Trzecia część książki Jeffa Lindsay'a pt. ,,Dylematy dobrego Dextera'' ma zapowiedzianą premierę na 17 marca. Premier może ulec zmianie jednak miejmy nadzieję, że tak się nie stanie.
O czym nowa książka?
Gdzie się podział Mroczny Pasażer - drugie "ja" Dextera, wewnętrzny głos, który szepce mu do ucha z tylnego siedzenia i od czasu do czasu przesiada się za kierownicę, żeby zawieźć go do parku rozrywki, o jakim się nikomu nie śniło?
Czy Dexter ma teraz sam wymierzać swoją sprawiedliwość innym potworom - pechowcom, którzy wpadli w ręce jego, nie policji? Jak ma wybierać spośród - och, jakże licznych w Miami - kandydatów tych, którzy najbardziej sobie zasłużyli na miejsce w jego skromnym panteonie? Dexter zostaje sam - z bolesną świadomością, że bez Mrocznego Pasażera nawet jego niepośledni talent ma swoje granice... tym bardziej, że tropi go tajemniczy prześladowca.
Nie wiem jak wy ale ja już nie mogę się doczekać :)
Biorąc pod uwagę, że książkę nr 3 mam już za sobą, mogę tylko tym, którzy jej jeszcze nie czytali, gorąco polecić. Osobiście, trudno jest mi zdecydować, która z książek jest najlepsza, ale wybierałabym między 2 i 3.
Kwestia zniknięcia Mrocznego Pasażera jest po prostu genialna, dzięki niej w książce roi się od komicznych komentarzy Dexa na ten temat.