Czegoś tu nie rozumiem. Mamy żałobę gdy to nie powinno puszczać się
programów rozrywkowych no i teoretycznie seriali komediowych. Dlatego tez nie ma Kuby Wojewódzkiego... Ale z jakiej paki wyrzucili Dextera!?
Ja rozumiem jakby wyrzucili 39 i pół (nie żebym był antyfanem, ale jest
to serial komediowy) ale Dextera?! Wtf?
no ale takie są realia. jeśli nie jesteś osobą publiczną to twoje życie jest mniej warte.
Też się zdziwiłem. Żałoba narodowa zostaje spłycana do symbolicznej kokardki i czarno - białego logo.
"Tempe... ch*je"... powiedzieli by chociaż kiedy go wyemitują i od kiedy serial kryminalny jest zastępowany czymś innym w czasie żałoby ? A tą całą brzydulę i 39 i pol wyemitowali dla kasy bo to oni sa producentami tych seriali. Alem się wkurzył...
Dokładnie. Taka nagła zmiana w ramówce przez, to że kilka osób zginęło/spłonęło w budynku i od razu żałoba narodowa na 3 dni (teoretycznie 4). Ale czy wie ktoś, czy DeX s2 odcinek 7 będzie leciał w nadchodzący wtorek czy przepadł i mam zassysać z sieci ??? :S
aaaa co do odcinka 7 będzie w nadchodzący wtorek , na szczęscie nie przepadł :) choć ja przyznam się szczerze już oglądałam w sieci, bo to taki manifest xD że ja żałoby nie mam :D
ale jaka żałoba narodowa ? kto nosi żałobę ? wy ? ja ? prezydent ? nie !!!
żałobę noszą najbliżsi zmarłych
Wyjde pewnie na jakąś podłą s.kę, ale co tam :>
jak dla mnie cała ta żałoba narodowa to śmiech na sali..
Dr House też nie było, nie wątpliwie dramat obyczajowy jest zbyt wesoły w porównaniu z Tragedią Narodową :D
Każdego dnia umierają setki osób, w szpitalach, wypadkach itp,
nie wiem dlaczego ludzie tworzą jakieś mierniki śmierci, śmierć taka jest gorsza od takiej a taka od takiej, śmierć to śmierć!
Rodzina kogoś kto spłonął cierpi bardziej niż rodzina kogoś , kto zmarł po półrocznej chemioterapii i odrzuconym przeszczepie, na białaczkę ?
Już straszne poirytowanie mną targa gdy widze żałobe narodową bo zginęło 12 górników, Olaboga ile biegania, premier odwiedza rodziny, dostaja jakieś tam pieniądze, renty itp, a jak zginie 1 górnik, rodzina nie ma prawa do niczego :/
wiem, że to nie odpowiednia strona na takie dywagacje:> jednakże temat żałoby narodowej budzi we mnie takie poirytowanie, że nie mogę się powstrzymać :}
p.s DEXTERA uuuwielbiam! żeby było coś w temacie :P
"Każdego dnia umierają setki osób, w szpitalach, wypadkach itp,
nie wiem dlaczego ludzie tworzą jakieś mierniki śmierci, śmierć taka jest gorsza od takiej a taka od takiej, śmierć to śmierć!
Rodzina kogoś kto spłonął cierpi bardziej niż rodzina kogoś , kto zmarł po półrocznej chemioterapii i odrzuconym przeszczepie, na białaczkę ? "
Nareszcie ktoś odważny! Z ust mi to wyjęłaś. Wiele ludzi tak myśli, ale większość z konformizmu i źle rozumianego współczucia boi się do tego przyznać.
Chwila chwila. Ludzie! Jak wogóle możecie coś takiego mówić? Czy macie jakiekolwiek pojęcie co się tam wydarzyło? Całe rodziny spłonęły żywcem. A was obchodzi tylko to, czy wyemitują "Dextera"? GreenPhoenix napisał, że jak kilka osób zginęło to już niepotrzebnie żałoba narodowa - jak wogóle można tak myśleć? Czy was to wogóle nie rusza?
masz rację, nezelii - dlatego ja robię wszystko, żeby w tą tzw. "żałobę narodową" jak najlepiej się bawić i korzystać z życia póki mogę. nie ogłoszono żałoby narodowej, kiedy zmarł wielki kardiolog Z. Religa - to nie ludzie z Kamienia Pomorskiego byli wybitnymi lekarzami.
Czyli mam rozumieć, że skoro nie byli wybitnymi lekarzami, to ich życia są mniej warte? Gratulacje kolego/koleżanko. Wybitny argument.
czyli mam rozumieć, że skoro zginęli w okolicznościach wzbudzających powszechną sensacje to ich śmierć była o wiele straszniejsza niż śmierć przeciętnego człowieka? wybitny argument.
Nie chodzi jedynie o wyemitowanie Dextera, DR.House, chodzi o sam fakt , że istnieje coś takiego, żałoba narodowa sprowadza się już do granic absurdu!
a w odpowiedzi na to jak można tak wogóle mówić.
To proste. Po prostu wystarczy znać życie i zdawać sobie sprawe, że każde działanie mediów, czy też czegokolwiek innego pod tą przykrywką z współczucia i empatii kryje drugie oblicze rodem z Wall Street!
"Po prostu wystarczy znać życie i zdawać sobie sprawe, że każde działanie mediów, czy też czegokolwiek innego pod tą przykrywką z współczucia i empatii kryje drugie oblicze rodem z Wall Street!"
Czyli sugerujesz, że powinniśmy być na to obojętni i domagać się aby media przestały te współczucia udawać i dalej emitowały to co im się żywnie podoba, a politycy zamiast smucić się do kamer jasno i dosadnie powiedzieli że im przykro, ale to tylko garstka ludzi, którym i tak już nie pomożemy?
Może i intencje nie są najczystsze, ale ta bajeczka mi się na przykład podoba.
Nic takiego nie sugeruje, w żadnych wypadku.
To moje zdanie, tylko i wyłącznie moje, pracuje w mediach
więc znam ich mechanizm i wiem, że gdy
dzieje się coś złego to nasz wydawca zaciera ręce i nie zazdroszczę mu, jedynie współczuje. Chodziło mi głownie o to by uchwycić tą nie wyczuwalną granice między 'jestem tym poruszony i stop' a 'jestem tym poruszony i musi o tym wiedzieć cały świat'
Dobrze, że podoba Ci się ta bajeczka, w sumie zazdroszczę Ci, mnie
tak bardzo rozczarował fakt, że bajki to bajki, że przestałam je w ogóle czytać.
Pozdrawiam :)
i ciesze się, że są jeszcze ludzie, którzy potrafią prowadzić takie dyskusje :) bez rzucania na prawo i lewo wyzwiskami i przekleństwami.
Zawsze przy takich żałobach zastanawiam się czemu odwołują pozycje stricte rozrywkowe, komediowe, a zostawiają filmy sensacyjne. To filmy o mordowaniu już się w tę żałobę narodową niby wpisują?
Szkoda mi było, że nie nadali "Dextera", ale jakby go nadali to też miałbym wobec tego ambiwalentne odczucia.
Zgadzam się, że ramówka podczas żałoby nie miała z nią wiele wspólnego. Sprzeciwiam się jednak temu, że chociaż może rzeczywiście to wszystko jest obłudne, niech ta garstka osób pozostanie ludźmi i okaże trochę współczucia i szacunku.