PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203562
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

TVN wykupił od stacji telewizyjnej Showtime prawa do emisji serialu Dexter (Media2.pl)
Na pewno będzie z 15 minut reklam i będą go puszczać o północy albo o pierwszej.

Ciekaw jestem czy dodadzą jakiś polski podtytuł :)

Mystery_Man

np. Dexter i jego perypetie:D ? albo Dexter i jego mroczny sekret:) To by było totalnie suche, aczkolwiek możliwe:D

Mystery_Man

Czy ktoś może wie kiedy rozpocznie sie emisja na TVN? slyszalam plotki o styczniu ale na tym sie skonczylo...

"DEXTER czyli ulubiony morderca w Ameryce"

na pewno dodadzą jakieś słowo, bo nigdy nie zostawiają oryginału jak nazwa składa się tylko z imienia. stawiam na "Tajemnice Dextera" albo "Mroczny Dexter"

oliina

Mroczny Dexter chyba brzmiałby najlepeiej,a le nie wiem dlaczego mam wtedy przed oczami bohatera z kreskówki na Cartoon Network ;)

P.S. Świetna wiadomość. Ciekaw, kto będzie tłumaczył serial? Mam nadzieję, że ktoś wysoce wykwalifikowany!

Olka_pl

idac tropem bohatera kreskowki z cartoon network tytul serialu w tvn-ie powinien brzmiec "laboratorium dextera" :P

co do tych godzin to wolalabym i chyba bardziej stawiam na 22:00 ew. 23:00, nie wiem od której mozna puszczac filmy z czerwonym koleczkiem. w koncu to TVN, a nie Polsat, ktory puszcza seriale o dziwnych porach. A i chyba sa swiadomi ze Dexter to popularby serial, a nie kazdemu bedzie sie chcialo czekac do polnocy, jak na drugi dzien musi wczesnie wstawac - mam przynajmniej taka nadzieje.
Co do tytulu wolalabym zey zostalo Dexter, ale chyba rzeczywiscie, Jak w tlumaczeniu czegos nie dodadza to nie odchoruja tego :)

Midnight_3

Moze to i glupie, ale ja woallbym zeby puszczali to jak najpozniej sie da :D bo jak beda puszczac o 20:00 albo 21...to w okol Dex'a zrobi sie taki sam szum jak w okol Prisona !

ALFcorey

Nie dodadzą niczego do tytułu, będzie 'Dexter' i tyle, wy to macie fantazję ;)
Poza tym chyba ich pogięło z tą godziną emisji, phi, znów będzie tak jak z "Bez skazy" czy "SFU" że nikt tego nie będzie oglądał. Nie mogliby tego puścić o 22:00? :/

Albertino

Poza tym wolałbym żeby ten serial kupił Polsat, bo oni mają lepszą reklame i oglądalność w przypadku seriali z zagranicy, poza tym puszczają seriale o lepszych porach i nawet brutalne rzeczy można tam już zobaczyć po 20:00, na TVN będzie pewnie inaczej. W ogóle jakoś nie przepadam za TVN, zniechęcili mnie zwłaszcza czasem emisji innych serii, jak TVN, to dla mnie tylko i wyłącznie TVN24 ;)

Albertino

wam to zawsze cos nie pasuje.. poza tym jaka godzina emisji? przeciez zadna nie zostala podana..

oliina

No ja słyszałem, że serial ma lecieć o 23:45 i to chyba jeszcze w czwartki...

Albertino

a źródło? ;p

oliina

Oj, żebym ja to wiedział :/ Zobaczymy zresztą chyba już niebawem.

Albertino

Dexter z lektorem. Bardzo śmieszne... ...haha...
...
...

jstej

...
Kto jak kto, ale Ty, Albertino, na bank masz pierwszy sezon zgrany na płycie i ukryty pod podłogą:D, więc co za różnica, czy będzie w TVN, czy innej dziadowskiej stacji?

jstej

Dla mnie żadna, ale wtedy może prędzej wyjdzie na DVD, a to mnie akurat interesuje ;)

Albertino

Dexter w TVN oznacza dla mnie przede wszystkim Dexter na DVD. I wiecie, tym razem, ile by nie gosztował sezon w wydaniu DVD bez mrugnięcia okiem zrezygnuję z odcinków HD możliwych obecnie do ściągnięcia i z największą ochotą kupię oryginał.

Albertino

Dexter na DVD, to jest to.
Tylko jakoś wątpię, żeby oglądalność była na tyle wysoka, żeby DVD się ziściło.
Chociaż SFU mamy na DVD, tylko nie pamiętam, czy to zasługa tivi...

W każdym razie, jak tylko otrząsnę się z biedy, zamawiam Dextera na Amazonie, może jeszcze przed nowym rokiem:)

jstej

Wyjdzie na DVD na pewno, jak wydali "Trawkę", to "Dextera" wypuszczą u nas tym bardziej... Choć pewnie nie w tempie tak ekspresowym jak "Herosów"...

Albertino

Mam tylko nadzięję, że dodatki nie będą ograniczone do wyboru polskich napisów albo lektora, jak to miało miejsce w przypadku Lost. Imperial to chyba najgorsza z firm, która wydaje na naszym rynku płyty dvd. Jeśli oni się za to zabiorą możemy pożegnać się z dodatkami z prawdziwego zdarzenia :/

Olka_pl

Ja myślę, że dostaniemy to samo wydanie, co jest w USA, tylko z napisami. Tam też wiele rzeczy nie ma. Kilka wywiadów, parę krótkich dokumencików i tyle.

Albertino

Zawsze coś, niż nic. Łatwiej wtedy przychodzi wydanie tych 150zł ;)

Olka_pl

Pierwszy sezon "Trawki" jest w chwili obecnej po 59zł ;) Więc może nie będzie tak źle, może nie trzeba będzie wydać 150zł :/ Zwłaszcza, że wydanie jakieś wypasione pewnie nie będzie.

ALFcorey

zgdzam sie im pozniej tym lepiej,nagle sie zrobi pelno fanow dexter'a.

I co z tego? Nikt kto choć trochę myśli nie ogląda TV a zwłaszcza seriali przerywanych reklamami na TVN czy Polsacie.

MakoR

Wiedziałam, że coś ze mną jest nie tak. Teraz jestem pewna... przecież nie myślę! O dzięki ci wielki, że mnie uświadomiłeś...

Zastanówmy się w takim razie, kto ogląda seriale w telewizji. Hm, może ci ciekawi programów, których nie można obejrzeć poza kanałami komercyjnymi. Tak, wiem, przecież można ukraść serial za pomocą internetu. Wtedy przynajmniej nie będziesz bezmózgiem... Pogratulować koledze toku myślenia!

Wracając do Dextera na TVNie. Jest też szansa, że nie będziemy musieli czekać do końca emisji odcinków, kiedy DVD pokaże się na rynku. Już kilka razy mieliśmy z takim postępowaniem do czynienia, więc jeśli Dexter się przyjmie, może się okazać, że już niebawem będziemy mieli możliwość zaopatrzyć się w piękne, pachnące nowością wydanie DVD :D

Od stycznia Dexter w TVN ................

Kraven

A nyslem ze pierwszy podam ta swietne informacje czytalem o tym serialu w miesiecznki film pisano ze nie wiadmo czy jakas polska stacja telewizja odwazy sie puscic ten serial a tu prosze bede ogladal ciekawy temat a co do emisji to nie wyciagaj my wnioskow tylko spokojnie poczekaj my do stycznia pozdrwawiam .

kinoman85

Nie żebym był jakiś złowśliwy, ale podaj mi tytuł jakiegoś amerykańskiego serialu, który leciał na TVN-ie o jakiejś normalnej porze. Jak nie o 15-tej po południu, to w okolicach północy.

Albertino

Wybacz jezeli bedzie to serial brutalny a chyba taki jest to nie liczmy na godz 20:00 ja licze gora 21:00 22:00 boje sie tylko ze by nie bylo tak jak zagadkami Las Vegas na dwojce po to juz jest kpina

kinoman85

hmmm... a może zrobią tak:

Obecnie zakończyła się emisja polskiego serialu "Twarzą w Twarz", a rozpoczęły się "Katastrogy Górnicze"...

a może by tak, po skończeniu się "KG" puścili Dextera =)

wiecie 21.30 to bardzooo dobra godzina :-)

MasterKard

A tak sobie myślę że jak kolesie z tv muszą koniecznie coś dodawać do tytułu to może po prostu wstawić tytuł z książki "Demony dobrego Dextera"

hornet

Ludzie, żyjemy w Polsce...
Dekster pewnie będzie ;d

hehe juz widze niedlugo te tematy po emisji dexa w tv :
-ale ten dexter słitaśny
-zrobmy opowiadanie o dexterze ...
albo
-ale ten serial jest gupi bo nie ma akcji nie kumam go
itp itd :/ miejmy nadzieje ze sie myle:D

Max

...
wymyśliłem grę.
dexter vs jakiś inny serial
zakochałam się w M. Hallu.
Tak, też się tego obawiam. Jedyna nadzieja to to że być może będzie emitowany późną porą, co może sprawić że jedynie nieliczni będą go oglądać.

piotrekt_2

Dokładnie, mam takie same obawy.
I podobne nadzieje. :)

moze ktos zna date polskiej premiery?? :P:P:P pls prosze podac :D

Magic0000

No i mamy już drugą połowę stycznia. na stronie TVN-u jest już program na cały miesiąć, ale próżno szukać tam dextera.

piotrekt_2

Heh, mamy już kwiecień za pasem, a o Dexterze ani widu ani słychu. Na maile nie odpisują, portale się nie interesują sprawą, więc po co TVN ma wydawać jakiekolwiek sprostowania. My Last Hope - Tele Tydzień też zawiódł :< Sytuacja patowa? A może ktoś ma chody u Waltera, a się nie przyznaje? :> Halo?

Nie żebym jakos specjalnie ubolewał nad całą sprawą, bo jak 90% przeglądających to forum jestem juz dawno po seansie ostatniego odcinka drugiej serii. Po prostu ciekawym, jak Dexter będzie wyglądał z lektorem, jak go ocenzurują (:PP), o której godzinie TVN zdecyduje się na emisję i jaki będzie odbiór serialu w skali krajowej. Typowo fanowska ciekawość :)

novar

Cenzurować raczej nie będą, ale też się boję o lektora, a raczej bardziej o tłumaczenie. No, ale z tego co widzę, to TVN-owi się nie śpieszy z emisją tego serialu i jakoś go zbytnio nie reklamują. Nie chcę niczego przesądzać, ale pewnie dowalą taką porę emisji i taki chory dzień, jak przy "Bez skazy" czy "Six Feet Under", bo przed 22:00, to nie puszczą go na pewno...

Albertino

zapomniałeś jeszcze dodać serial The Wire, stacja TVN zrobiła wtedy zbrodnie stulecia puszczając go o ile dobrze pamietam o godzinie 23.30 chyba w poniedziałki!!! a więc jeśli serial który na IMDB.com ma notę 9.8 został tak potraktowany to nie ma co się łudzić że z Dexterem będzie inaczej

A kiedy to będzie leciało?

Jakbyś nie zauważył, to nikt nie wie...
Czasem warto poczytać.

Wescik

I lipa.

freepick

Jest już polski tytuł
"Dexter - zew krwi"

Wojtek_dpo

Ty na serio to mówisz? Możesz podać źródło informacji?

novar

Raczej nie na serio.

Albertino

Pewnie,ze nie na serio ;)