jak narazie genialnie jest, nie powiem;d
koncowka jak zwykle miazdzaca;d
ale nie spodziewalem sie ze dexter w miare szybko znalazl naszego dooms day killera;]
szczegolnie promo nastepneg odc, masakra!
czekam z niecierpliwoscia

Jurigag

Odcinek bez napisów więc nie wszystko zrozumiałem ale i najlepszy od dawna:)
Tylko dziwi mnie że ten morderca tak łatwo dał się namierzyć dexowi.
A i ten numer z szarańczą naciągany, każdy debil by się domyślił że to dźwięk owadów a patrząc na religijne podłoże morderstw to na 100% szarańca..eh, ci geniusze policyjni.

ocenił(a) serial na 8
Jurigag

Naprawdę ciekawie, zwłaszcza biorąc pod uwagę, że jesteśmy dopiero po 4 odcinkach, czyli 1/3 sezonu. Dość powiedzieć, że poprzedni sezon na tym etapie wciąż jeszcze "mielił" śmierć Rity i żaden nowy wątek nie był nawet specjalnie zawiązany.

ocenił(a) serial na 8
Jurigag

Pojawiały się na tym forum sugestie, jakoby prof. Gellar był jedynie wytworem wyobraźni Travisa, a ostatni odcinek wzbudził moje prawdziwe podejrzenia. Na przykład scena w kawiarni - kelnerka zwraca się jedynie do Travisa i wydaje się nie dostrzegać profesora. Powiedziane jest również, że kilka lat temu Geller "went underground", co sugeruje, że zniknął z życia publicznego (być może z powodu swojego zgonu). Chociaż z drugiej strony trudno przypuszczać, by Travis w nocy nagle związał swoja kochanką, wrócił do łóżka i dospał spokojnie do rana budząc się już jakie swoje prawdziwe "ja" nieświadomy poprzednich czynów. W sumie na dwoje babka wróżyła i tak jak snail_1981 ja również mam nadzieję, że tajemnica jest jeszcze głębsza, niż się wydaje. Możliwe jest również, że Dexter odkryje nieistnienie profesora i skupi się na Travisie, podczas gdy głównym podejrzanym dla policji pozostanie Geller. Generalnie na dzień dzisiejszy trudno być pewnym czegokolwiek, ale w sumie o to chodzi. Przed nami jeszcze 8 odcinków i zakładając, że napięcie będzie tylko rosło, to aż strach się bać.

ocenił(a) serial na 7
buka_power

Nie tylko w restauracji. Gdy w kuchni ofiara leży związana też zdaje się nie widziec profesora.. Rozdwojenie jaźni wydaje mi się jenak bardziej prawdopodobne, niż kolejny wykonawca.

ocenił(a) serial na 9
olafasola

Może ten profesorek pełni taką rolę "doradcy", jak Harry dla Dexa?
Rzeczywiście nie żyje, i pojawia się w jego głowie, tak samo jak Harry w głowie Dexa?
nie mogę doczekać się już następnego odcinka.
Bardzo podobało mi się , wręcz artystyczne przedstawienie , 4 jeźdźców :P i tej zabitej kochanki .

ocenił(a) serial na 7
purple_cat

Analogie Gellara i Harrego są oczywiste :). Z drugiej strony ten profesor dla młodego Hanksa (;)), w sprawach wiary przypomina nieco brata Sama dla Dextera.

ocenił(a) serial na 9
serious667

Dla niektórych bardziej oczywiste, dla innych mniej ;) nie uczestniczyłam we wcześniejszych dysputach:)
Zapewne masz rację, i jakże świetnie pokazany kontrast między dwoma podejściami do tej samej wiary.

ciekawe, co się ostatecznie stanie z Samem...
myślisz, że zakończy swój żywot? :P

ocenił(a) serial na 7
purple_cat

Ta postać jest narazie zbyt pozytywna. Trzeba czekać na rozwój zdarzeń. Może zginie, ale nie z rąk Dextera? :).

ocenił(a) serial na 7
buka_power

Wydaje mi się, że twoje rpzypuszczenia maja racje byu - Profesor Geller jest ubrany zawsze w to samo (czasem tylko nie ma marynarki)

ocenił(a) serial na 7
Jurigag

kiedy napisy MSaint? :)

ocenił(a) serial na 9
Jurigag

Również jestem zachwycony tym odcinkiem:) Czuję, że będzie tylko lepiej.

ocenił(a) serial na 10
aifeme

możecie podac link do pewnego źródła z odc. 4? duzo fejków w sieci :/

ocenił(a) serial na 9
Good_Girl_Gone_Bad

wejdź na isohunt.com i wpisz Dexter s06e04. Kliknij ten, który ma kilkanaście tysięcy seedów:)

ocenił(a) serial na 9
Good_Girl_Gone_Bad

Wpisz w Google: "dexter s06e04 oneddl"
Masz tam linki do rapidshare'a itp. Duzo bezpieczniej niz z torrentow, no i nie lamiesz prawa:)

ocenił(a) serial na 8
snail_1981

Ehhh kiedy w końcu zrozumiecie że w Polsce filmy i muzyka na użytek własny jest w 100% legalne ? ;/

ocenił(a) serial na 9
Jurigag

Ehh a kiedy ty zrozumiesz, ze sciaganie z torrentow jest nielegalne bo jednoczesnie udostepniasz pliki?! Dlatego dalem namiary na pliki z rapida gdzie sie tylko sciaga a nie udostepnia! Tak to trudno zrozumiec?

ocenił(a) serial na 9
snail_1981

Nielegalne jest udostępnianie całości utworów, a nie ich części. Dopóki nie masz 100%, nie łamiesz prawa.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9
Jurigag

W końcu Dex namierzył Travisa! Już się bałem że Morgan traci formę no ale na szczęście po staremu wszystko;)

W sumie dobrze że się okazało że Gellar jest prawdziwy;) Dexter staje do walki z morderczym duetem , tego nie było wcześniej.

ocenił(a) serial na 9
KWallander

Może drobna, głupia sprawa, ale cieszę się z wątku Quinna i Angela w tym odcinku:P I mam nadzieję, że w tym sezonie Deb nie będzie 'ujeżdżać' nowego bo już strasznie mnie męczy to, że w każdym kolejnym sezonie pokazywane są jej rozterki z nowym przydupasem:D

ocenił(a) serial na 10
aifeme

Będą może dzisiaj jeszcze napisy ?

ocenił(a) serial na 10
biomek

KIEDY BEDA NAPISY ?????????????????????

ocenił(a) serial na 9
gosia222_2

MSaint pewnie już zaczął tłumaczyć stawiam ze najdalej pojutrze napisy już będą

ocenił(a) serial na 10
gosia222_2

Pisanie wielkimi literami jest uważane za krzyk. Nie musisz krzyczeć, naprawdę. Ja też czekam na napisy, ale nie tupię nóżkami, bo to nic nie pomoże.

ocenił(a) serial na 7
biomek

Raczej nie. Na GrupaHatak nie ma jeszcze tego odcinka nawet w tłumaczeniu niestety.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
mat2040

Ja oglądałem na angielskich, przed chwilą skończyłem i powiem, że odcinek bardzo fajny, 6 sezon się rozkręca :D

ocenił(a) serial na 9
aifeme

Jesu jak mnie wkurza ten Colin Hanks, totalnie irytujący ryi, do ojca to mu brakuje od ciula i trochę! Mam nadzieje że Dex szybko go owinie folią i rozkroi na stoliku bo gość totalnie działa mi na nerwy, i nie dlatego że jest tym złym, tylko no po prostu... kurde nie wiem;)

ocenił(a) serial na 9
KWallander

mama podobne odczucia. Tez mi ten koles do roli Travisa nie pasuje. Ale moze sie jeszcze rozkreci:)

ocenił(a) serial na 7
aifeme

W ogóle jakiej gastrofazy dostali na posterunku xD.

ocenił(a) serial na 7
KWallander

Nie poddałabym się jeszcze takim podanym na tacy wnioskom. czy oby na pewno mamy do czynienia z duetem?

ocenił(a) serial na 9
olafasola

wieeeem scena z kelnerką dała mi do myslenia;) olała obecność profesorka tak jakby go nie było;)

ale może jednak to nie jest jakieś demoniczne alter ego Travisa, fajnie gdyby Dexter miał dwóch przeciwników, nie jednego.

ocenił(a) serial na 7
KWallander

Wszystkie zwroty akcji dozwolone, a im mniej przewidywalnie tym lepiej. Alter ego to w zasadzie drugi bohater, aż do odłony wszytstkich kart. Nic staconego;)

ocenił(a) serial na 9
olafasola

a zauważyłaś że jest coraz więcej nawiązań do Briana vel Rudyego czyli Ice Track Killera? Ta fabuła ma z nim jakiś związek, ciekawe co z tego wyjdzie?

Ta blondyna jest naprawdę tępa - ukradła protezę prostytutki i wystawiła na aukcji no ja pier dolę;) Typowy blond;)