SHO opublikowało 2 kapitalne, pomysłowe teasery. Moim zdaniem najlepsze spoty promujące
ósmy sezon (na tą chwilę). Nie ma w nich żadnych spoilerów.
http://www.dexterdaily.com/2013/04/watch-two-all-new-stunning-teasers-for.html#m ore
Co jest w nich zajebistego? Pomysł: w jednym są pokazane różne twarze Dexa, w drugim: jak Deb z każdym kolejnym ujęciu jest przedstawiana poważniejsza i mroczniejsza. Są dynamiczne ze świetnie dobraną muzyką. Dobrze wyważony klimat pomiędzy bardziej dramatycznymi nowszymi sezonami, a nieco bardziej zdystansowanymi starszymi. Krwista stylistyka, świetna narracja i bezbłędna mimika C. Halla. No i czuć w końcu, że to ostatni sezon. Ale widzę, że jak nie ma fajerwerków i nowych scen to promo słabe. Jak dla mnie te dwa teasery bija na głowę wszystkie proma siódmego sezonu.
No i znamy tytuł finalnego odcinka: Gallows. Chodzi oczywiście o szubienicę. Dla mnie to zbyt oczywiste.
Fakt, ale wydaje mi się, że to byłby zbyt duży spoiler. Może nie chodzi o Dexa. Warto zwrócić uwagę, że tytuł jest w liczbie mnogiej. W ostatnim odcinku zapewne każdy z bohaterów odpowie za swoje czyny.
Gallows to zarówno liczba mnoga jak i pojedyncza, może oznaczać wiele jak i tylko jedną szubienicę...
TRZECI rok z rzędu jakiś ćwierć-mózg wrzuca na IMDB.com
wymyślone tytuły Season Finales DEXTERA i nikt się do tej pory nie zorientował, że to ściema? :)
Sezon 6 - wg. IMDB miał nosić tytuł ELECTRIC CHAIR - okazało się, że "This is the Way the World Ends"
Sezon 7 - wg. IMDB miał nosić tytuł LETHAL INJECTION - okazało się, że "Surprise, Mother*****r!"
No i teraz mamy GALLOWS xD
A tytuły znamy jak na razie tylko do siedmiu z dwunastu odcinków ostatniego Sezonu:
S07E01 - A Beautiful Day (Piękny Dzień)
S07E02 - Every Silver Lining (Po Każdym Słońcu...) (odwrotność przysłowia "Po każdej burzy wychodzi słońce.")
S07E03 - What's Eating Dexter Morgan? (Co Gryzie Dextera Morgana?) (nawiązanie do filmu "Co Gryzie Gilbert'a Grape'a?")
S07E04 - Scar Tissue (Tkanka Bliznowata)
S07E05 - This Little Piggy (Ta Mała Świnka) (fragment amerykańskiej wyliczanki dla dzieci)
S07E06 - A Little Reflection (Odrobina Refleksji)
S07E07 - Dress Code (Szyfr Ubraniowy)
Tak mi coś śmierdziało z tym tytułem, bo na dexterdaily go nie było. Oparłem się na filmwebie.
Spoko, sam się kiedyś kierowałem info zdobytym tutaj, póki DexterDaily nie odkryłem :)
To Filmweb wprowadził tą słynną pomyłkę
"aktor grający Robocop'a zagra w ÓSMYM odcinku 5 serii Dextera" zamiast "w OŚMIU odcinkach" :P
Jesteśmy tylko ludźmi hehe Tak jak ja w poście wyżej wypisałem "S07" zamiast S08 :)
Jest kolejny tytuł, jakby ktoś chciał wiedzieć
S08E09 - Make Your Own Kind of Music (Twórz Własną Muzykę)
Tytuł może być nawiązaniem do serialu "LOST",
a także do piosenki Cass Elliot o tym samym tytule.