PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 203019
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

niedawno skończyłem oglądac dextera i musze stwierdzic ze PB przy nim wymięka,chociarz bardzo lubie PB to jednak dexter ma ten niepowtarzalny klimat,genialne postacie,mógłbym tu wymienic dużo więcej ale po co,denerwują mie ludzie którzy uważają PB za najlepszy serial nawet nie próbując ogladac innych,spotkalem sie z tym,polecilem kumplom serial i powiedziałem jakie jest moje zdanie,lecz nawet nie prubując ogladac stwierdzili że PB nigdy nic nie pobije,prosiłbym więc abyście wy napisali który serial według was jest lepszy i uzasadnili to,ewentualnie polecili inny serial który według was ejst jeszcze lepszy,prosiłbym o rzetelne wypowiedzi!!!!

ocenił(a) serial na 9
spider0

ja nie napisze, bo bez sensu jest porównywanie. To są zupełnie inne seriale..

ocenił(a) serial na 10
oliina

bez sensu to jest porównanie któregokolwiek z tych do NP. LOSTa czy Supernaturala,a te seriale jednak mają coś ze sobą wspólnego,oczywiscie ze się różnią,ale jest też wiele podobieństw i porównanie ich jest według mnie jak najbardziej sensowne,ale jak kto uważa,nie bede na siłe nikogo do tego przekonywac!!

spider0

No masz racje - Prison Break to ekranizacja 2 książki o "Dexterze".
Temat niepotrzebny na tym forum.

Norton

Ciekawi mnie skąd to częste porównywanie "Dextera" do "Prison Breaka". Te seriale są zupełnie różne. "Dexter" to nie jest przecież serial sensacyjny, tylko raczej kryminał z odrobiną psychologii i znacznie większą dawką humoru, czego w "Prison Breaku" wcale nie ma.
Skąd więc to porównanie?

ocenił(a) serial na 10
Albertino

Nie zgodzę się, że w Prison Break nie ma humoru i pomijam tu jednorękiego bandytę terroryzującego pół miasta butelką od szampana... Było tam kilka śmiesznych dialogów, a wymienione są one tutaj:
http://www.filmweb.pl/topic/470107/%C5%9Amieszne+teksty.html

Kryminał i psychologia także się w PB znajdą, z tym że w Dexterze wszystko jest o kilka klas lepsze.

spider0

No to się zaczyna :(
A było tu tak pięknie...

Coco_4

Może i jest humor w PB, ale daleko mu od tego z "Dextera", a wszystko to jest w jakiejś takiej pseudopoważnej konwencji. Przynajmniej twórcy "Dextera" często puszczają do nas oczko i bawią się swoimi bohaterami.
PS - "Prison Break" i psychologia? Chyba ci się pomyliło z innym słowem, a mianowicie "parodia".

spider0

spider0 jesteś jakimś maniakiem oglądania wszystkiego. Porównywania: Prison Break opowiada o uciecze z więzienia i dalszych tego konsekwencjach, Uśpiona Komórka o terrorystach planujących zamach w stanach, 24 o ciężkim życiu Jack'a Bauer'a, Lost o rozbitkach i tajemniczej grupie ludzi, Dexter o maniakalnym mordercy, ReGenesins o grupie naukowców. każdy serial jest inny, każdy ma inną tematykę, każdy jest w swój sposób nakręcony. Więc po, co porównywać seriale o różnych tematykach. Może bardziej odpowiadało by Dexter vs pierwszy sezon Millennium, zwycięzca będzie tylko jeden Frank Black

ocenił(a) serial na 3
wb2k7

Dexter to taki wspaniały serial, że jeden przeciwnik, to dla niego za mało. Ja proponuję walki:

Dexter vs. Gotowe na wszystko
Dexter vs. Cień Anioła
Dexter vs. Świat wg. Kiepskich
Dexter vs. Czterej Pancerni i pies
Dexter vs. Starsky i Hutch
Dexter vs. Magda M.
Dexter vs. Allo! Allo!
Dexter vs. Stawka większa niż życie
Dexter vs. Zdarzyło się jutro
Dexter vs. Randall i duch Hopkirka
Dexter vs. Zagubieni (świetna walka, zwłaszcza dla założyciela tematu)
Dexter vs. Rewolwer i Melonik
Dexter vs. Gliniarz i Prokurator
Dexter vs. Dylematu 5
Dexytr vs. M jak Miłość
Dexter vs. 07 Zgłoś się

Jak ktoś ma jeszcze ciekawe walki, niech śmiało wpisuje :)

ocenił(a) serial na 8
leva_2

"Jak ktoś ma jeszcze ciekawe walki, niech śmiało wpisuje :)"

Hmm, a może leva vs. prava ?

Crazy_3

Gołota vs Jądra przeciwnika ^^