PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 203132
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

1 sezon bardzo dobry ...
2 sezon zbyt rozmyty ... wydluzajacy sie i fabula grubymi nicmi szyta ...

Pierwszy sezon wywarl na mnie wrazenie pozytywne bylem pod wrazeniem ...
drugi przeobrazil sie w pseudo terapie psychologiczna z aprobata haniebnych czynow watki poboczne sa nijakie malo ciekawe ...

2 sezon moim zdaniem to poprostu pierdoly .... o tym jak dex ma stac sie czlowiekiem a jednak sie nie staje....jak powienien poniesc konsekwencje swoich czynow tymczasem dalej brnie w klamstwo ... i nic z tego nie wynika ... Final ?
Zaskakujacy a moze przewidywalny ciezko osadzic ... Dla mnie identyczny jak zakonczenie 1 ... postawienie Dexa przed szansa trwania przy kims kto go rozumie ... Tymczasem Dex ma kodeks i namiaste szczesliwosci ktorej sie trzyma jako psychicznie-chory czlowiek ... Rozroniajacy dobro i zlo poprzez kodeks jakiego jest nauczony ... I tak Dex pod maska normalnosci jest dalej nikim czlowiekiem uciekajacym przed odpowiedzialnoscia prawda i zyciem ...

1 sezon polecam jak najbardziej z kolei drugi ma dobry poczatek ktory kupilem ale im bardziej brnalem tym bardziej mnie nużył ...
Ale to tylko i wylacznie moje zdanie ....

ocenił(a) serial na 9
InsanE_RabbiT

lol chyba niewłasciwie odbierasz ten serial, nie jest to typowy układ mordercy, tylko mordercy z wątkiem chumorystyczny, pamiętaj to.
widzisz w kilku słowach obalam całą twoją teorie ;]

ocenił(a) serial na 10
Fanek_2

> chumorystyczny - przepraszam, ale to silniejsze ode mnie - Humorystyczny

a co do sezonow, to mi drugi podoba sie bardziej

Midnight_3

upatrujac sie humoru w poszczegolnych elementach psychopatycznego mordercy ozdartego pomiedzy deobrem a zlem ... tak faktycznie nie widze nic smiesznego ... w koncu zabijanie ludzi niezaleznie od tego kim sa nie jest zabawne dla mnie ... czlowiek odbierajacy zycie innym na podstawie wlasnego osadu jest malo zabawny ... a to ze wzbudza u widza drenaline jest zabiegiem rezyserskim ...jesli odnosi skutek ... oznacza sukces opowiadanej historii ... dla mnie rzecz jasna ... bo na przestrzeni obydwu sezonow z czego sie tak narawde smiales ?
Co najwiekszy ubaw wam dostarczylo ...tego jestem ciekaw ... jesli juz o humorystycznym spojrzeniu na Dextera wspominasz...

ocenił(a) serial na 9
InsanE_RabbiT

Midnight - fatalny błąd, dzieki.

InsanE RabbiT - słyszałeś jakieś zabawne dialgi w Dexterze ? w każdym odcinku tak ? jeśli nie rozumiesz tegos erialu, poprostu go wyłącz, proste.

Fanek_2

yhm masz racje

a teraz spier. fanek

ocenił(a) serial na 9
InsanE_RabbiT

co za porozumienie, a teraz spier. InsanE RabbiT .

Fanek_2

no i gloria ....

ocenił(a) serial na 9
InsanE_RabbiT

Jejku jak dzieci :P

A co do serialu, to się nie zgodzę do końca. Racja że pierdół było sporo i niektóre wątki są z dupy totalnie, ale ostatnie kilka odcinków jest po prostu świetnych. Humor? Jest go całe mnustwo, chocby sama postac Dextera, jego dialogi, rozważanie nad rzeczami błahymi, ale wg niego dziwnymi, jego uczucia, itp. To wszstko tworzy zabawną dośc mieszankę. Mi 2 sezon przypadł do gustu co najmniej ta bardzo jak 1:P
zakończenie fajowe, czekam na 3 :D :D :D